ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ !

Κ.ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ:"Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ"


Επικαιρότητα - ΠιερίαΔημοσίευση: 07/12/2011, 10:41:49
Στον ΣΚΑΙ 92,6 και την εκπομπή «Άσπρο μαύρο σε φόντο κίτρινο» με τον Απόστολο Λάγιο μίλησε ο πρώην αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Κώστας Γιάντσιος για τον βιολογικό καθαρισμό του Λιτοχώρου που δεν έχει τεθεί, όπως καταγγέλλεται, ακόμη σε λειτουργία.
Για την ιστορία του βιολογικού σημειώθηκε ότι καταγράφηκε αρχικά το έργο ως βιολογικός καθαρισμός Λιτοχώρου ενώ περιλαμβάνει αγωγούς μεταφοράς λυμάτων προς το εργοστάσιο επεξεργασίας από τους Πόρους ως την Γρίτσα. Το 2004 με την δημιουργία του συνδέσμου που περιελάμβανε τους δύο δήμους Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου μετονομάστηκε σε βιολογικός Νότιας Πιερίας.
Ο τέως αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το όλο έργο έγινε πρόχειρα και

Ελληνες με τ ονομα Ή εθελοδουλα κοθωνια ???

 





Φίλε μου, το κράτος δεν είναι ξένο προς τους Ελληνες,απλά δεν υπήρξε ποτέ κράτος για τους Ελληνες...


Το μόρφωμα που προέκυψε απο τον αγώνα του 1821 ήταν αποικία και στην καλλύτερη των περιπτώσεων προτεκτοράτο στηριγμένο στους μεγάλους προστάτες και δανειστές με το αζημίωτο βεβαια...


 Βγήκε, όπως λέει κι ο Κοραής, από τον τάφο των οθωμανών και μπήκε στον τάφο των χριστιανών...

Κρουαζιέρα με βαθυσκάφος στο ναυάγιο του Τιτανικού

 



Στις 15 Απριλίου του 2012 κλείνει ένας αιώνας από τη βύθιση του Τιτανικού και η εταιρία Deep Ocean Expeditions, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, διοργανώνοντας κρουαζιέρα που περιλαμβάνει κατάδυση στο διασημότερο ναυάγιο της ιστορίας.




Ήδη, 80 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διάρκεια 2 εβδομάδων κρουαζιέρα, τα οποία...
θα κατέβουν στο ναυάγιο του Τιτανικού με ρωσικά βαθυσκάφη.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν προς διάθεση 60.000 δολάρια, και κυρίως να μην έχουν κλειστοφοβία, καθώς η κατάδυση με το βαθυσκάφος διαρκεί δυόμισι ώρες.


Επιστήμονες πάντως προειδοποιούν ότι οι επισκέψεις αυτές θα προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφές στο ναυάγιο, όμως υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτές οι κρουαζιέρες θα είναι αφορμή ώστε να θεσπιστούν νόμοι για την προστασία του Τιτανικού!

Nα παραμείνει ελεύθερος υπό όρους ο ηγούμενος Εφραίμ, εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών

 

Nα παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Ματζούνης.

Ο εισαγγελέας εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία ήταν αντίθετη με αυτή της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Πως θα ήταν ο κόσμος μας, αν ο Aϊνστάιν ήταν τεμπέλης?


 




Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν ο κόσμος, αν ο Aϊνστάιν ήταν τεμπέλης;
Διαβαστε παρακάτω για να μάθετε...








-Δεν θα είχαμε bar codes


-Δεν θα υπήρχαν ανιχνευτές καπνού και δεν θα είχαν τελειοποιηθεί τα συστήματα πυρασφάλειας


-Δεν θα βλέπαμε καθαρά την ώρα στα ηλεκτρονικά ρολόγια, διότι οι φωτοδίοδοι (LED) δεν θα είχαν ανακαλυφθεί.


-Δεν θα είχαμε e-mail διότι το ίντερνετ θα ήταν στα σπάργανα

"Πρώτο κόμμα η ενωμένη Αριστερά"

 

Τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας στην Ελλάδα, με πρώτη δύναμη μία "ενωμένη Αριστερά" προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, χαρακτήρισε "ιστορική ευκαιρία" τη σημερινή συγκυρία
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο 9, ο πρόεδρος της ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για μία ευρύτερη συνεργασία της Αριστεράς με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και κατ' επέκταση κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η πρόταση για ενότητα της Αριστεράς δεν είναι θεωρητικού χαρακτήρα αλλά μπορεί να στερήσει τη ΝΔ, που φαίνεται ότι έχει εκλογικό προβάδισμα, από το μπόνους των 50 εδρών...
του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου.

Μάλιστα, τόνισε ότι και το δημοσκοπικό άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς δείχνει πως η αντιμνημονιακή συνεργασία μπορεί να γίνει πρώτο κόμμα.

Για ακόμη μία φορά η ριαλιτοπρωταγωνίστρια....

 

Amy Childs κατάφερε να τραβήξει πάνω της όλα τα φλας. Ο λόγος, μα φυσικά το υπερπλούσιο μπούστο της..! Ή μάλλον το πλαστικό υπερπλούσιο μπούστο της.! Μιλάμε για τόση σιλικόνη που δίπλα στο λεξικό έχει σίγουρα την φωτογραφία της.! Κι όλα αυτά σε επίσημο πάρτυ περιοδικού.!

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ

«Με αποκαλούν παράφρονα... Ελπιζα να έχουν δίκιο! Δεν έχει και τόση σημα­σία αν ένας ακόμη τρελός βαδίζει στην γη. Αλλα αν έχω εγώ δίκιο και η επιστή­μη έχει λάθος - τότε ο Θεός να λυπηθεί
την ανθρωπότητα...»

 Δρ. Βίκτωρ Σάουμπεργκερ.


Από τότε που ζούσαν Νε­ράιδες και Συλφίδες στα νερά των  ποταμών  και των λιμνών, από τότε που ο πρώτος άνθρωπος παρατήρησε την αντα­ στις φάσεις της σελήνης, απότότε που ο Αρχιμήδης έκανε πειράματα στη  μπανιέρα του και οι Ινδοί έκαναν αναζωογονητικά λουτρά μακροζωίας, από την εποχή που οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν πολύπλοκα υδραγωγικά συστήματα, από τότε που ο Πλίνιος έγραφε για τις θεϊκές ιδιότητες του νερού, αλ­λά και από τότε που ο Μέσμερ μα­γνήτιζε το νερό με τους τεράστιους μαγνήτες του και ο Βίλχελμ Ράιχ παρατηρούσε τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται στο νερό αν κάποιος ρίξει μιά πέτρα... γνωρίζαμε πολύ καλά κάτι που σή­μερα το έχουμε ολότελα ξεχάσει: κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό!

Αυτος ειναι ολογος που η ισλανδια δεν ειναι στις ειδησεις


Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λύγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».

Οικολόγοι Πράσινοι: Σχέσεις… στοργής με τα Σκόπια...

 



Οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι ίδιοι που πραγματοποιούν κοινές εκδηλώσεις με το «Ουράνιο Τόξο» και συνομιλούν με την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», εξέδωσαν ανακοίνωση, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. 

Απολαύστε τους!

«Σχολιάζοντας την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση από πλευράς της Ελλάδας των όρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΚΑΤΡΑΚΗΣ-ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

 



  • Ένα άκρως ερωτικό ποντιακό τραγούδι να χορεύεται από έναν απόμαχο, κατατρεγμένο της ζωής σε συννεφιασμένο τοπίο, κυκλωμένος από μνήματα. Αν το δεις αλλιώς, χορεύει έχοντας φτάσει την κορυφή του Γολγοθά του.
    Από τις πλέον αλληγορικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου.

    Πόντος Παράδοση Πολιτισμός!!!
    Η Τέχνη αγγίζει τον Πόντο!!!
    Μάνος Κατράκης-Μεγάλη  Μορφή...
  •  

Γκεοργκιέφσκι: Είμαστε Σλάβοι και όχι αρχαίοι Μακεδόνες

 

Γκεοργκιέφσκι: Είμαστε Σλάβοι και όχι αρχαίοι Μακεδόνες

  


   Για πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» και προσπάθεια «να ξαναγράψει την ελληνική ιστορία» κατηγορεί το Νικολά Γκρούεφκσι ο προκάτοχός του στην αρχηγεία του κυβερνώντος κόμματος αλλά και την πρωθυπουργία, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι.

Την ώρα που ο Γκρούεφκσι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, επικοινωνιακά, τη συγκυρία της απόφασης της Χάγης, για να προωθήσει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε στο Radio Free Europe με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του διαδόχου του.
«Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα. Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας. Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε και το οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ. Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε» δήλωσε ο κ. Γκεοργκιέφκσι προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση.
Ενώ υποστήριξε πως τα Σκόπια θα χρησιμοποιήσουν την απόφαση της Χάγης ως πάτημα για να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας. «Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας. Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές. Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα, στα επόμενα, τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια» υποστήριξε ο πρώην Πρωθυπουργός ο οποίος επέμεινε ότι δεν βλέπει κανένα σημάδι καλής βούλησης από την πλευρά

Στις 16 Φεβρουαρίου η δίκη Γ. Παπαθανασίου στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης


 



  Σε 70 μέρες από σήμερα ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου θα δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για την γνωστή πλέον υπόθεση. Επομένως εάν αθωωθεί, θα χορέψει στο Λιτοχωρινό έθιμο στα κέδρα, διαφορετικά θα χορέψει ο Γιώργος Φαρμάκης. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να τους την κάνει ο Παπαδήμος και να κάνει εκλογές στις 19 Φλεβάρη, οπότε η δίκη θα γίνει μετά από δεκαπέντε μέρες. Τώρα, εάν γίνουν επαναληπτικές, τότε αναμείνατε στο... ακουστικό της Λευτεριάς.

Αναρμόδιο το δικαστήριο για τη δίκη Κάκκαλου – Μάξιμου

 





   Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης η δίκη μεταξύ Νίκου Κάκκαλου και Μάξιμου Κυρίτση. Ο πρώην βουλευτής είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση τον ηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οπότε αναμένονται νέες κλήσεις. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι πρώην δήμαρχοι Λιτοχώρου κ.κ. Κουκουτάτσιος, Παπαθανασίου, Τσιφοδήμος και ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Στέργιος Φαρμάκης. 
Η υπόθεση αφορά όσα είχε πει ο Μάξιμος σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή και το περιεχόμενο αναδημοσιεύτηκε κατόπιν σε εφημερίδα.

Μινωική επιγραφή(;) στην Αμερική


 


Διαβάστε παλαιότερο σχετικό θέμα:Μάγιας και Μινωίτες
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ένας άνδρας που λεγοταν Manfred Metcalf βρήκε μια πέτρα στην πολιτεία της Georgia, η οποία έφερε μια επιγραφή παρόμοια με την αρχαία γραφή της Κρήτης.

Η πέτρα αυτη έπεσε στα χέρια του
Cyrus Gordon (Αμερικάνος Αρχαιολόγος και Γλωσσολόγος με ειδικότητα στις γλώσσες της Εγγύς Ανατολής) ο οποίος και δήλωσε:





"Αφου ερεύνησα την επιγραφή, ήταν προφανές για μένα πως η γραφή ηταν ίδια με αυτή της Μινωικής Γραμμικής Α και Μυκηναικής Γραμμικής Β. Συνεπώς υπήρχε μια επαφή μεταξύ Αμερικής και Αιγαίου στην στην Εποχη του Χαλκού κοντά στις Νότιες, Δυτικές και Βόρειες ακτές στον Κόλπο του Μεξικού. Αυτό δεν μπορεί να ειναι τυχαίο! Η Αρχαίες επιγραφές των πολιτισμών του Αιγαίου σε τρία διαφορετικά σημεία του Κόλπου αντανακλά τα υπερατλαντικά ταξίδια μεταξύ της Μεσογείου και του Νέου Κόσμου γύρω στα μέσα της 2ης χιλιετίας".
 i-zoi-enos-taxiideoti.blogspot

Υποστέλλουν την ελληνική σημαία οι εφοπλιστές

 

Η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί το δυσκολότερο τεστ αντοχής για τη μεταβατική κυβέρνηση. Ιδιαίτερα το αίτημα του ναυτιλιακού κόσμου για επανασύσταση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτέλεσε και θα αποτελέσει το πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των τριών κομμάτων που.......
απαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ήδη ο υπό ελληνική σημαία στόλος παρουσιάζει μείωση αφού οι Έλληνες εφοπλιστές αλλάζουν νηολόγιο κάτω από την πίεση ενός μπαράζ κυβερνητικών επιθέσεων σε έναν από τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την απόφαση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να καταργήσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων μέσα σε 22 μήνες έχει αλλάξει τέσσερις φορές το διοικητικό πλαίσιο της ναυτιλίας δημιουργώντας μία καθόλου ευχάριστη ατμόσφαιρα στις σχέσεις κυβέρνησης –εφοπλισμού.

Η Ελληνική Ναυτιλία που είναι 140 δισ. ευρώ συνάλλαγμα την τελευταία 10ετία έμεινε χωρίς υπουργείο. Τελευταία «κατάκτηση» είναι το…υφυπουργείο, χωρίς όμως το Λιμενικό να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό. Οι Έλληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση διεθνώς με μερίδιο 8,70% του παγκοσμίου στόλου σε αριθμό πλοίων και 13,50% σε χωρητικότητα.