ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΜΑΧΙΑ.


ΕΡΩΣ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ
Οι Κένταυροι υπήρξαν πλάσματα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων. Μυθολογικά τέρατα, "μισοί άνθρωποι, μισοί άλογα, φυλή βάρβαρη, απόκοτη, που καυχιότανε για τη δύναμή της". Αυτά τα λόγια βάζει στο στόμα του θρυλικού ήρωα Ηρακλή, ο Σοφοκλής στην τραγωδία του "Τραχίνιες".
Ο Όμηρος στην Ιλιάδα τους ονομάζει "Φρήρες" και τους περιγράφει σαν τριχωτούς ανθρώπους, αποκρουστικούς στην όψη, ενώ στην Οδύσσεια τους παρομοιάζει με τους Σάτυρους.
Σε πάμπολλα θαυμάσια καλλιτεχνικά δημιουργήματα της αρχαιότητας, εμφανίζονται σαν διπλόμορφα τέρατα, με κεφάλι, χέρια και στήθος ανθρώπου και πόδια, ουρά και μισό κορμό αλόγου.
Η γέννηση των παράδοξων αυτών πλασμάτων δημιούργησε πολλούς μύθους. Ο επικρατέστερος αναφέρει ότι ο Ιξίωνας, βασιλιάς των Λαπιθών, αφού δολοφόνησε άγρια τον πατέρα της μνηστής του, κυνηγημένος και περιφρονημένος από θεούς και ανθρώπους, βρήκε καταφύγιο στο παλάτι του βασιλιά των θεών, του Δία. Αχάριστος όμως και ασεβής καθώς ήταν, επιχείρησε να βιάσει τη σύζυγο του προστάτη και ευεργέτη του, την Ήρα. Οργισμένος για το άδικο ο Δίας, τον τιμώρησε παραδειγματικά. Έδωσε τη μορφή της μεγαλόπρεπης Ήρας σε μια Νεφέλη και ο τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος Ιξίωνας ζευγάρωσε μ' αυτήν.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ :ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΟΥ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ







ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΗΜΕΡΑ







ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ









skola szkota zabierow POLSKA: Στο HOUSE OLYMPOS Επισκέφτηκαν την ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΑΘΗΝΑ , ΜΕΤΕΩΡΑ ,ΣΚΙΑΘΟΣ,ΟΛΥΜΠΟ,













Μίκης, ο μαχητής της ΑΟΖ




Του Νίκου Λυγερού

Αν δεν είχαμε μια άμεση συνάντηση με το Μίκη, με όσα λέγονται για τις θέσεις του, δεν θα ξέραμε με ακρίβεια την άποψή του και τις γνώσεις του περί του θέματος. Κι όταν κάποιοι άσχετοι τον κατηγορούν ότι δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική. Στην πραγματικότητα ο Μίκης έχει μια εικόνα για το θέμα του πετρελαίου ήδη από το 1975 όχι λόγω μιας ειδικής τεχνογνωσίας, αλλά λόγω των καταστάσεων εκείνης της εποχής. Επιπλέον είναι γνώστης εδώ και καιρό των γαλλικών ερευνών

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 17 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΛΥΜΠΟΥ







  Άρχισαν από σήμερα να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις 17 θέσεις εποχικού προσωπικού στο δήμο Δίου - Ολύμπου.

Η προφητική δήλωση του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση



Η προφητική δήλωση του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση

  Ίσως ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος απο την οικονομική κρίση.
Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια ο Έλληνας κροίσος.
Ουσιαστικά με τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης μιλούσε για όλα όσα σήμερα βιώνουν οι περισσότερες χώρες κάτω από το "μαστίγιο" της κρίσης.


Είχε πει την ακόλουθη συγκλονιστική πραγματικά δήλωση:



«Θα 'ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση...».

Ο Καλός, o Κακός κι ο Άσχημος…



Άρχισαν τα δύσκολα για την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού.
Αφού κάθισαν καλά καλά στις υπουργικές τους καρέκλες οι μνημονιακοί υπουργοί τώρα ήρθε ο πρώτος λογαριασμός.

6 λόγοι για να μειώσετε τον καφέ






Μπορεί να τον θεωρείτε απολαυστικό το πρωί ή το μεσημέρι μετά το φαγητό, μπορεί να σας δροσίζει και να σας ξυπνάει.
Ο καφές όμως, εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει, μπορεί να αποδειχθεί... βλαβερός για την υγεία, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.



Δείτε γιατί…

Το δραστικό συστατικό του καφέ στο οποίο οφείλονται οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητές του, είναι η καφεΐνη, που δρα ως ψυχοδιεγερτετικό φάρμακο και συγχρόνως διαθέτει ήπιες καρδιοτονωτικές και διουρητικές ιδιότητες.