ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πως ξεχωριζουμε τα θηλυκα απο τα σερνικα?



ΜETA ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ! ! !



ΤονΟκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν δύσκολα. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το...
κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.

Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.
Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας...


Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.
σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου, μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!

Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Κυρ-Μενιο...ψηφοφορε, σε σενα το λεει !

Περιγραφή του William Martin Leake για τον Πλαταμώνα, γραμμένη το 1806


Στις 6.25 περνάμε γύρω από την άκρη της ρίζας του βουνού, και στις 7.20, αφού έχουμε ακολουθήσει την ακτή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, σταματήσαμε σε ένα ευχάριστο αναψυκτήριο (κιόσκι), που σκιάζεται από μεγάλα πλατάνια, και βρίσκεται κοντά στην παραλία, ακριβώς κάτω από το λόφο του Πλαταμώνα στα νότια, όπου ένα ρυάκι ρέει διαμέσου του κτιρίου, μέσα στη θάλασσα. 

Κι ὁ Νεύτων σὲ Ἑλληνικὰ κρατοῦσε τὶς σημειώσεις του...Δειτε


Κύττα κάτι πράγματα. Κι ὁ Νεύτων σὲ Ἑλληνικὰ κρατοῦσε τὶς σημειώσεις του ὅταν μελετοῦσε Ἀριστοτέλη! 

Νὰ τὸ πεῖτε αὐτὸ στὴν ὐπουργὸ ἀπαιδείας. 

21 Δεκεμβρίου: Η μικρότερη ημέρα του έτους

 


21 Δεκεμβρίου: Η μικρότερη ημέρα του έτους 
   Το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου: Βρισκόμαστε πλέον στην «καρδιά του χειμώνα». Κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου που συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη η ημέρα έχει την μικρότερη διάρκεια του έτους και η νύκτα τη μεγαλύτερη.
Αυτό συμβαίνει διότι ο ήλιος απέχει τη μέγιστη απόσταση από τον βόρειο πόλο. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο όπου η 21η Δεκεμβρίου είναι το… θερινό ηλιοστάσιο.