ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι παπαγάλοι και η παπαγαλίνα...

-Μια γυναίκα έχει ένα πρόβλημα με την παπαγαλίνα της η οποία λέει συνέχεια: "Είμαι πολύ ξαναμμένη, θέλεις να κάνουμε τρελλίτσες;" 
Η γυναίκα δεν ξέρει τι να κάνει και μετά από καιρό καταλήγει στον παπά της ενορίας. "Παπά μου το και το. 
-Τι θα κάνω με την παπαγαλίνα μου; Ο κόσμος που μπαίνει μέσα στο σπίτι μου, την ακούει να λέει αυτά τα πράγματα και δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται.."
"Τέκνων μου μην ανησυχείς, νομίζω πως ξέρω την λύση. Εγώ έχω δύο πολύ θεοσεβούμενους παπαγάλους. 



-Από το πρωί μέχρι το βράδυ διαβάζουν την Βίβλο και προσεύχονται... 
Εάν την φέρεις την παπαγαλίνα σου και περάσουν μαζί κάποιο χρόνο ίσως να την επηρεάσουν θετικά και το ρεπερτόριό της να αλλάξει. 
Τι λες;" "Καταπληκτική ιδέα πάτερ!!" Έτσι την επόμενη μέρα βάζουν την παπαγαλίνα μέσα στο κλουβί. 
Με το που βλέπει η παπαγαλίνα τους παπαγάλους τους λέει: 
"Είμαι πολύ ξαναμμένη. Θέλετε να κάνουμε τρελλίτσες;" 
Τότε ο ένας παπαγάλος κοιτάει τον άλλο και λέει: 

η πεθερά_ Θέμης Ανδρεάδης

Ο αδύναμος κρίκος



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Καθώς η προεκλογική εμποροπανήγυριςτελειώνει σήμερα το βράδυ, πολύ λίγα θα μας μείνουν στη μνήμη από όσα ειπώθηκαν στη διάρκειά της. Όχι μόνο επειδή τα περισσότερα αποτελούσανφθηνούς συστημικούς και μιντιακούς εκβιασμούς με στόχο τη φοβική ψήφο των Ελλήνων, αλλά κυρίως διότι ελάχιστα ειπώθηκαν για το μέλλον της χώρας. Ανάθεμα αν κατάλαβαν οι ταλαίπωροι κάτοικοι αυτής της χώρας τι καλούνται νααντιμετωπίσουν από την επομένη των εκλογών και ύστερα.
Όλα περιστράφηκαν γύρω από το αποτέλεσμα της κάλπης αφήνοντας ένα τεράστιο κενό σε όλα όσα αφορούν την προοπτική της Ελλάδας από τη Δευτέρα και μετά.
Ελάχιστοι τελικά πήραν μια ιδέα από την έξαρση της κρίσης στην ευρωζώνη, αφού και αυτό ακόμη υπήρξε... αντιδημοφιλές θέμα στα κυρίαρχα ΜΜΕ και στα κόμματα, τα οποία προτίμησαν να κάνουν τις δικές τους, ποικίλες προπαγανδιστικές προβολές στο... εκλογικό αποτέλεσμα.
Παρά ταύτα, δεν υπήρξε πλήρες κενό. Διατυπώθηκαν και μερικά πράγματα ουσίας. Ας τα δούμε και, κυρίως, ας τα κρατήσουμε και μετά τις εκλογές.

Γυμνή...

Reuters: Σχέδιο 100 ημερών για την σωτηρία της Ελλάδας


"Η Γερμανία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πωλεί τα προϊόντα της σε όλους τους άλλους και να διατηρεί μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα χωρίς να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες και ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη προς όφελος των δικών της συμφερόντων", δήλωσε. "Όπως είπε κάποτε ο Μίλτον Φρίντμαν, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα".

Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκτιμά γερμανός, ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται εκτεταμένο ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που περιγράφει.. τη σταδιακή αποξένωση της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την απώλεια από το Βερολίνο κάθε εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις.

"Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιγνίδι τελείωσε", δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος. "Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι".

Ο Σόιμπλε βάζει ταφόπλακα στο κυβερνητικό όνειρο της ΝΔ - Περισσότερο πόνο και θάνατο υπόσχεται στους Έλληνες ο Γερμανός






Σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η συνέντευξη του βόλφαγκ Σόιμπλε στο "Stern". 
O Γερμανός μιλάει ανοιχτά για την νέα εκατόμβη θυμάτων που ζητάει το θηρίο για να λυτρωθεί. Αφήνει υπαινιγμούς για τους κακούς πλούσιους, δηλώνει ότι λυπάται τους φτωχούς Έλληνες αλλά ζητάει περισσότερο αίμα, θυσίες και μείωση του κατώτατου μισθού.Την ίδια ώρα δεν λέει τίποτε για τη χώρα που έχει μεταβληθεί σε στρατόπεδο σακατεμένων ψυχών, ντόπιων και εισαγόμενων. Ποιος είναι όμως αυτός ο αγγελιοφόρος του θανάτου που σακατεύει το κυβερνητικό όνειρο της ΝΔ και στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου;

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ









Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ...ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ VIRTUAL TOUR



ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ.....



ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ! 

Ορφικός Ύμνος στ' Άστρα - Orphic hymn to the Stars (Reboutsika, Universe)