ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Kαταπέλτης ο τ.ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας: "Οι Έλληνες πληρώνουν για κάτι που δεν προκάλεσαν"!


Image

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και σήμερα κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Αντρός, των κυβερνήσεων (1970-1983) του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι, υποστήριξε σε συνέντευξή του πως «οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν».

10 Ἰουνίου 1944…68 χρόνια μετά,μαρτυρικὸ Δίστομο…

            

Εξήντα οκτώ χρόνια πέρασαν.

Μαρτυρίες για την σφαγή στο Δίστομο

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ; OΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


Πώς είπατε; Κυβερνητική Αριστερά;


thumb
Ζούμε ήμερες κρίσης. Η πρώτη αναμέτρηση του πολιτικού συστήματος με το εκλογικό σώμα ανέδειξε ενδιαφέροντα, το δίχως άλλο, στοιχεία. Βρισκόμαστε, καθώς όλα δείχνουν, σε ένα μεταίχμιο εξελίξεων, που πιθανόν να καθορίσει το μέλλον των επόμενων γενεών. Το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας δεν το εκφράζουν μόνο τα πολιτικά πρόσωπα και οι κομματικοί σχηματισμοί, όπως λανθασμένα επιμένουμε να πιστεύουμε, αλλά και το εκλογικό σώμα, οι νοοτροπίες, οι εθνικές προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, με δυο λόγια ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας με την κοινωνία και την πολιτεία. Στην Ελλάδα συντηρούμε έναν παράδοξο τρόπο σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας: άλλα σκεφτόμαστε και άλλα πράττουμε, ξαφνιάζοντας τον ίδιο μας τον εαυτό… Για παράδειγμα, το ιστορικό διαχρονικό σενάριο της ελληνικής οικογένειας είναι, πρώτον, να διοριστεί από το κόμμα ο σύζυγος, η σύζυγος και τα τέκνα στο Δημόσιο˙ δεύτερον, η οικογένεια αυτή να υβρίζει το Δημόσιο για την αναποτελεσματικότητά του και την αναξιοκρατία του˙ και, τέλος, αν δεν διοριστεί ο μπατζανάκης του ανιψιού της θείας, να μεταφέρονται οι ψήφοι της οικογένειας μονοκούκι στο άλλο κόμμα για την κατάφωρη αδικία που υπέστησαν όλοι!

Τι αγοράζουν κρυφά οι γυναίκες από το διαδίκτυο;



Εκρηκτική ανάπτυξη σημειώνει η αγορά των sex toys χάρη στη διακριτικότητα που προσφέρει η ανωνυμία του ίντερνετ. Τα ερωτικά αξεσουάρ έχουν αναδειχθεί σε μερικά από τα δημοφιλέστερα gadget παγκοσμίως και ανταγωνίζονται σε πωλήσεις τα smartphones και τα tablets. Σύμφωνα με στοιχεία της...
 
Βρετανικής αγοράς η αξία των ερωτικών αξεσουάρ που πωλήθηκε φέτος άγγιξε τις 250 εκατομμύρια λίρες (310 εκατομμύρια ευρώ). Παρόμοια επιτυχία έχουν τα ερωτικά αξεσουάρ και στις ΗΠΑ όπου οι καταναλωτές έχουν

New York Times: 'Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"




Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του. 

Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο...εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".

Μαρία Αλιφέρη: «Όλα είναι ένα χαμόγελο»






 Η Μαρία Αλιφέρη αντιμετωπίζει την δύσκολη εποχή που ζούμε με χαμόγελο και αισιοδοξία.

«Όλα είναι ένα χαμόγελο. Τι θα γίνει άμα γκρινιάζεις, τι θα αλλάξει; Η ζωή είναι μια διαρκής εναλλαγή. Δεν είναι να κάθεσαι να τρελαίνεσαι ούτε να βουλιάζεις με τα δύσκολα».

«Το έχω συνειδητοποιήσει αυτό νωρίς στην ζωή μου και έτσι το αντιμετωπίζω. Είμαι ένα άτομο που ψάχνεται πολύ από παιδί μέχρι σήμερα πίσω από οτιδήποτε που φαίνεται. Ανακάλυψα ότι η ουσία της ζωής είναι αυτό. Να το βλέπεις σαν ένα όμορφο παιχνίδι και δεν εννοώ επιπολαιότητα. Ένα παιχνίδι που θα τελειώσει»

Βαρουφάκης: Οποιος έχει οικονομική κατάρτιση συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ . Συνέντευξη του γνωστού οικονομολόγου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit




Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερτίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
Ερώτηση«Κύριε Βαρουφάκη, οι Έλληνες θέλουν κατά πλειοψηφία να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά ψηφίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα ένα κόμμα, τα σχέδια του οποίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από τη νομισματική ένωση. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;»
ΑπάντησηΚαι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά ταυτόχρονα θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το πρόγραμμα λιτότητας, επειδή δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζει στο μεταξύ κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος. Πριν από δύο εβδομάδες, το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί από τον μηχανισμό διάσωσης EFSF 4,2 δις ευρώ με επιτόκιο περίπου 4%. Η κυβέρνηση ενέβασε το ποσό αμέσως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αγοράσει ληξιπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Επομένως, η Ελλάδα δανείζεται χρήματα από μια Αρχή της ΕΕ, για να τα δώσει αμέσως σε μια άλλη ευρωπαϊκή Αρχή. Ταυτόχρονα επιβάλλονται στη χώρα μέτρα λιτότητας, τα οποία την οδηγούν στην καταστροφή. Πώς θα μπορέσει λοιπόν να απαλλαγεί κάποτε η Ελλάδα από το χρέος της;
Ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυπηρέτηση του χρέους.

Χάρρυ Κλυνν: Όπως τα φάγατε, έτσι θα τα ξεράσετε…



«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής»

Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλή, 21.09.2010

ΜΑΥΡΙΣΤΕ τους εμπνευστές των πελατειακών σχέσεων, τους καθοδηγητές της πολιτικής πελατείας, τους διεφθαρμένους, τους εξαγορασμένους, τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που εξευτέλισαν την έννοια της ίδιας της πολιτικής…

Το ΠΑΣΟΚ του συνένοχου Βενιζέλου παραμένει το ίδιο και απαράλλακτο, προδοτικό και ξενόδουλο, πιστό στα κελεύσματα του ΔΝΤ και της μαφίας των Βρυξελλών… ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ… Διψήφιο ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σημαίνει ήττα του λαό, σημαίνει και θρίαμβο της προδοσίας και της υποτέλειας.