Ενα τοποιο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς , και αξίας. Στην περιοχή υπάρχει ένα και μοναδικό μέρος με νερό,το λεγόμενο πηγάδι ,το καταφύγιο ανάγκης υλοποιήθηκε με τις προσφορές της ντόπιαςκοινωνίας και με ευθύνη του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς. Και δίνει την αισιόδοξη νότα, στον κάθε επισκέπτη του Ολύμπου. Κατηφορίζοντας στο «φαράγγι Γρίβα» καταλήγουμε ακριβώς στην αρχαία πόλη των Λειβήθρων , όπου συναντάμε την γραφική κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών , τόπος του μεγάλου αοιδού της αρχαιότητας Ορφέα, και ιδιαίτερης λατρείας των Μουσών,
Ωστόσο η τοπική μας κοινωνία πριν 25 χρόνια περίπου, υλοποιώντας την παράδοση, ορθά έπραξε και είναι βέβαιο, ότι θέλουμε να μαθαίνουν οι νέοι ουσιαστικά τις περιοχές και τα βιώματα των προγόνων μας!!!!!
Εξαιτίας αυτών των ενεργειών , ήρθαμε κόντρα με υπηρεσίες, και με νοοτροπίες .
Εάν και εφόσον το ελληνικό δημόσιο δεν είναι διεφθαρμένο; Και όντως, αυτό το δημόσιο είναι το καταλληλότερο, τότε, τι είναι αυτό που μας βαραίνει;…Εφόσον μπορεί το σημερινό ελληνικό δημόσιο, να μελετήσει να κατασκευάσει γενικότερα αυτά που μας λείπουν στον ολυμπο…γιατι δεν το κάνει;... ( π.χ. Ένα καταφύγιο ανάγκης σε ύψος 2.700μ στην περιοχή φράγκου αλώνι…!!!) η ένα ( τελεφερίκ ,κλπ ).
Ομως αυτό
που χρειαζόμαστε είναι η φιλοπατρία. Πότε να κινηθούν οι διορισμένοι του συστήματος?
Η «θάλασσα» -ή μάλλον η «ζούγκλα»- τσιμέντου που μας περιτριγυρίζει, απορροφά σε μεγάλο βαθμό το διοξείδιο του άνθρακα, που έχει παραχθεί κατά την παραγωγή του τσιμέντου από τις βιομηχανίες.
Σε αυτό το μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα κατέληξε για πρώτη φορά
μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Με τον τρόπο αυτό, η «θάλασσα» του τσιμέντου λειτουργεί όπως η πραγματική θάλασσα και η ζούγκλα του πρασίνου, που επίσης απορροφούν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου, δρώντας ως αντίβαρο στην κλιματική αλλαγή.
Η ωφέλιμη πλευρά
Η μελέτη αναδεικνύει μια αθέατη -και παραγνωρισμένη μέχρι σήμερα- ωφέλιμη πλευρά των τσιμεντένιων κατασκευών, που με τον τρόπο τους βοηθάνε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής (αφού βέβαια προηγουμένως οι τσιμεντοβιομηχανίες έχουν αυξήσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα).
Ένα δεύτερο μνημείο- κατά πολύ μικρότερο από αυτό που ήδη έχει βρεθεί στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη- εικάζεται ότι υπάρχει δυτικά, σε βάθος περίπου δύο μέτρων, όπως προέκυψε από τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργεί το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ.
Όπως αποκάλυψε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του
Εργαστηρίου, καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, στο περιθώριο ομιλίας του με θέμα «Πώς εντοπίζονται θαμμένες αρχαιότητες: τα μυστικά του λόφου Καστά στην Αμφίπολη», έχουν εντοπιστεί «στόχοι» δυτικά του μνημείου που χρήζουν ανασκαφικής πιστοποίησης.
«Έχουμε, σε τρισδιάστατη απεικόνιση, την κατανομή της αντίστασης και βλέπουμε ότι κάτι υπάρχει εκεί. Εικάζουμε ότι είναι ένα δεύτερο μνημείο, κατά πολύ μικρότερο, από αυτό που έχει βρεθεί, σε βάθος περίπου δυο μέτρων, το οποίο πρέπει να ερευνηθεί», εξήγησε ο Γρηγόρης Τσόκας.