ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρεπει να παραδοθει ο υποθαλασσιος αγωγος??



Αγώνας δρόμου για τον βιολογικό

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ, ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Στην τελική φάση εργασιών για τη λειτουργία του, πιθανόν μέχρι τα τέλη του έτους, βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός Νότιας Πιερίας, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 4/7, στο δημαρχείο του τ. δήμου Δίου, στην Κονταριωτισσα. 

Η ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Όπως είναι γνωστό, το έργο αυτό ολοκληρώθηκε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας, πριν από 10 περίπου χρόνια, αφορούσε δε τους τ. δήμους Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.
Για σημαντικό διάστημα η μονάδα όμως δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει, επειδή δεν είχαν κατασκευαστεί οι αγωγοί που θα μετέφεραν τα λύματα από τους δύο δήμους προς τον βιολογικό καθαρισμού Νότιας Πιερίας.
Ως προς το Λιτόχωρο, η μεταφορά λυμάτων δεν ήταν δυνατή λόγω προβλημάτων στην κατασκευή του κεντρικού αγωγού εξαιτίας αρχαιολογικών ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν κατά την εξέλιξη των εργασιών, οπότε και το έργο σταμάτησε για κάποιο διάστημα.
Σήμερα, ακόμη κι όταν λειτουργήσει η μονάδα, θα δέχεται λύματα μόνο του Λιτοχώρου, επειδή στη δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου απομένει να γίνουν έργα που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν αγωγούς που θα μεταφέρουν λύματα προς τον βιολογικό καθαρισμό.
Η σημερινή αδυναμία λειτουργίας του έργου, έστω και μόνο για το Λιτόχωρο, οφείλεται στο γεγονός ότι επειδή για 10 περίπου χρόνια ο βιολογικός έμενε ανενεργός, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι για τη λειτουργία της μονάδας είναι αναγκαίες δύο έργα.
Το ένα από αυτά δημοπρατήθηκε πριν από 10 μέρες περίπου και αναμένεται η εγκατάσταση εργολάβου. Πρόκειται για εργασίες στεγανοποίησης δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού. 

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Για το ζήτημα της λειτουργίας της μονάδας έγινε, για μια ακόμη φορά, λόγος στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όσο και κατά τη συζήτηση που έγινε στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το θέμα έθεσε πρώτος ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου, Αθανάσιος Τσιφοδήμος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για το τέλος χρήσης του βιολογικού που επιβλήθηκε επί της θητείας του, τέλος που συνεχίζεται η επιβολή του μέχρι και σήμερα, γι αυτό και ζήτησε να βγει δελτίο τύπου ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες του δήμου για το όλο θέμα.
Από την πλευρά της η κ. Κουρίτα, με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Τσιφοδήμου, έκανε λόγο για τέλη βιολογικού καθαρισμού που μπήκαν κατά παράβαση νόμων, γι αυτό και ζήτησε να αρνηθεί ο λαός του Λιτοχώρου να τα πληρώνει. Τέλος, ο κ. Ζτάνης ζήτησε και αυτός από τη διοίκηση του δήμου να κάνει ενημέρωση για το τι εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι θέλουμε να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός Νότιας Πιερίας» και «μακάρι να είχε λειτουργήσει από πέρυσι», όπως είπε.
Εξήγησε όμως ότι «δεν αρκούσαν τα λεφτά» που είχε συγκεντρώσει ο τ. δήμος Λιτοχώρου. Και κλείνοντας το θέμα σημείωσε: «Ελπίζουμε ότι θα λυθεί το ζήτημα της στεγανότητας που προέκυψε ώστε μέσα στον χρόνο να λειτουργήσει ο βιολογικός».
Ο κ. Φαρμάκης επανήλθε στο θέμα αυτό, όταν στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε θέμα «χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης της εργασίας που αφορά σε «ελέγχους και δοκιμές των δομικών, των υδραυλικών στοιχείων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Ο.Τ.Α. Νότιας Πιερίας».
Το θέμα αυτό εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δίου-Ολύμπου, Νίκος Μπονοβόλιας, ενώ πήραν τον λόγο η κ. Κουρίτα καθώς και οι κύριοι Τσιφοδήμος, Λάππας, Κουρίτα, Καλαϊτζής, Ζτάνης κ.ά. 

Επισημάνσεις Τσιφοδήμου και Λάππα
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επανήλθε στο θέμα ο κ. Τσιφοδήμος ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για το τι έγιναν τα χρήματα που επί της θητείας του συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες με στόχο να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο κ. Τσιφοδήμος είπε ότι το κόστος των οφειλομένων εργασιών το επωμίστηκε ο λαός του Λιτοχώρου ενώ έκανε και λόγο για οφειλές του τ. δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Και πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα που εισπράχθηκαν, δόθηκαν όλα».
Έδωσε όμως και μια εξήγηση, γιατί επιβλήθηκε το τέλος χρήσης, λέγοντας: «Ο Εισαγγελέας μού είπε: Ή βάζεις τέλος, ή πηγαίνεις φυλακή». Και στη συνέχεια ανέφερε με κάποιο παράπονο ότι υπάρχουν πολίτες, ευτυχώς ελάχιστοι, όπως διευκρίνισε, που δεν θέλουν να γίνει ο βιολογικός καθαρισμός και προκαλούν προβλήματα.
Ο κ. Λάππας από την πλευρά του, μιλώντας για το θέμα, μεταξύ των άλλων που είπε, ευχήθηκε λέγοντας: «Μακάρι να τελειώσει ο βιολογικός καθαρισμός μέχρι τέλους του 2011». Και πρόσθεσε ότι «ο βιολογικός είναι έργο πνοής για τον τόπο».
Η συζήτηση έκλεισε με τοποθέτηση του δημαρχεύοντος, Γ.Φαρμάκη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός» και εξήγησε ότι το τέλος που έχει επιβληθεί, δίνει διέξοδο στην ολοκλήρωση των εργασιών και βέβαια στη λειτουργία του έργου, όταν τελειώσει. 

25 ΝΑΙ ΚΑΙ 1 ΟΧΙ
Ακολούθησε ψηφοφορία όπου όλοι οι σύμβουλοι, πλην της κ. Κουρίτα, ενέκριναν τη «χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης της εργασίας που αφορά σε «ελέγχους και δοκιμές των δομικών, των υδραυλικών στοιχείων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Ο.Τ.Α. Νότιας Πιερίας».
Όπως ανακοίνωσε δε, στο τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λαλούμης, το θέμα εγκρίθηκε με 25 «ναι» και 1 «όχι».

«Οι προσπάθειες του πρωιν δημου Αν.Ολύμπου προχωράνε ??


Προς ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας

ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΠΕ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ – ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΗΤΑΝ Ο Δ.ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ & Η ΑΙΚ.ΚΟΥΡΙΤΑ
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ…
* ΠΛ.ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
* Ζ.ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ!

Με 24 «ναι» και 2 «όχι» το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου ενέκρινε τη συμμετοχή του στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας, αλλά ίσως όχι μόνο, ύστερα από εισήγηση που πραγματοποίησαν ο ασκών χρέη δημάρχου Γιώργος Φαρμάκης, το μέλος του Δ.Σ. της «Όλυμπος ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρίας ΟΤΑ» Πλάτων Τασχουνίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης. 

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ
Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, Πλάτων Τασχουνίδης, μιλώντας για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας ή, όπως άλλοι το ονομάζουν «ολύμπιο σχολείο μυθολογίας», αναφέρθηκε αρχικά στην επιστολή της εταιρίας προς την υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, στις 14 Μαρτίου.
Στην εν λόγω επιστολή υπήρχε πρόταση, όπως είπε ο κ. Τασχουνίδης, «να χτιστεί κοντά στον Όλυμπο το πρώτο ολύμπιο σχολείο μυθολογίας, ιδιοκτησίας των τοπικών αυτοδιοικήσεων, ένα σχολείο ικανό να ενώσει όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες».
Και συνέχισε λέγοντας: «Θα είναι ένα πρότυπο ίδρυμα ανωτάτων σπουδών, θα δίνει μάστερ στον τομέα της μυθολογίας, αρχαιολογίας και φιλοσοφίας, ενώ θα αποτελέσει αστείρευτη πηγή γνώσης και μοναδικής εμπειρίας για μαθητές, ερευνητές και καθηγητές υπό μορφή επισκεπτών, αφού αυτή η συνεχής ροή θα εξασφαλιστεί από το πρωτόκολλο συνεργασίας με 100 και πλέον πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο».
Αυτό είναι το όραμα, είπε ο κ. Τασχουνίδης, «που πριν από 2,5 χρόνια έφερε ένας εμπνευσμένος άνθρωπος στον τόπο μας. Κάναμε συζητήσεις με τον δήμο Κατερίνης και πριν από 2,5 χρόνια κάναμε το πρώτο συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο του δήμου, στην Εκάβη».
Ανέφερε ακόμα ότι η επόμενη κίνηση της εταιρίας ήταν να γίνει μετάβαση στη Ρώμη, να γίνουν συναντήσεις με εκεί αρμόδια πρόσωπα και ακολούθως να γίνουν επαφές με πανεπιστημιακούς του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Έγιναν συζητήσεις και πραγματοποιήθηκε και συνέδριο όπου συμμετείχαν και πολλοί καποδιστριακοί δήμοι καθώς και οι τοπικοί βουλευτές μας», σημείωσε.
Κλείνοντας δε την εισήγησή του είπε ότι πλέον ιδρύθηκε και αναπτυξιακή εταιρία μετά από εισηγήσεις που έγιναν από την ΕΕΤΑΑ, «έχουμε και το ΦΕΚ με τη σχετική δημοσίευση και τώρα ήρθε η στιγμή να επικαιροποιήσουμε την προσπάθειά μας ώστε να περάσουμε στα επόμενα βήματα», υπογράμμισε ο κ. Τασχουνίδης. 

Ο ΖΗΝΩΝ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ
Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Ζήνων Σατραζέμης, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ιδρυθεί το πανεπιστήμιο μυθολογίας.
«Για να προχωρήσουμε στο εγχείρημά μας και να συνδέσουμε την ιδέα με τον τόπο μας», είπε, «θα πρέπει να γίνουν τρία βήματα: Τα δύο πρώτα βήματα είναι: Πρώτον, ένας διεθνής διαγωνισμός ιδεών για το πώς θα συγκροτηθεί δηλαδή αυτό το ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Ένα άλλο βήμα είναι η δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου μυθολογίας, που δεν έχει γίνει ποτέ και που βέβαια θα γίνει εδώ στον Όλυμπο, για να συγκεκριμενοποιήσουμε το πώς αυτή η ιδέα θα πάρει σάρκα και οστά.
Το τρίτο βήμα είναι οι «γραφειοκρατικές» διαδικασίες της ίδρυσης του πανεπιστημίου. Γι αυτό το ζήτημα έχουμε έρθει σε επαφή τόσο με την παλιά πρυτανική αρχή όσο και με τη νέα πρυτανική αρχή όπου αγκάλιασαν με πολύ θερμό τρόπο τα δύο πρώτα βήματα.
Ως προς το τρίτο βήμα οι πανεπιστημιακοί μάς είπαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει ένας σημαντικός διάλογος, διότι μονοεδρικά πανεπιστήμια δεν νοούνται στη φιλοσοφία του «νόμου πλαισίου». Δηλαδή θα πρέπει το πανεπιστήμιο να έχει ευρύτητα μεγαλύτερη, ίσως να δημιουργήσει έδρες μάστερ. Οι έδρες μάστερ, βέβαια, είναι το τελευταίο στάδιο το οποίο από κοινού πρέπει να κουβεντιάσουμε». 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Όπως, επίσης, εξήγησε ο κ. Σατραζέμης, το πανεπιστήμιο αυτό θα είναι πανεπιστήμιο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το πανεπιστήμιο αυτό δεν θα είναι πανεπιστήμιο ιδιωτών, δεν θα είναι πανεπιστήμιο της γενικότερης έννοιας του κράτους, θα είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα διοικείται από την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ανήκει στους τρεις δήμους (Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού)», διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης.
Ως προς δε τη χρηματοδότηση, «αυτή θα μπορεί εξασφαλιστεί με πολλούς τρόπους, είτε από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από την κεντρική κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί φιλέλληνες οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν χωρίς καμία υποχρέωση αυτή την προσπάθεια, διότι έχουν ενθουσιαστεί από αυτή την ιδέα», σημείωσε.
Και κλείνοντας την εισήγησή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το λέω για πολλοστή φορά, πρέπει επιτέλους να συνδεθεί ο μύθος, που γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα, με τον τόπο, που είναι ο Όλυμπος και η ευλογημένη περιοχή η δική μας». 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε περιληπτικά στο όλο θέμα. Ωστόσο, στη συνέχεια και αφού διατυπώθηκαν προβληματισμοί, ενστάσεις ή σοβαρές αντιρρήσεις από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δ.Μυλωνέρο καθώς και από την κ. Κουρίτα, ο κ. φαρμάκης επιχειρηματολόγησε εξηγώντας για ποιους λόγους πρέπει να συμμετέχει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στο όλο εγχείρημα.
Όπως ανέφερε, «εδώ είναι ένα εγχείρημα, μπορεί κάποιοι να συμφωνούν, κάποιοι να διαφωνούν, καθένας μπορεί να έχει τον προβληματισμό του, καθένας μπορεί να έχει την αλήθεια του, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάτι που έχει να κάνει με την περιοχή μας, με τον Όλυμπο, με πανεπιστήμιο Ολύμπου, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα είναι απέξω.
Κι αν ακόμα δεν τον πιστεύουμε κι αν ακόμα δεν μας πείθει, επιβάλλεται να είμαστε μέσα, διότι πολύ απλά θα μπορούμε να το ελέγχουμε, διότι πολύ απλά θα μπορούμε να έχουμε λόγο, διότι πάρα πολύ απλά θα μπορούμε να επαναφέρουμε το «καράβι» εκεί που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πάει.
Εάν μείνουμε απ’ έξω από τη διαδικασία, τότε ίσως θα γίνονται κάποια πράγματα για εμάς χωρίς εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, νωρίτερα όμως ρώτησε ποιος ο σκοπός της ανωνύμου εταιρίας ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει στο σύνταγμα η έννοια του δημοτικού πανεπιστημίου. Γι αυτό και αναρωτήθηκε: Τι μορφή θα έχει; Τέλος, ρώτησε πού θα γίνει αυτό το πανεπιστήμιο, εφόσον βέβαια βρεθεί η μορφή ίδρυσής του.
Απαντώντας ο κ. Σατραζέμης στο ερώτημα της μορφής ίδρυσης είπε ότι προβλέπεται τρόπος ίδρυσης και έχουν εγκριθεί τέτοιου είδους μορφές πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Ο κ. Λάππας ρώτησε, μεταξύ άλλων, ποιος θα είναι ο ρόλος του δήμου Δίου-Ολύμπου στο όλο εγχείρημα. Η κ. Κουρίτα εξέφρασε την αντίθεσή της στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι «εμείς (στο ΚΚΕ) είμαστε ενάντιοι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας ρώτησε σε ποιο χώρο θα γίνουν τα πανεπιστημιακά κτίρια.
Από την άλλη πλευρά, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δ.Μυλωνέρος χαρακτήρισε σαν «θολό το τοπίο» ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ιδέα ενώ χαρακτήρισε και ως δύσκολη τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου. Και ο κ. Καλαϊτζής ρώτησε ποιοι θα συμμετέχουν στο συμβούλιο των μετόχων της εταιρίας.
Ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου, Αθ.Τσιφοδήμος ανέφερε ότι πριν από 4 χρόνια, όταν για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα, ήταν δύσπιστος. «Οι προσπάθειες αυτές όμως προχώρησαν, γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια λόγω των δεσμεύσεων των δύο τ. δήμων Δίου και Αν.Ολύμπου» (που τότε είχαν ψηφίσει θετικά για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα), σημείωσε.
Ο κ. Λάππας ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, η κ. Κουρίτα επανέλαβε ότι θα το καταψηφίσει ενώ ο Αντώνης Χατζής μιλώντας σε έντονο ύφος έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα αρνητικά ακούστηκαν από δύο συμβούλους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζής έκανε λόγο για ίδρυση ενός πανεπιστημίου για μόρφωση, αλλά και για θέσεις εργασίας, αλλά όχι μόνο, γι αυτό και αναρωτήθηκε «γιατί απορρίπτουμε την πρόταση περί ιδιωτών επενδυτών;».
Ο κ. Μυλωνέρος επανέλαβε τις ενστάσεις του επί του θέματος. Αντίθετα, ο κ. Κωτούλης συνεχάρη «τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες». Μίλησε δε για ίδρυση πανεπιστημίου στην Πιερία και στον Δ.Δίου-Ολύμπου, για προβολή της περιοχής, για διοργάνωση σεμιναρίων και για πολλά πλεονεκτήματα που θα φέρει αυτό το εγχείρημα. Και κλείνοντας την τοποθέτησή του αναρωτήθηκε: Με τέτοια και τόσα πλεονεκτήματα που θα έχουμε, «γιατί να μεμψιμοιρούμε»;
Η κ. Μόχλα ρώτησε αν ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα καταβάλει και χρήματα, για να απαντήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλης Λαλούμης, ότι θα καταβληθούν 12.000 ευρώ, σταδιακά και εν καιρώ…

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Ζ.ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Η συζήτηση έκλεισε με κάποιες τελευταίες απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σατραζέμης, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη μυθολογία, κι όμως δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα πανεπιστημιακή έδρα μυθολογίας.
Απαντώντας δε σε ερώτημα για το πού θα γίνουν τα κτίρια του πανεπιστημίου, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης είπε ότι αυτά μπορούν να γίνουν και στους τρεις δήμους. Ξεκαθάρισε όμως ότι αν ένας δήμος δεν επιθυμεί να γίνουν κτίρια εντός των ορίων του, τότε αυτά δεν θα γίνουν εκεί αλλά θα γίνουν στους άλλους δύο δήμους.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έχει ενημερωθεί για το εγχείρημα αυτό όπως επίσης έχουν ενημερωθεί και οι αρχηγοί των κομμάτων της βουλής των Ελλήνων.
Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία 24 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «ναι» ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Μυλωνέρος καθώς και η κ. Κουρίτα είπαν «όχι» στη συμμετοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας στον δήμο Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα στην Πιερία

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ??

H Γεν. Γραμματέας Πολιτισμού στην Παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου

http://4.bp.blogspot.com/-agkMBq_ULVM/ThXyGDdMNYI/AAAAAAAAV1I/tnB_C1quNkg/s1600/IMADO_2.jpg

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γεν. Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, μαζί με ομάδα συνεργατών της στην Παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμο και εκπροσώπους της Μονής. Σκοπός της επισκέψεως ήταν η καλύτερη γνωριμία με το μνημείο, του οποίου όπως είναι γνωστό η αποκατάσταση της Νότιας Πτέρυγας και εργασίες ενισχύσεως στην θεμελίωση της Νότιας και Δυτικής Πτέρυγας, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η συνεργασία με την Ιερά Μονή προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ :ΑΥΤΟΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΟΔΙΑ






ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΡΈΧΟΥΝΕ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΝ

40 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ???

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΕΔΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΡΗΝΗΣΕ 5 ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ 2007 ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΈΡΧΕΤΑΙ  ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΆΦΙΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΣΗΜΑΤΙΔΟΤΗΣ ΝΑ ΦΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ  ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙ ΑΠΟ 500 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕΙΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ .ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ . ΚΑΙ -

ΕΔΩ ΦΕΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ!!!



ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ !!!

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ!!!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!!!


ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ  ΚΑΙ  ΚΑΝΟΥΝ  ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Η ΑΜΑΞΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

 ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ  ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥΣ ΠΙΑ!!!


ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


ΡΟΛΟΓΑΚΙΑ ΚΛΠ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!

ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ , Η δημιουργία ιδρύματος - Πανεπιστημίου Μυθολογίας -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ"...ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΛΕΕΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ...Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ"...ΠΗΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ"...

ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΙΟΥ - ΠΥΔΝΑΣ

Προς ίδρυση Πανεπιστημίου Μυθολογίας

Τη δημιουργία ιδρύματος ανωτάτων σπουδών, με αντικείμενο τη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, επιδιώκουν οι δήμοι Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού.

Προς ίδρυση Πανεπιστημίου Μυθολογίας
Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου - Ολύμπου, ενέκρινε τη συμμετοχή του στην "Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ", για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μυθολογίας.
Η εν λόγω εταιρεία έχει στείλει ήδη σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ενώ, όπως λένε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, το επόμενο βήμα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ιδεών για το πώς θα συγκροτηθεί αυτό το ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο θα ανήκει στους τρεις δήμους.
www.ethnos.gr ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ  Ο ΠΡΩΙΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ