ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δ.Δίου-Ολύμπου, την Τρίτη 20/11/2012



 
  
 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 113/2012, ΚΛΠ.
 
Την ερχόμενη Τρίτη 20/11/2012 στις 6.00 το απόγευμα συνεδριάζει (τακτική συνεδρίαση) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου.
Τα θέματα της συνεδρίασης, που είναι τέσσερα, έχουν ως εξής: 

"Στα χέρια Ρωσίας - Κίνας αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"!!!



Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας....
πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».
Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες»!

To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους.




Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο, το miR-941, το οποίο όπως εκτιμούν είναι πολύ πιθανό να έπαιξε ρόλο καταλύτη στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Το γονίδιο φαίνεται να συνέβαλλε στην εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου και ο εντοπισμός του μπορεί να αποκαλύψει πώς ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί....
εργαλεία και πώς ανέπτυξε την ικανότητα της ομιλίας.
Η ανακάλυψη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου πραγματοποίησαν συγκριτικές γονιδιακές μελέτες σε 11 ήδη θηλαστικών ανάμεσα στα οποία χιμπαντζήδες, γορίλες και ποντίκια. Διαπίστωσαν ότι το miR-941 υπάρχει μόνο στους ανθρώπους. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι γονιδιακές διαφορές ανάμεσα στα είδη ήταν αποτέλεσμα μεταβολών (π.χ διαγραφή ή διπλασιασμός) σε υπάρχοντα γονίδια. Ωστόσο το miR-941 δείχνει να προέκυψε από το πουθενά!

Ψεύτης, απατεώνας πρωθυπουργός!



Αντώνης Σαμαράς: «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η πολιτική αλητεία του εντεταλμένου της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει όρια! 
Τι μας έλεγε στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 20 Οκτωβρίου; 
«Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας»!!!

Οικονομική διάνοια ο Σαμαράς, με νόμπελ διαχείρισης κρίσεων στο ενεργητικό του, ενημέρωνε...
τον ελληνικό λαό, πως πρέπει να ψηφιστεί το «Μνημόνιο 3», γιατί το διαθέσιμο των ταμείων μας 
αρκεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Από piazzadelpopolo, μοντάζ Γρέκι 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ (24/3/1945)




Του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤH*
 Μαζί με το απόσπασμα από την ιστορική επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη, που έστειλε το Σεπτέμβρη του 1945 στον τότε Γραμματέα της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Θανάση Χατζή , δημοσιεύουμε και το τραγικό, ιστορικό γράμμα του ηρωικού αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, το οποίο έστειλε, μετά την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας, σε όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Μέλι και κανέλλα. Αυτά που δεν θα ήθελαν να τα ξέρουμε οι φαρμακοβιομηχανίες...





Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ.
Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι.
Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, και καθίζουμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ να μην βράσει το μέλι ή να το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ




Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Οταν ρωτούσαν τον Γκέμπελς για την εξολόθρευση των Εβραίων, απαντούσε:
«Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»!
Επομένως τίποτα το πρωτότυπο από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που ως απόγονοι των ταγματασφαλιτών, ως επίγονοι του φασίστα Μεταξά και ως υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι «μύθος».
Προφανώς «η Γη γυρίζει»…

Αλλά αυτό το «προφανές» κάποιες φορές δεν αρκεί. Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που πρέπει να επαναβεβαιώνεται ακόμα και το αυτονόητο. Οτι δηλαδή «η Γη γυρίζει». Μια τέτοια στιγμή είναι όταν ο φασισμός επιδιώκει να φυλακίσει τη «Γη», την Ιστορία και το μυαλό των ανθρώπων στο βάλτο του.

Απόβλητα βιομηχανικά στον Όλυμπο???