ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Προσλήψεις στον Δ.Δίου-Ολύμπου

 


ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
* ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ
Για προσλήψεις εποχικού προσωπικού με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον τομέα καθαριότητας αναμένεται να συζητήσει και να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

"Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή

 


Image
     Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.

Το κόκκινο φεγγάρι μιας θεαματικής ολικής έκλειψης (βίντεο ΝΑSA)

 

Image«Κόκκινη» θα γίνει  σήμερα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, η Σελήνη, λόγω ολικής έκλειψης. Ο φυσικός δορυφόρος της Γης θα πάρει το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης και το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. Θα είναι δε ορατό, καιρού επιτρέποντος, απ' όλη τη χώρα.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης είναι ένα από τα υπέροχα θεάματα που προσφέρει ο ουρανός. Γιατί στη διάρκεια που η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης η αντανάκλαση του Ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο μας να φαίνεται «κόκκινος».
Στις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη, γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας.
Μία έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι Σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από την Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς.
Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα.

Κέρκυρα. Δήλωση της Άντζελας Γκερεκου για την ανέγερση Σχολικής Στέγης στο Κοντόκαλι

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ανακοίνωση σχετικά με την ανακύκλωση

 

Η σημερινή δημοτική αρχή από την 1η Ιανουαρίου 2011 που ανέλαβε τα καθήκοντά της άνοιξε τον επτασφράγιστο φάκελο περιβάλλον που παρέλαβε.Η έννοια «διαχείριση περιβάλλοντος» κατά τα οκτώ προηγούμενα χρόνια περιορίζονταν στη διαχείριση είκοσι απορριμματοφόρων και 4000 κάδων απορριμμάτων.Ένιπτε τας χείρας της η προηγούμενη δημοτική αρχή και τραβούσε την ουρά της απέξω σε μείζονα ζητήματα, όπως η ανακύκλωση, η χωροθέτηση και η

«ΒΡΩΜΑΕΙ» Η Μ.Π.Ε. ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

 


Την 30η Νοέμβρη συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου με θέμα την ανάθεση «Mελέτης διάθεσης επεξεργασμένων αποβλήτων Βιολογικού Καθαρισμού Παραμυθιάς» κατά τους θερινούς μήνες. Ξέχασε η δήμαρχος Σουλίου τι είχε συμφωνήσει 5 μέρες νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, ότι δηλαδή θα εξετάσει και για τη χειμερινή περίοδο εναλλακτικές λύσεις εκτός του Αχέροντα;Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη είχε συνεδριάσει η επιτροπή περιβάλλοντος σε τραγελαφικό κλίμα, ώστε να γνωμοδοτήσει αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του βιολογικού καθαρισμού Παραμυθιάς που ορίζει μεταξύ άλλων για τη χειμερινή περίοδο τον Κωκυτό ως ενδιάμεσο αποδέκτη

Η ΖΕΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Στον αρχαίο μας πολιτισμό ,  σημαντικότερο ελληνικό κεφάλαιο, ήταν και η ποιότητα της διατροφής  , στους νέο Έλληνες  η Ζέα η ζεια δεν είχε θέση. Προτίμησαν  να την απαγορέψουν  από την Ελλάδα και τώρα θα έρθει εισαγμένη  . Τόσο τους κόβει!!


 
Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα μπλογκς ενοχλουν την παγκοσμια χουντα...Λογοκρισια στο ιντερνετ !!!





Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τη …λογοκρισία του ίντερνετ. Ένας νόμος ο οποίος θα δώσει τη δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες να λογοκρίνουν το ίντερνετ, συζητείται σήμερα στο Κογκρέσο.
Με το νόμο αυτό, οι Αρχές των Η.Π.Α. θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια μαύρη λίστα για πασίγνωστα sites, όπως το ..

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

«ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 145 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος
Ώρα 10:00 π.μ: Επιμνημόσυνη Δέηση
Ώρα 10:15 π.μ: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της επετείου από τον
Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Οικονομίκο,
Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της
Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης.
Ώρα 10:30 π.μ: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων,
στην είσοδο του πάρκου.

Ο άη Νικόλας ο "Σπάστα όλα, κάφτα όλα, και αγάπα με"

 





"ΧΑΙΡΕ Ο ΕΚΤΕΦΡΩΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ"  μνημονεύουν τον "άγιο" Νικόλαο ψάλλοντας προχτες, 6 Δεκεμβρίου, οι χριστιανοί και μάλιστα μπροστά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας αφού τον σημαντικό αυτόν άγιο τον έχουν για προστάτη του Ελληνικού ναυτικού!! (Και πως να μην τον έχουν αφού στο βιογραφικό του έχει κάνει και ανάσταση ενός ναύτη που σκοτώθηκε πέφτωντας απ'τα κατάρτια)!!

Αθανάσιος Πάριος. Ο υβριστής του Ρήγα και της διακήρυξής του

 


Του   Ι.  Θεοδωρόπουλου 

Ο  ιερομόναχος Αθανάσιος ο Πάριος  (1723-1813) κορυφαίος των «Κολλυβάδων».  Διετέλεσε σχολάρχης της Χίου, (1786-1813). Αν και έζησε τα χρόνια που η Ευρώπη εδονήτο από τις νέες ιδέες του διαφωτισμού, αυτός ήταν κολλημένος στο μεσαιωνικό σκοταδισμό, παρουσιάζοντας πλούσια συγγραφική δράση κατά των νέων ιδεών, και μακροσκελή λίβελο κατά της Γαλλικής επανάστασης, και του Ελληνικού πολιτισμού.

Το  1798 στο νεοσύστατο πατριαρχικό τυπογραφείο τυπώνει την  «Χριστιανική απολογία «Το 1802  τυπώνει το  «Αντιφώνησις προς τον παράλογον ζήλον των από της Ευρώπης ερχομένων φιλοσόφων».

 Κατά τον συγγραφέα των ανωτέρω βιβλίων η Ευρώπη είναι βόρβορος ακολασίας, η πρόοδος των επιστημών πηγή αθεΐας οι νέοι φιλόσοφοι «αντίχριστοι»;

Κοντά στην αθεΐα μετοχετεύουν στις ψυχές και το  «δολερόν φαρμάκι της αποστασίας».
 Ακόμη καταγγέλλει ότι οι νέοι τούτοι φιλόσοφοι κρατούν  «βιβλίον αποστασίας εις την αριστερά και μάχαιραν εις την δεξιάν».
 Επίσης γράφει: «το γένος των Ελλήνων είναι άξιον περιφρονήσεως και ...
τα