ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822 : ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Το 1818 ο Παντιάς Ροδοκανάκης και ο Νικόλαος Μυλωνάς αποτάθηκαν στο Δημήτριο Υψηλάντη για την απελευθέρωση του νησιού από τους Τούρκους. Ζήτησαν έτσι ναυτική βοήθεια από τις Σπέτσες , την Ύδρα και τα Ψαρά, που συμφώνησαν με την ιδέα απελευθέρωσης του νησιού. Μεγάλη μερίδα όμως Χιωτών διαφωνούσαν με την ιδέα του ξεσηκωμού, λόγω των προνομίων που κατείχαν στο νησί. 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- http://www.projethomere.com

Αφιερωμένο σε όλους…



Εμείς, απλά, σας μιλάμε για την σημαντικότερη, προσωπικότητα, της αρχαιότητας, τον Ορφέα στον Όλυμπο στα Λείβηθρα , για τον δημοφιλέστερο μύθο των συναισθημάτων, και των ιδεών, ο «Ορφέας στον Άδη» ο  «Ορφέας και η Ευρυδίκη»  είναι το μαγικό σύνθημα, που ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς. Ανοίγει τις σιδερένιες αόρατες πόρτες του σκότους, διαλύει, τα στατιστικά δεδομένα,  της  μεγιστοποίησης του τίποτα… και προωθώντας την αφύπνιση, μέσα από την Ελληνική 

γραμματεία, με στόχο την 

κατανόηση και περαιτέρω 

ανάπτυξη της Μουσικής 

σύλληψης με την οποία ο

ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους

 επιμέρους κλάδους, που 

κίνησαν το ενδιαφέρον του 

ανθρωπιστικού ιδεώδους, 

σε κάθε κλάδο…! Ιστορία, Λογοτεχνία, Λαογραφία, Θέατρο, Θεολογία,  Μουσική, Φιλοσοφία, Αστρολογία,

 Ελπίζουμε τούτος ο ηλεκτρονικός τόπος να μας βοηθήσει να το πετύχουμε.

7 βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα



Παιδεύεσαι καιρό τώρα με δίαιτες προκειμένου να χάσεις βάρος αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Μάλλον χρησιμοποιείς λάθος τακτική γιατί αν το πάρεις απόφαση ο τρόπος είναι απλός!

Ο Κώστας Βερνίκος στο γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού!


Ο Κώστας Βερνίκος στο γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με αποκλειστικές, πληροφορίες του ThePlayer, o Κώστας Βερνίκος θα είναι ο νέος υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός!
Η συνεργασία....
 με τον γνωστό δημοσιογράφο, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο των Λείβηθρων,


   Τα  Λείβηθρα, είναι η πόλη του Ορφέα ωστόσο  είναι άγνωστη στο κοινό , άγνωστος και ο λόγος … το γιατί…; Ωστόσο η πιο σημαντική προσωπικότητα της αρχαιότητας ο Ορφέας ,  και η πόλη του στην πιο σημαντική γεωγραφική θέση του Ολύμπου, αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκονται σε αυτό . Αξίζει ισάξια θέση, με αυτή των Δελφών, της αρχαίας  Ολυμπίας, ακόμη και του Παρθενώνα…!


 Εξαιτίας, της σπουδαίας νοοτροπίας που αποκτήσαμε ως κοινωνία μένει στην αφάνεια, εκτός από τις όποιες εθελοντικές  προσπάθειες εκ μέρους μας, αν και είμαστε λίγοι…! Ωστόσο αυτά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της πολιτείας και του κάθε Έλληνα ξεχωριστά, αν θέλουμε τέλος πάντων να πλησιάσουμε έστω και λίγο ως Έλληνες,  στην πραγματική μας ταυτότητα!!! 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ



Πανιερώτατοι Πατέρες,

Την στάσιν της έναντι των αιρετικών - και αιρετικοί είναι όλοι οι μή Ορθόδοξοι - η Εκκλησία του Χριστού έχει καθορίσει άπαξ διά παντός, διά των αγίων Πατέρων, δηλαδή διά της Θεανθρωπίνης Παραδόσεως, της μοναδικής και αναλλοιώτου.
Συμφώνως προς αυτήν την στάσιν, εις τους Ορθοδόξους είναι απαγορευμένη κάθε συμπροσευχή και κάθε λατρευτική επικοινωνία μετά αιρετικών. Διότι «τίς μετοχή δικαιοσύνη με ανομία; τίς δέ συμφώνησις Χριστώ προς Βελιάρ; ή τίς μερίς πιστώ μετά απίστου;»[Β΄Κορινθ.ς΄14-15].

Ο 45ος κανών των Αγίων Αποστόλων ορίζει. «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος... αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, εί δέ επέστρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω...»
Αυτός ο Ιερός Κανών των Αγίων Αποστόλων δεν προσδιορίζει ποία ακριβώς προσευχή ή ακολουθία απαγορεύεται, αλλά απαγορεύει κάθε κοινήν μεθ΄αιρετικών προσευχήν, έστω και τήν κατ΄ιδίαν (συνευξάμενος). Εις δέ τάς οικουμενικάς κοινάς προσευχάς μήπως δεν γίνονται καί αδρότερα καί ευρύτερα τούτων;

News247.gr Ελλάδα Ειδήσεις Γάιδαρος σε ιστοσελίδα για μεταχειρισμένα οχήματα Δείτε την απίστευτη αγγελία που δημοσίευσε αγρότης, ο οποίος λόγω αλλαγής επαγγέλματος θέλησε να πουλήσει τον γάιδαρό του (Pic)


Μια αγγελία διαφορετική από τις άλλες δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα, όπου συνήθως αγοραστές ψάχνουν για... μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Ένας αγρότης από την Ξάνθη, λόγω αλλαγής επαγγέλματος, αποφάσισε να ξεφορτωθεί το γαϊδουράκι του, ψάχνοντας για υποψήφιο αγοραστή.
Έδωσε με χιούμορ τα στοιχεία του προς πώληση γάιδαρου και η αγγελία του δημοσιεύθηκε. Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, πρόκειται για μοντέλο (!) του 2005, χρώματος μαύρου και δεν καίει καύσιμο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από το 86 π.Χ! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από το 86 π.Χ! http://24wro.blogspot.com/2012/03/86_31.html#ixzz1qhB8mx3f

Στο απίστευτο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν ταξιδέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο...
1500 και πλέον χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, κατέληξε σε έρευνά του ένας έλληνας ερευνητής των αιγαικών γραφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος. Αυτό, υποστηρίζει, προκύπτει από την μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».