ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ποιά εἶναι ἡ Ὀρσηίς;

Quantcast
Ἕνα κείμενον ἀπό τὸν Μιχάλη Καλόπουλο, ποὺ καλό θὰ ἦταν νὰ διαβάσουν ὅλοι οἱ Ἕλληνες! Τοὐλάχιστον γιὰ νὰ γνωρίσουν τὴν μακρινή τους μητέρα.
Φιλονόη.
Ποια είναι η Ορσηίδα; Ερώτηση προς τους απανταχού ελληνο-χριστιανούς!
Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποια είναι η Σάρρα;… αναμφίβολα θα πάρετε έναν τεράστιο αριθμό ικανοποιητικών απαντήσεων. Αν όμως ρωτήσετε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου, από δασκάλους μέχρι ακαδημαϊκούς, ποια είναι η Ορσηίδα; (η έρευνα αυτή έγινε τα τελευταία δυο χρόνια από μένα τον ίδιο, σε εκτεταμένο δείγμα)… θα πάρετε όλες της απίθανες απαντήσεις –εκτός απ την πραγματική- ότι η Ορσηίδα… είναι η Προμήτηρα των Ελλήνων!
 Αυτή η θλιβερή, καθολική άγνοια των προγόνων μας, είναι και η καλύτερη απόδειξη της απόλυτης ιστορικής αφασίας των ελλήνων! Όχι μόνο δεν ξέρουν ότι έχουν προπάτορά τους τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα, αλλά ουτε και οι πλέον μορφωμένοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, ότι η σύζυγός του Ορσηίδα, είναι η ιστορική μητέρα των Ελλήνων!

Σ αγαπω μωρο μου.....




Ανοιξιάτικη, γλυκιά βραδιά και το παντρεμένο ζευγάρι κάθεται στο μπαλκόνι.
Ο άντρας έχει πιει αρκετές μπύρες ενώ η γυναίκα διαβάζει ένα περιοδικό.
Κάποια στιγμή λέει ο άντρας :
- "Σ' αγαπώ."
Η γυναίκα χωρίς να σταματήσει να κοιτάει το περιοδικό απαντάει:
- "Εσύ μιλάς, ή η μπύρα;"
Οπότε λέει ο άντρας :

Απιστευτο...Ενα μικρό ελληνικό χωριό στην Ουγγαρία είναι… υπερχρεωμένο!


Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως ακόμα και ένα μικρό ελληνικό χωριό στην Ουγγαρία είναι… υπερχρεωμένο!

Απιστευτο...Αγοράζουμε μέχρι και κοπριά από το εξωτερικό!


Το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ περίπου διατέθηκε το 2010 για την εισαγωγή κοπριάς στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη.

Σταυρός: Το Αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του Θεού Ήλιου-Δία



Το πανάρχαιο σύμβολο του σταυρού στην Κνωσό το 1600 π.Χ.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η ελληνική σημαία φέρει ισοσκελή σταυρό και όχι τον ανισοσκελή χριστιανικό;
Η πιθανότερη απάντηση είναι ότι οι κατασκευαστές του εθνικού σύμβολου... πρέπει να γνώριζαν περισσότερα από ότι νομίζαμε!

Ο ισοσκελής σταυρός ήταν ανέκαθεν ιερό σύμβολο των θαλασσοπόρων Ελλήνων, μιας και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι θαλασσοκράτορες Κρήτες αλλά και γενικότερα οι θαλασσινοί Έλληνες με τα αναρίθμητα νησιά και τα ποντοπόρα ταξίδια τους, όφειλαν να γνωρίζουν στοιχεία προσανατολισμού με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.