ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ελεατική σχολή Παρμενίδης ο Ελεάτης (540-470 π.Χ.)



Παρμενίδης ο Ελεάτης (540-470 π.Χ.)
Η Ελεατική σχολή ήταν καταβολάδα της Ιωνίας στην Κάτω Ιταλία και η διδασκαλία της υποστήριζε τη θεωρία "περί στασιμότητος", αντίθετα με τη διδασκαλία του Ηράκλειτου για συνεχή ροή και μεταβολή των όντων. Η σχολή ονομάστηκε Ελεατική, από την πόλη Ελέα της Μεγ. Ελλάδας, όπου λειτουργούσε.
Στην σχολή αυτή ανήκουν:
  • Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος (580-484 π.Χ). Μετά από πολλά ταξίδια και περιπλανήσεις ο Ξενοφάνης εγκαταστάθηκε στην Ελέα, όπου ίδρυσε τη σχολή του. Πίστευε ότι όλα τα όντα αποτελούνται από γη και νερό και κήρυττε την ενότητα όλων των όντων ("όλα-ένα" και "εν το παν"). Ο Θεός, κατά τον Ξενοφάνη, ήταν προαιώνιος, ακίνητος και τέλειος, το δε σύμπαν κάτι το ενιαίο. Τα αγαθά του πολιτισμού, όπως έλεγε, δεν είναι δώρα των Θεών αλλά δημιουργήματα των ανθρώπων.
  • Παρμενίδης ο Ελεάτης (540-470 π.Χ.). Μαθητής του Ξενοφάνη, και ο κυριότερος εχθρός της Ιωνικής φιλοσοφίας. Γι' αυτόν υπάρχει μόνο το "εν και άπαν", ο δε κόσμος είναι στατικός.
  • Ζήνων ο Ελεάτης (490-430 π.Χ.). Υποστήριξε τις θεωρίες εναντίον των "κινήσεων".



Ρ. Πρόντι: Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ, θα καταρρεύσουν κι άλλοι...




ν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας", δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

Σύμφωνα με τον Πρόντι, "η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα...
προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση".

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ Προβοκάτσια καταγγέλει ο Π.Καμμένος



Αρνείται ότι παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας έγγραφο σύμφωνα με το οποίο εάν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Προβοκάτσια καταγγέλει ο Π.Καμμένος
Σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, καταγγέλει ότι «όλες αυτές είναι προσπάθειες για να μας απομονώσουν. Δεν είναι δικό μας το έγγραφο. Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο.

Ο ρήτωρ ρετάρει.



Εκεί που λες, τι καλά που τα λέει, σου αμολάει τη παπάρα.
Και... 
δεν μπορείς να το χωνέψεις. Πως είναι δυνατόν αυτός ο - υποτίθεται - έξυπνος άνθρωπος να εκστομίζει τέτοιες αφέλειες.
Η φράση του "είναι πρόκληση για μένα, να πάρω το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά, με τα οποία το ξεκίνησε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου".
Πρώτον, είναι ιεροσυλία να συγκρίνει τον εαυτό του, με τον Ανδρέα.
Και, δεύτερον, το να "γυρνάει" το κόμμα στο '74 μόνο ως μεγίστη πολιτική ανοησία μπορεί να το εκλάβει κανείς.
Ευγενείς άνθρωποι ο ΓΑΠ και η Φώφη, απλώς έβαλαν τα γέλια. Δείτε το βίντεο που πήραμε από τη parapolitiki.com:


Φυτέψτε ελληνικά φυτά στους κήπους και τα μπαλκόνια σας


















Φυτέψτε ελληνικά φυτά στους κήπους και τα μπαλκόνια σας, και για οικονομία νερού
Το νερό στις μέρες μας είναι πλέον ένα "πολύτιμο αγαθό". Η ανομβρία και η αλόγιστη σπατάλη 
συνεχίζεται και θα καταλήξουμε στο τέλος να πούμε το "νερό νεράκι".

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προτείνει......

                                                                                           diadromi.com

“Πλαστογραφία” λέει ο Π. Καμμένος – Δεν υπάρχει έγγραφο για στήριξη κυβέρνησης – Διαβάστε τι λέει το έγγραφο και τα πρακτικά της συνάντησης



- “Δεν έχω δώσει κανένα έγγραφο” λέει ο Π. Καμένος
- Η προεδρία αυτό το έγγραφο το κοινοποίησε στα κόμματα και τους δημοσιογράφους
- “Δεν θα πάω στη συνάντηση” λέει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΣάλος έχει ξεσπάσει με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και με το οποίο ο κ. Καμένος αφήνει να εννοηθεί πως για εθνικούς λόγους θα μετείχε σε μια κυβέρνηση είτε στηρίζοντας είτε δια της ανοχής.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Καμένος παρουσίασε ένα “σχέδιο Β” για τη συμμετοχή του:
"Σενάριο Β
... “αντιμετωπίζει η χώρα άμεσο και πρακτικό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας; Ενδεικτικά:

Τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης



thumb
Στην δημοσιότητα έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έγινε την Κυριακή.
Διαβάστε αναλυτικά τα πρακτικά:
Κ. Παπούλιας «Θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων είναι «ασήμαντες σε σύγκριση με το χρέος».
Κ. Παπούλιας: «Αν δεν καταλήξουμε αυτή τη φορά, τα πρακτικά θα δημοσιοποιηθούν, γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει για ποιον λόγο και με ποια επιχειρήματα δεν κατέστη δυνατή η εθνικά αναγκαία πολιτική συναίνεση. Γνωρίζετε ότι αυτό θέλει ο λαός. Και εγώ ο ίδιος σκοπεύω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό για τα συμπεράσματά μου. Είμαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί. Οι διαφορές των θέσεών σας είναι μικρές και ασήμαντες σε σύγκριση με το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα».
Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων
Α. Σαμαράς «Το μήνυμα του ελληνικού λαού ήταν σαφές. Ο λαός, όπως είπατε, έδειξε τη βούλησή του και λέει «συνεργαστείτε». Τώρα πιστεύω ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση. Διαφορετικά οι αναταράξεις που θα δημιουργηθούν θα παίξουν το παιχνίδι της ύφεσης και άθελά τους ίσως παίξουν και το 5 παιχνίδι των κερδοσκόπων. Σίγουρα θα παίξουν το παιχνίδι της απόσυρσης των καταθέσεων, που μπορεί να είναι και το οριστικό χτύπημα στην έλλειψη ρευστότητας που σήμερα υπάρχει, η οποία είναι το αίμα της οικονομίας που έχει παραλύσει όλες τις επιχειρήσεις ακόμη και τις υγιείς. Θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να βάλει και λίγο νερό στο κρασί του, λίγο ή πολύ».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ




εγερθητι όλοι όρθιοι (τραγούδι)

πανέμορφο κρητικό τραγούδι

Πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.


Τα διάφορα πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο με χρώματα.
 1. Με το Μπλε χρώμα είναι η καθαρά Προεδρικές Δημοκρατίες, όπου υπάρχει μόνο Πρόεδρος ο οποίος εκλέγεται άμεσα από το λαό και ηγείται της κυβέρνησης, ενώ το Κοινοβούλιο εκλέγεται ανεξάρτητα (π.χ. Κύπρος, ΗΠΑ κ.λ.π.).
2. Με το κίτρινο χρώμα είναι οι Ημιπροεδρικές Δημοκρατίες, όπου συνήθως κυριαρχεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος και εκλέγεται απευθείας από το λαό. Εδώ υπάρχει μεν πρωθυπουργός, αλλά ουσιαστικός κυβερνήτης είναι ο Πρόεδρος (π.χ. Γαλλία, Ρωσία κ.λ.π.).
Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, οι καθαρά Προεδρικές και Ημιπροεδρικές Δημοκρατίες είναι τα πολιτικά συστήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών της υδρογείου.
3. Με το πορτοκαλί χρώμα είναι οι Προεδρευόμενες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, όπως είναι η δική μας. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το πολιτικό σύστημα ισχύει σε ελάχιστες χώρες και αυτές θα είναι είτε βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με ισχυρές οικονομίες, είτε εντελώς υπανάπτυκτες, όπως είναι η χώρα μας, η Τουρκία, η Ινδία κ.λ.π.
4. Υπάρχουν και κάποιες Βασιλευόμενες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, όπως π.χ. η Αγγλία, η Ισπανία κ.λ.π. και κάποιες Μοναρχίες (απόλυτες και μη).
Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως δεν μπορεί να είναι πολιτικά αφελής ο συντριπτικός πληθυσμός της γης και εμείς οι πολιτικά έξυπνοι. Μάλλον σε μας, πολιτικά έξυπνο είναι το πολιτικό μας κατεστημένο. Όσο για τον απλό λαό καλύτερα αφήστε το. 

Σε τι διαφέρει η Προεδρευόμενη από την Προεδρική Δημοκρατία;





Όπως έχει γίνει αντιληπτό στους φίλους αυτού εδώ του blog, υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε με τις ιδέες μας για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε Προεδρική. Όμως, για να μπορέσει ο αναγνώστης να αντιληφθεί γιατί ακριβώς μιλάμε, και να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, θα πρέπει να γνωρίζει τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο πολιτικών συστημάτων.
Οι κύριες λοιπόν διαφορές μεταξύ του ισχύοντος στη χώρα μας πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος της Προεδρικής Δημοκρατίας, διαμορφωμένου μάλιστα κατάλληλα για τη δική μας κοινωνία και ιδιοσυγκρασία, είναι οι εξής:...



1) Η Προεδρευόμενη είναι ένα καθαρά ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα το οποίο βασίζεται απόλυτα στην αντιπροσώπευση του λαού από μια κλειστή (στη χώρα μας μάλιστα και κληρονομική) πολιτική ελίτ.
Αντίθετα η Προεδρική δημοκρατία είναι πιο δημοκρατικό σύστημα, το οποίο σπάζει τα πολιτικά στεγανά με αμεσότερη συμμετοχή του λαού στη διακυβέρνηση της χώρας.
Είναι δηλαδή κάπου ανάμεσα στην καθαρά Αντιπροσωπευτική δημοκρατία και στην Άμεση δημοκρατία.

Joe Cocker - Ain't No Sunshine

Ο ΜΠΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟΣ !!!!