ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

O EΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


Σύμφωνα με τον μύθο ο Ορφέας γεννήθηκε από την μούσα Καλλιόπη σε μία από τις σπηλιές του Ολύμπου,  κοντά στα Λείβηθρα και την Πίμπλεια.  Είχε βίαιο θάνατο, από γυναίκες της Πιερίας που τον θανάτωσαν στην παραολύμπια χώρα του Δίου. 
Εκεί κυλούσε ένα ποτάμι ο Ελικών, στα νερά του οποίου θέλησαν να ξεπλύνουν το αίμα του Ορφέα.
Το ποτάμι τότε, για να μη συντελέσει στον καθαρμό του φονικού, εξαφανίστηκε μέσα στη γη και βγήκε καθαρό στο Δίον με το όνομα Βαφύρας. 
Από εκεί, πλωτός πια ποταμός, κύλησε προς τη θάλασσα.  Κων/νος Γιάντσιος



Ευχαριστούμε την  Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς  για  την ωραία  παρουσία των χορευτικών  τμημάτων στην εκδήλωση της , στον ετήσιο χορό στο ‘τοp hotel 2012 Poseidon pallas.’ Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία να καμαρώσουμε τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και να διασκεδάσουμε με τη ζωντανή παραδοσιακή - λαϊκή ορχήστρα!
  Η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς είναι από τους ιστορικότερους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου με άπειρες επιτυχίες στο ενεργητικό της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Και εκπροσωπεί τον θεοφιλέστατο Μύθο της υφηλίου τον Ορφέα…!
Μπράβο σε όλα τα παιδιά , δυναμικά  και του χρόνου…!!!! Κων/νος Γιάντσιος





…η συνέχεια… Κων/νος Γιάντσιος : Μέρος Δεύτερον : Προς εκείνους, τους δυο [ αντιδημάρχους] του δήμου Δίου - 0λύμπου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση πλάνης και συγχύσεως, και ζουν, σε αυταπάτη, και αδυνατούν να διακρίνουν την πραγματικότητα, τουλάχιστον, στην ενότητα του ανατολικού Ολύμπου...!



Κίνημα : Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον
Εδώ στον Ορφέα από το 2007 γίνονται εκδηλώσεις
 παγκόσμιας εμβέλειας ,ψέματα είναι...;;; 
 .Θα κάνω μια προσπάθεια, ίσως, να βγουν,
 από το σπήλαιο, και να αντικρύσουνε 
τον ήλιο της αλήθειας…!
1)2)... Μέρος  Δεύτερον : Όσο για τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα μας, τα οποία ,σας, παραδώσαμε                    [ μπιμπελό!!!], αλλά  εσείς οι δυο [ αντιδημάρχοι ] ούτε καν τα συντηρείτε…!!!!!!!  Γιατί …;;;  Την κατάντια την οποία περιγράφετε, την δημοσιεύουν και οι τουρίστες, από το  [ album] της συλλογής τους, μάλιστα   και στο ιντερνέτ. Εύγε …! Και απορείτε εσείς οι [ αντιδημάρχοι ] το γιατί μας παίρνει εμάς ο πόνος…;;;;;;  
Όχι ότι δεν φέρετε τεράστιες ευθύνες και εκφράζετε τώρα την  αγανάκτηση σας…!!! 
Ενώ κάποιοι, από εσάς  ως [ καιροσκόποι] προεκλογικά,  αδιαφορήσαν εγκληματικά για την επομένη μέρα του δήμου…! Και με  απίστευτη επιπολαιότητα, μας παρουσιάζετε τώρα  την εικόνα του δήμου, με τα μάτια των ‘φωστήρων’ του κάθε υπουργείου, τα οποία εσείς ως παράδειγμα:   συνέχεια μας  επικαλείστε ...!
Στο τέλος με την επιπολαιότητα την οποία κατηγορείτε τους προηγούμενους.   Θα ανοίξετε την όρεξη σε αυτούς τους φωστήρες,των υπουργείων , να σας προτείνουν…  μια και είναι τώρα της μόδας, οι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας τα ‘στρατόπεδα’ των λαθρομεταναστών… δίπλα σε πεντάστερα κλπ…!!! Ουσιαστικά αντί να κάνετε παράπονα, στο υπουργείο ,για την ‘επιτήρηση’ την οποία λανθασμένα επέβαλε, σε έναν σπουδαίο δήμο. Απλά βολεύεστε κατηγορώντας τους δημάρχους, μια τον κ. Γ. Παπαχρήστο , και  άλλες πάλι   τον Α. Χονδρόπουλο ,και άλλοτε τον Κ Γιάντσιο κλπ...Ωστόσο με σεβασμό στους προηγούμενους, θα γίνεστε  καλύτεροι ηγούμενοι…!!!
Η βρύση του Ορφέα στην παραλία του νέου Παντελεήμονα
 έγινε επί Α,Χονδρόπουλου...δεν νομίζετε ότι θέλει καθάρισμα...;;;
Ωστόσο γύρω από το ‘δήθεν’ τεράστιο πρόβλημα του χρέους κλπ ,  όσα λέτε είναι  λανθασμένα…!!!  Λέτε,  ότι δημιουργήθηκε, από τους δυο πρώην Καποδιστριακούς δήμους… Χωρίς ποτέ να αναφέρετε,  ουσιαστικά, και αναλυτικά στις πραγματικές αιτίες, ούτε και στον σκοπό… και προπαντός, πιο ηταν το  όφελος των δημοτών...;;; και των ’επαγγελμάτων.’;; Σε σχέση πάντα με τις ανάγκες της ανάπτυξης, σε  έναν τουριστικό δήμο. Όμως όπως συμβαίνει και με τα άλλα επίσης σοβαρότατα προβλήματα, και όπως [ αντιμετωπίζονται,] έτσι κι αυτό ,ανήκει στο γενικότερο χαβαλέ της  Ελλάδας. Το ενδιαφέρον του δημότη στρέφεται σε ένα [πρόβλημα επικοινωνιακό] στο οποίο οι δυο «αντιδημάρχοι» θεωρούν ότι μπορούν  να  εμπαίξουν τους ψηφοφόρους τους , καλύτερα και κυρίως δίχως πολιτικό κόστος…!
.           Ως  εκ τούτου, οι Καποδιστριακοί  δήμοι, θα ήταν πλέον εκ των πραγμάτων, και θεσμικά οι ιδανικότεροι, για να φέρουν  εις πέρας,  αποτελεσματικότερα τον  Καλλικράτη, έχοντας και την  εμπειρία, του Καποδίστρια ...! Ωστόσο,  είναι κρίμα ο πανέμορφος αυτός δήμος, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος… και όχι μόνο, να δυσφημίζετε  με πικρόχολα σχόλια ,σαν και εκείνα τα παλιά…! στην ψευτοφυλλάδα του Νότου …! Επίσης, κύριοι δυο [‘αντιδημαρχοι’] εάν και εφόσον σας φταίει, και ο Καλλικράτης ,τότε  μάλλον δεν γνωρίζετε πραγματικά,  τι διαχειρίζεστε …!
Αλλά ευκαιριακά και αιφνίδια,και με περίσσιο αέρα εξουσίας... Εσείς οι δυο [ αντιδημάρχοι ] διακριθήκατε κατηγορώντας τον πρώην  αντιδήμαρχο , του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου κ. Κων/νο Γιάντσιο ...!!! 
Μπερδεύεστε  αγαπητοί μου, ο Α. Χονδρόπουλος και ο Κ. Γιάντσιος, διοίκησαν 29 μήνες και 26 ημέρες, που σημαίνει ,ότι εμείς είμαστε 3 χρόνια χωρίς διοικητικά καθήκοντα. Πόσο αξιόπιστoι μπορεί να είστε με την  απραξία  σας…;;;Όταν όμως   ακούστε την φωνή της καρδιάς σας, [ της  αλήθειας, της αγάπης ] τότε θα βρείτε και τον δρόμο, τον σωστό.
 Αύριο η συνέχεια : Κίνημα Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον
 Κων/νος Γιάντσιος πρώην αντιδήμαρχος πρώην δήμου   ανατολικού Ολύμπου

Kων/νος Γιάντσιος: προς εκείνους, του δήμου Δίου - 0λύμπου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση πλάνης και συγχύσεως, και ζουν, σε αυταπάτη, και αδυνατούν να διακρίνουν την πραγματικότητα, τουλάχιστον, στην ενότητα του ανατολικού Ολύμπου...! .


  Κίνημα : Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον

Κ.Γιάντσιος :Ο.Χονδροπουλος  είπε,   Κώστα 
 είδες εσύ αετό να ασχολείται με τις μύγες...!!!
  Θα κάνω μια προσπάθεια,
 ίσως και  βγουν, από το
 σπήλαιο, για ν'αντικρίσουν
 τον ήλιο της αλήθειας…!
Μέρος  Πρώτον  :Τα δυο τελευταία  χρόνια ακούμε με έκπληξη τις συζητήσεις, τα σχόλια, και τις δημοσιεύσεις περί της [επιτήρησης,  ίσως, και για άλλα δεινά, ] τα οποία κληρονόμησε το Λιτόχωρο, από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους… τον δήμο Δίου, και του ανατολικού Όλύμπου . Και ότι τώρα αντιμετωπίζει, τα πάνδεινα, ο σημερινός,σύγχρονος  Καλλικρατικός,  δήμος Δίου-Ολύμπου κλπ...!
Εξ αιτίας των παραπάνω, δικαιολογούνται, στα δελτία τύπου του δήμου Δίου – Ολύμπου. Οι δυο [αντιδημάρχοι]  με την τακτική, της αγανάκτησης και συκοφαντούν, τους προηγούμενους. Ίσως  νομίζουν ότι έτσι θα σώσουν τον δήμο...! Πέραν το ότι, τους πιάνει το χασμουρητό  πριν  λύσουν τα προβλήματα!!!!!!! .
Παριστάνοντας, κιόλας  τους [τιμωρούς],   του πρώην, δημάρχου Αστέριου Χονδρόπουλου…  διότι, ως δημότης ήταν σε δικαστήριο,  μάρτυρας λέει ,υπέρ επαγγελματία συνδημότη του . Και ενοχληθήκατε  πολύ, εσείς οι δυο [αντιδημάρχοι…!!!!! ]. 
Ενώ ένας άλλος πήγε μάρτυρας…!!!! και μάλιστα   δήμαρχος σε δικαστήριο…!!!! Ωστόσο, δεν  διαφαίνεται από κανένα, ως τώρα  στοιχείο , να ενοχληθήκατε...! εσείς οι δυο [ αντιδημάρχοι ]    Γιατί…;;;…
 Πετροντούβαρο επί  Α.Χονδρόπουλου
Παραλία Παντελεήμονα  ...
κάντε και εσείς ένα...!!!
 Μήπως πάλι  δεν ξέρατε…;;;;;;;;;  Ωστόσο   στη θέση…  [ ράχη ]…στην Π. Λεπτοκαρυά, το ότι εσείς  δεν ξέρατε…! Να ξέρετε, ότι … κέρδισαν αυτοί  που ήξεραν…! Σεβασμό λοιπόν στον ‘Δήμαρχο’… για τα παλιά, σας μίλησε.Με τη μαγική λέξη ‘σφουγγάρι’, γιατί τον εκθέτεται ...;;;;;;;;;;;
Αλλά ευκαιριακά και αιφνίδια, , έτσι μόνο,  για να έχει και το κερασάκι, η τούρτα σας…!!! Αναφερθήκατε στην επιστολή σας, και στον πρώην  αντιδήμαρχο , του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου κ. Κων/νο Γιάντσιο ...!!! Μπερδεύεστε  αγαπητοί μου, ο Α. Χονδροπουλος και ο Κ. Γιάντσιος, διοίκησαν 29 μήνες και 26 ημέρες, που σημαίνει ,ότι είμαστε 3 χρόνια χωρίς διοικητικά καθήκοντα, πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η τακτική σας…;;; Όταν όμως   ακούστε την φωνή της καρδιάς σας, [ της  αλήθειας, της αγάπης ] τότε θα βρείτε και τον δρόμο, τον σωστό.
         Αύριο η συνέχεια... 
 Κίνημα Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον
 Κων/νος Γιάντσιος πρώην αντιδήμαρχος πρώην δήμου   ανατολικού Ολύμπου
Υ.Γ. Ο Α.Χονδροπουλος: Σε ερώτηση μου εάν θα απαντήσουμε στην επιστολή των [αντιδημάρχων ], είπε :  Κώστα , είδες εσύ αετό να ασχολείται με τις μύγες...;;;

ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2012 ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!


Χάρις Αλεξίου - Μία είναι η ουσία - G3M

Χ. Αλεξίου- Σ. Μάλαμας- Α. Ιωαννίδης "Άσε τα ψέματα"- G3M

✿ Μιλώ για σένα ~ Μελίνα Κανά ✿

Ερωμένη του Κένεντι δολοφονήθηκε από τη CIA



Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο σχετικά με το μυστηριώδη θάνατο μίας εκ των ερωμένων του προέδρου των Η.Π.Α, John F. Kennedy, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του εγείρει πολλά ερωτήματα για την εμπλοκή της CIA σε αυτόν. Νέες θεωρίες συνομωσίας κάνουν την εμφάνισή τους και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.