ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

James Brown - It's A Man's Man's Man's World [Soul Jubilee]

Ένας νέος ηγέτης γεννήθηκε. Το όνομα του Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης


.


Ένας ηγέτης που έρχεται να προστεθεί στους προγενέστερους ηγέτες που υπηρέτησαν ετούτο τον τόπο.
Στέκεται επαξίως δίπλα στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή, τον Κωστάκη τον κουρασμένο, τον Κινέζο τον μακέτο, τον Μπένι τον μισθοφάγο και άλλους πολλούς.

Oι παπαδες. Καρναβαλι Αγιάννας (Video)



Με το άνοιγμα του Τριωδίου όπως κάθε χρόνο από τα πολύ παλιά χρόνια στην Αγιά Αννα το καρναβάλι και οι Απόκριες γιορτάζονται με ένα ιδιαίτερο , προτότυπο, και ιδιόμορφο τρόπο, που στηρίζεται στις Διονυσιακές παραδόσεις, την εξύμνιση του φαλού και της γονιμότητας και στις συνήθειες των Αγιανιωτών από καταβολής της ιστορίας του τόπου.Το “σκωπτικό” Βωμολοχικό καρναβάλι της Αγιάννας είναι πλέον ιδιαίτερα γνωστό τόσο στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Καρέ καρέ η ληστεία του μουσείου στην Αρχαία Ολυμπία



17/2/2012, 3:39 μμ. Περίπου ένα μήνα μετά την κλοπή του αιώνα στην Εθνική Πινακοθήκη, ληστές  χτύπησαν σήμερα  στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας αρπάζοντας αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Όλα ξεκίνησαν στις 7.35' όταν δύο κουκουλοφόροι έστησαν καρτέρι στη φύλακα του μουσείου. Της επιτέθηκαν και με το πιστόλι στον κρόταφο την υποχρέωσαν να ανοίξει την πόρτα και μπουν στον εσωτερικό χώρο. Στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία έβγαλαν σχοινιά από την τσάντα τους, την έδεσαν σε μία καρέκλα.  Πριν τη φιμώσουν, τη ρωτούσαν επίμονα πού βρίσκονταν τα πολύτιμα χρυσά στεφάνια, αλλά και μια συλλογή γραμματοσήμων. Αν και εκείνη δεν απάντησε, οι δράστες δεν φάνηκε να πτοούνται και με το πεδίο ελεύθερο, έδρασαν.
Χωρίς να χάσουν χρόνο πήγαν αμέσως στο σημείο που ήταν τα εκθέματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χρησιμοποιώντας σφυριά έσπασαν προσεκτικά τις προθήκες και στη συνέχεια αφαίρεσαν αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους - χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι-. Αφού άρπαξαν σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες 68 αρχαία αντικείμενα στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας
Μόλις κατάφερε να λυθεί η φύλακας ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει ελικόπτερο για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στην περιοχή έχει φτάσει μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες. Περιπολικά στήνουν μπλόκα και αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες στα γύρω χωριά καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τους δράστες να κρύβονται κοντά στην περιοχή.
Καλοσχεδιασμένη ληστεία
Οι δράστες προφανώς παρακολουθούσαν την κίνηση στο μουσείο εδώ και καιρό, καθώς ήξεραν πολλές λεπτομέρειες, ειδικά τις βάρδιες φύλαξης, γι αυτό και χτύπησαν νωρίς το πρωί, λίγο πριν ανοίξει το μουσείο και όταν χρέη φύλακα είχε αναλάβει γυναίκα, την οποία και θεώρησαν ευκολότερο αντίπαλο. Μάλιστα από τις κινήσεις τους στο χώρο φαίνεται πως ήξεραν ακριβώς που ήταν τα εκθέματα που ήθελαν και χτύπησαν στοχευμένα, ίσως και κατόπιν παραγγελίας.
Πολλές οι ευθύνες
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος υπέβαλε την παραίτηση του, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό της κλοπής. Ο ίδιος δεν έχει μεταβεί στην περιοχή, αλλά εκπροσωπείται από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίνα Μενδώνη. Ωστόσο παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα, όπως γιατί είναι τόσο ελλιπής η φύλαξη ενός τόσο σημαντικού Μουσείο που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι του μουσείου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από το Νοέμβριο του 2011, για τους κινδύνους που δημιουργούνταν από την έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή είχε στείλει επιστολή προς το υπουργείο επισημαίνοντας «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό 

ΣΕ ΣΧΈΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΊ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ...! Θα σώσουμε την Ελλάδα, διά , της οδού του γόρδιου ...!!!!!!!!!!!!!


Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :
Κων/νος Γιάντσιος τ. Αντιδήμαρχος
του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου,
Δημιουργός των εκδηλώσεων
εις μνήμην του Ορφέα και την

ανάδειξη αυτού,από το 2007...!

Η ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ...ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ... ΣΕ ΣΧΈΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΊ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ...!
Η αρπαγή της ωραίας Ελένης

Πόσο σε εκτίμηση έχει, τις  αρχαιότητες μας , το ίδιο το πολιτικό σύστημα,και το κράτος αυτής  της χώρας...;;;; Διαβάστε το κλασικό παράδειγμα :    την ρίψη των λυμάτων με βυτιοφόρα στον Αρχαιολογικό χώρα των Λειβήθρων στον Ολυμπο ...! Τα Λείβηθρα Ολύμπου η πόλη  λατρείας του Ορφέα, και των Λειβηθρίδων Μουσών, τοπίο απέραντου φυσικού κάλλους, και ομορφιάς,...
Ωστόσο : Οι αρμόδιοι, και οι οπαδοί τους, συντήρησαν αυτή τη ρίψη των λυμάτων  μέχρι τις 15/1/ 2007... ως εκ τούτου, στον  τοπικό νόμο της σιωπής ,[ ομερτά ] βεβαίως αυτοί  ευνοήθηκαν...!και μάλιστα συνηθισμένοι καθώς είναι στην ατιμωρησία, συνεχίζουν, να παίζουν στις τοπικές εξελίξεις και όχι μόνο κάποιο ρόλο, και επιβραβεύονται... μην χαθεί η ράτσα...! 
Ωστόσο, έχοντας τους μηχανισμούς απέναντι,  στις 15/1/2007ενώ εγώ σταμάτησα τη ρίψη τον λυμάτων, δια της οδού, του γόρδιου...! δεν είχα ώμος την ιδία τύχη με τους δοτούς...! 
Βλέπετε είναι άλλο να είσαι σε κάποιο κόμμα κομματοπαδός...  [   τα δικά μας παιδιά... ] και να συμμετέχεις στις συντεχνίες των ψηφοκυνηγών...του κάθε κόμματος...! Και άλλο να είσαι ελεύθερος..!
  Οταν  υποστηρίζεις την πατρίδα ...! Εισε ισχυρώς στην ψυχή, στην ηθική, όχι όμως και στην ψήφο, ο οποίος στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα... Γι αυτό η χώρα 
2005 η πόλη του Ορφέα Ολυμπος   Η ΡΙΨΗ

υπό την απειλή τής χρεοκοπίας, το ανόητα, ακινητοποιημένο,  ελληνικό δημόσιο ,
Φιμώνει για άλλη μια φορά την φωνή, των Ελλήνων πατριωτών, και τη φωνή, εκείνη των ελληνόφιλων
που έχουν την αρετή, να διεκδικούνε την επιστροφή των  ελληνικών αγαλμάτων στην πατρίδα που τα γέννησε.
Βρετανικό Μουσείο...!!!!!!

Ωστόσο αυτή η ενέργεια, δηλαδή η κλοπή των αρχαίων από το Μουσείο όπως  διαβάσαμε… δικαιόνη, και εμπίπτει αυτοτελώς, στις άποψης  εκείνων που κατά καιρούς, αρθρογραφούσαν και σήμερα πάλι διεθνώς  αρθρογραφούν, ότι είμαστε ανίκανοι να  προστατέψουμε την αρχαία μας κληρονομιά…Ρε μπας, και τούς δικαιώνουμαι... ;;;


Από το γεγονός δεν εκπλήσσομαι... Θα σώσουμε την Ελλάδα,  μόνο διά της οδού του γόρδιου ...!!!!!!!!!!!!!



ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ Ο Γιώργος Τζιουβάρας, όπως λέμε Tenorman......


.Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος  Γιώργος Τζιουβάρας,. ..απο την πόλη του Ορφέα... Ο πολιτισμός στην Ελλάδα δεν περνάει κρίση, απλά τώρα δε νοιάζεται σχεδόν κανείς...




Κυρίες και κύριοι,

ο Τenorman, κατά κόσμον Γιώργος Τζιουβάρας, στο Art and the City... 

Σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου αναφέρει την περιοχή των Σκοπίων ως “Μακεδονία”




Απίστευτο, όμως με το ελληνικό κράτος και ιδίως με το Υπουργείο Εθνικής Απονεύρωσης, όπως θα έπρεπε δίκαια να μετονομαστεί στο Υπουργείο Παιδείας, όλα είναι δυνατά!
Μας το κατήγγειλε ο αναγνώστης μας κος Μαγκούτας Ζαχαρίας και το ψάξαμε.
Στην σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας υπάρχει ο χάρτης της Ευρώπης με αναφορές στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων την περίοδο 1933-45.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ξάφρισαν το μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας - Υπέβαλε παραίτηση ο Υπουργός Π. Γερουλάνος


Eνοπλη ληστεία στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας σημειώθηκε το πρωί. Σύμφωνα με τηναστυνομία, στις 7.30 το πρωί η υπάλληλος του μουσείου μπήκε στο χώρο...

και απενεργοποίησε το συναγερμό, όταν στη συνέχεια εισέβαλαν δύο άτομα, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Υπό την απειλή όπλου κατά πάσα πιθανότητα, ακινητοποίησαν την υπάλληλο την οποία έδεσαν, τη φίμωσαν και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση. 
Έσπασαν πέντε προθήκες και αφαίρεσαν περίπου 65 πήλινα και χάλκινα εκθέματα, η ακριβής αξία των οποίων ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί. Μάλιστα αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες,οι δράστες, αναζητούσαν χρυσά στεφάνια, τα οποία όμως δεν φυλάσσονται πλέον σε αυτό το μουσείο. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.
Ο υπουργός Πολιτισμού αμέσως μετά την είδηση της κλοπής υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. και αυτή την ώρα κατευθύνεται στο μουσείο της Ολυμπίας.

http://www.axortagos.gr/

Η ΑΡΕΤΗ


Η ΑΡΕΤΗ


 Η ελληνική λέξη αρετή παράγεται από τη ρίζα αρ -απ' την οποία και οι λέξεις: άρι - (πρεπόντως, καλώς), αρείων (= ανδρειότερος, ευγενέστερος), άρι-στος, αρέσκω, αραρίσκω (αρμόζω, συνδέω), αρέγει (ωφελεί, προσήκει) και ρήμα αρετάω απ' τον Όμηρο (Θ, 329, Ζ, 114) = ευδοκιμώ, ακμάζω. 
Κατά την ετυμολογία λοιπόν: Αρετή σημαίνει ικανότητα να αρμόζει, να ωφελεί, να συνδέει, να προσήκει, να αρέσει, να είναι κάτι κατάλληλο, ανώτερο, ηθικότερο, άριστο.
Η ικανότητα, η καταλληλότητα, η υπεροχή αυτή, η εκφραζόμενη με την αρετή, αποδίδονταν στην αρχή στο σώμα και μάλιστα του άντρα. Απ' αυτό, απ' την ίδια ρίζα παραγωγή της λέξης άρρην, άρρενος και η λατινική virtus = και απ' το vir = ανήρ.
Δήλωνε την ευψυχία, την ανδρεία, την ισχύ και γενικά τα σωματικά προτερήματα του άντρα. Κατά τον Όμηρο και για θεούς με τη σημασία της μεγαλοπρέπειας, για άντρες ως ανδρεία και για γυναίκες ως κάλλος. Ο Θουκυδίδης, για να δικαιολογήσει γιατί οι φονευθέντες Αθηναίοι στη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) θάφτηκαν εκεί λέει: "εκείνων δε διαπρεπή την αρετήν κρίναντες αυτού (δηλ. του Μαραθώνα) και τον τάφον εποίησαν", (βιβλ. Β' 34). Αρετή εδώ = ανδρεία, γενναιότητα αλλά και ψυχικό σθένος. 

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Αυτός ο Σαμαραγκιόζης τόλμησε μάλιστα να διαγράψει 21 βουλευτές του επειδή εκείνοι δεν ήταν κωλοτούμπες όπως η αφεντιά του...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ


ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΛΕΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.... 
 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/02/blog-post_990.html#ixzz1mcsygx00

Οι σκάλες σώζουν χρόνο και βελτιώνουν την υγεία



Οδηγούν, μεταξύ άλλων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Οι σκάλες σώζουν χρόνο και βελτιώνουν την υγεία 
  Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και νομίζετε ότι οι σκάλες απλά σας καθυστερούν, μάλλον πρέπει να βρείτε μια νέα δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ, αφού σύμφωνα με στατιστικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι από τις σκάλες φθάνει κανείς γρηγορότερα στον προορισμό του.

Αφροδισιακά μενού μαγειρικής για τα ζώδια


(¯`♥´¯)                                              (¯`♥´¯)
(¯`♥´¯) !
Ο έρωτας τελικά, περνά από το στομάχι! Ετοιμάζεις ρομαντικό δείπνο για το ταίρι σου; Θέλεις να
 μάθεις πως θα έχεις περισσότερες πιθανότητες από την τραπεζαρία να περάσετε στην κρεβατοκάμαρα; 
Το φαγητό μπορεί να μετατραπεί σε μαγικό ερωτικό φίλτρο. Όμως, δεν λειτουργούν όλες οι τροφές
 με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Μάθε πως θα διεγείρεις τις αισθήσεις του συντρόφου σου, με βάση
 το ζώδιό του!