ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνυπεύθυνοι, Παπαθανασίου και πολιτεία

τάρτη, 04 Μάιος 2011 10:16


Συνυπεύθυνοι, Παπαθανασίου και πολιτεία

Προστέθηκε από ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ






Η Ο.Π. της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την αργία του δημάρχου Δίου-Λιτοχώρου











Με αφορμή την απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιου Σώκου, η Ομάδα Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους την πολιτεία και τον κ. Παπαθανασίου για το αδιέξοδο που δημιουργείται στο Δήμο Δίου Ολύμπου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας του κόμματος στην Πιερία, έχει ως εξής:

Αποτελεί λυπηρό γεγονός για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και για το Δήμο Δίου-Ολύμπου η απόφαση που θέτει σε αργία τον δήμαρχο της περιοχής. Η απόφαση καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε ο «Καλλικράτης» και τα σοβαρά κενά του νομοθετήματος, που «σπρώχνει» σε ακυβερνησία μια ολόκληρη περιοχή της Πιερίας με συγκριτικά πλεονεκτήματα και τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι προφανείς αφού από τη μια έχει νομοθετήσει «αργία» για τους αιρετούς που εμπλέκονται με τη Δικαιοσύνη ακόμη κι αν δεν έχουν δικαστεί, και από την άλλη, τους επιτρέπει το «εκλέγεσθαι», ανακηρύσσοντάς τους υποψηφίους.

Στην περίπτωση του κ. Παπαθανασίου, όπως και σε άλλες αιρετών της αυτοδιοίκησης, μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ίδιου του υποψηφίου, ο οποίος εκμεταλλεύεται το νομοθετικό «κενό», γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του (αργά ή γρήγορα) θα τεθεί σε αργία. Δυστυχώς έβαλε πάνω από το συμφέρον του Δήμου τις προσωπικές του επιδιώξεις. Παρά την επώνυμη ανάδειξη του προβλήματος κατά την προεκλογική περίοδο, επέμενε να παραπλανά τους συνδημότες του, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κ. Παπαθανασίου, έχει τις ίδιες ευθύνες με εκείνες της Πολιτείας, για την «ακυβερνησία» στην οποία έχει εγκλωβίσει το δήμο του, αλλά η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να καλύψει κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο που βάζει σε περιπέτειες έναν δήμο ή μια Περιφέρεια. Αν δεν το πράξει σύντομα εκτός από την ανικανότητα θα βαρύνεται και με δόλο.

Τέλος, ευχόμαστε καλή τύχη στον δικαστικό αγώνα του κ. Παπαθανασίου, αφού πεποίθησή όλων μας είναι, ότι ακόμη και ένας “κακός” ή “λιγότερο κακός” δήμαρχος για μια περιοχή, είναι καλύτερος από την ακυβερνησία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ –





ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.



Καταρράκωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αργία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Παπαθανασίου του Δήμου ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ.



Ο λαός μας για μια ακόμη φορά, στερείται το συνταγματικό του δικαίωμα να υπηρετείται από τον δήμαρχο που εξέλεξε.



Οι εντεταλμένοι από την πολιτεία και το Σύνταγμα, εξέθεσαν τους θεσμούς και παραπλάνησαν τους πολίτες.




Η λαϊκή κυριαρχία και πάλι πετάχτηκε στον κάδο απορριμμάτων.



Η ύπνωση του κοινωνικού κυττάρου στον νέο Δήμο μας, συνεχίζετε.



Ο μεγάλος λάκκος που ανοίχτηκε, κατά της λαϊκής κυριαρχίας - επί ημερών μου - από τις διεφθαρμένες μετριότητες των κέντρων εξουσίας της κρατικής μηχανής, και τα ντόπια ηλίθια <<παπαγαλάκια>>που στήριξαν το υπάρχον σύστημα ως μοντέλο βιωσιμότητας, πνίγονται τώρα όλοι  όλα μαζί.



Ο δύσκολος δρόμος της Νέα μας Γενιάς, επειγόντως πρέπει να αφυπνίσει το κοινωνικό κύτταρο.



Ο λαός μας και πάλι πρέπει να αποκτήσει την κυριαρχία του. Ο καθένας μας να γίνει αφεντικό του εαυτού του, να διατηρήσει την ταυτότητα του, συμπεριφερόμενος πάντα υπέρ του συνόλου της κοινωνίας, με ισχυρούς φιλικούς δεσμούς και συνεχή άμυνα κατά της ηλιθιότητας.

Ο νέος ενοποιημένος Δήμος μας, έχει την ανάγκη για ένα υγιές μέλλον, θέτοντας τώρα την βάση σε απόλυτα σωστή κρίση.



Οι πολίτες μας ας δεχθούν το εμβόλιο του Ορφέα, μια και κατοικούμε όλοι μας στο ΟΡΦΙΚΟ ΠΕΔΙΟ με τον πυρήνα του, τα ΛΕΙΒΗΘΡΑ. Στον Ορφικό Κύκλο των 5.000 ετών της πολιτιστικής ύπαρξης μας, του σημερινού Δυτικού Πολιτισμένου Ανθρώπου.



Για το κίνημα


ΕΙΡΗΝΗ-ΕΡΩΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ



Πρώην Δήμαρχος, πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.



Υ.Γ.: Οι Αετοί του Ολύμπου ας ανοίξουν τα φτερά τους για να φύγουν οι έρποντες σκώληκες από τας κορυφάς.