ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κυρίες και κύριοι όλων των κομματικών παρατάξεων αφήστε τα θεατρινίστικα και δείτε ευθέως την πραγματικότητα…. των ηρώων!!!!!!

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ...ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ του Ελληνοϊταλικού πόλεμου του 1940


Και τον Ελληνοϊταλικογερμανικό πόλεμο του 1941.


Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτου!!!


Κυρίες και κύριοι όλων των κομματικών παρατάξεων αφήστε τα θεατρινίστικα και δείτε ευθέως την πραγματικότητα….  των ηρώων!!!!!!       


Πριν από τον μεγάλο φιλόσοφο Σωκράτη, που άλλαξε τα δεδομένα της σκέψης πάνω σε βαθειά και αιώνια προβλήματα τη ανθρωπότητας, υπήρχαν οι λεγόμενοι κυνικοί φιλόσοφοι. Αυτοί, γύριζαν στους δρόμους των πόλεων και μιμούνταν τη ζωή των σκύλων. Ζούσαν σε πιθάρια ή σε βράχους προκειμένου να ταπεινωθούν και να φιλοσοφήσουν. Άλλως τε, μη ξεχνάμε την εικόνα που μας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό με τον μεγάλο αρχαίο φιλόσοφο Διογένη να περιφέρεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους της Αθήνας κρατώντας φανάρι και έχοντας συντροφιά έναν σκύλο, αναζητώντας άνθρωπο, όπως έλεγε, υπονοώντας την ποιοτική έννοια της λέξης.


Ο σκύλος λοιπόν, μιμήθηκε από όλους τους Έλληνες της αρχαίας εποχής,. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο σκύλος αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας της ζωής τους δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων και ο σκύλος παραμένει γύρω μας, δίπλα μας.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΑΡΑΠΗΣ ....??? ΠΑΝΤΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ...!!!
Είναι ανάγκη να δούμε μέσα από την παρουσία του στη σταθερή κοινωνική σχέση του με τον άνθρωπο,  οτι  η παρουσία των σκύλων σήμερα στην παρέλαση της Λεπτοκαρυάς έδωσαν το μύνημα ότι μετείχαν.... και στο έπος του 1940…παρόλο που κάποιοι από του μαθητές δεν ήξεραν αν πρέπει να κοιτάξουν προς τους επισήμους η όχι…!!!     Κίνημα Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον Ορφέας  Γιάντσιος Κωνσταντίνος πρ. Αντιδήμαρχος Αν. Ολύμπου