ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου



Γρ. Παπαχρήστος - πρόεδρος:
«Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί για την Πιερία μέγα πρεσβευτή προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού της»
 

  Έγινε με ικανοποιητική συμμετοχή μελών η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. 
 

Aυτοαμνηστευμένοι δήμιοι.



Του Χρήστου Γιανναρά
Η καταστροφή είναι δεδομένη, το ίδιο και η απόγνωση. H πρώτη δεν είναι για όλους ευδιάκριτη, η δεύτερη ακόμα δεν κραυγάζει. Eπιτείνεται συνεχώς η οικονομική ανισότητα, η άδικη μεταχείριση των πολιτών από το κράτος – και η αδικία είναι το πιο εύφλεκτο υλικό, προσάναμμα για το χάος.

H αδικία, η άνιση μεταχείριση, σαρκώνεται σε προκλητικές εικόνες: Tο εμπορικό κέντρο, σε κάποιες πόλεις,...
προδίδει σφύζουσα ευζωία, οι ραγδαία πολλαπλασιαζόμενες καφετέριες, σε κάθε πόλη, και οι αναιδείς, απτόητες τιμές τους, το ίδιο. Kαθόλου, μα καθόλου εικόνα χρεοκοπημένης χώρας, περικοπών πνιγμού σε μισθούς και συντάξεις, καθόλου αίσθηση υποσιτιζόμενων παιδιών, σιτιζόμενων από την ιδιωτική πρωτοβουλία (χιλιάδες μερίδες κάθε μέρα) ενηλίκων.

Εξω από το ευρώ όποιος δεν παραδίνει την κυριαρχία του!!!


Του Γιώργου Δελαστίκ
Σοκ προκαλεί το άρθρο του Γερμανού Βόλφγκανγκ Γκλομπ, μέλους της Γαλλογερμανικής Οικονομικής Επιτροπής, στην ημερήσια γαλλική οικονομική εφημερίδα «Λεζ Εκό» από τις πρώτες κιόλας λέξεις του: «Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι η Γαλλία» γράφει χωρίς περιστροφές ευθύς εξαρχής. Πολύ πιο ωμό είναι το...
κλείσιμο αυτού του περιεκτικού άρθρου: «Η διάσημη γερμανική Επιτροπή των Σοφών δεν έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην τελευταία ετήσια έκθεσή της: η καλή λειτουργία ενός κοινού νομίσματος σε ευρωπαϊκή κλίμακα απαιτεί την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας σε κεντρικούς τομείς. Τα κράτη που θα αρνηθούν αυτή την εγκατάλειψη, πρέπει να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείται στη Γερμανία η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για την έξοδό της από το ευρώ! Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το βήμα είναι η έσχατη λύση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής βιομηχανίας»!

Η “Ελιά” είχε δάκο για τον Βενιζέλο-αποχώρησαν οι 58.



Δεν του πάει τίποτα τελικά το τελυταίο χρονικό διάστημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα ποσοστά του κόμματος έχουν πιάσει ιστορικό χαμηλό, το κόμμα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση και σα να μην έφταναν ακόμη και η δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς τινάχτηκε στον αέρα.