ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Χάθηκε το φιλότιμο...!!!!!!!!!!!!


ΔΕΝ ΒΟΗΘΆΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...!!!!!!!!!!!!!!!
Οι Δήμοι μερίμνησαν για την διάθεση θερμαινόμενων χώρων , και θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι,ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία ομάδες του πληθυσμού...! 

Κρύο καιρός για… μίνι:


 Η αστεία φωτογραφία που λάτρεψαν οι χρήστες του Facebook!

Τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα περιμένουμε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και ήδη από σήμερα ο καιρός μας έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις του.


Μέχρι την Παρασκευή μάλιστα θα σημειωθούν πολικές θερμοκρασίες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Μια επίκαιρη - λόγω του παγετού - φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες πάταγο στο Facebook!

ΔΟΥΛΕΙΆ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΆΒΟΛΟΣ...


Εξώδικο Εφραίμ στον Κώστα Βαξεβάνη

thumb
Εξώδικο απέστειλε ο Εφραίμ στην εκπομπή το «Κουτί της Πανδώρας» και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ενώ το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, με την απαίτηση να μην μεταδοθεί η σημερινή (Τρίτη) εκπομπή που έχει ως θέμα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Ο δημοσιογράφος απάντησε στο εξώδικο με ανακοίνωση την οποία και παραθέτουμε:

Δελτίο Τύπου του κ. Παπαστάμκου για την πεντηκοστή επέτειο της κοινής αγροτικής πολιτικής



Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2012 

Πεντηκοστή Επέτειος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό της Πεντηκοστής Επετείου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και του αρμοδίου Επιτρόπου κ. Τσόλος, παρέστη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

"Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του κεκτημένου της ΕΕ. Η ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική είναι

Στην αφάνεια σκοπίμως..;;;; η πόλη του Ορφέα Λειβηθρα στον Ολυμπο!!!!!!!!!!!!


 Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

Όλοι οι καλλιτέχνες εμπνέονται από τον κλασικό μύθο του Ορφέα, που κατέβει στον Άδη να φέρει από τον κόσμο των νεκρών την αγαπημένη του Ευρυδίκη, όμως προτού βγει στο φως γύρισε να την κοιτάξει κι έτσι την έχασε για πάντα. Ο αρχαιοελληνικός αυτός μύθος, είναι δημοφιλέστατος και από την Αναγέννηση, έγιναν και θεατρικά έργα και όπερες, για να καταλήξει στις αρχές του 20ού αιώνα να γίνουν και ταινίες. 


Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

Ωστόσο η πόλη του Ορφέα τα Λειβηθρα Ολύμπου δεν είχαν την ίδια τύχη όπως ο μύθος και έμεινε στην αφάνεια.

Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

 H κατανόησή σας, εμπίπτει αυτοτελώς, στις προσπάθειες μας σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο διεπιστημονικής συνεργασίας, ότι ο κάθε μουσικός επιστήμων, «όταν κάνει το μάστερ μεταπτυχιακό του» , ίσως όφειλε να επισκεφθεί, τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ορφέα την πόλη ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε κλάδο…
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς 
ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!!!!  

Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ!!!!!!!!

 - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΥΣΤΡΙΑΣ     ΒΙΕΝΝΗ

κουμπάρος έπεσε στο κενό


25/1/12

Ο κουμπάρος έπεσε στο κενό

Στις 03:30 τα ξημερώματα στην Τούμπα, στη διασταύρωση των οδών Περδίκα και Χανίων αυτοκτόνησε ο 58χρονος κουμπάρος του Καραμπέρη, που διέμενε μαζί με την κόρη του και τη σύντροφό του. Ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και πήδηξε στο κενό με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η σύντροφός του σύμφωνα με πληροφορίες έχει πει στην αστυνομία, ότι ήταν πολύ στενοχωρημένος το τελευταίο διάστημα, μετά τη σύλληψη του Καραμπέρη.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ...;;;;;;;;


ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...! ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Β, ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.... ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;


ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ...!
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Δ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ...! 

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ...;;;; Η ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΩ…; ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ…!

 ΟΤΙ Η Β, ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΧΕΙ...! 



Για την ιστορία ,το 2006 : η Β, φάση του Γενικού Πολεοδομικού 
Σχεδίου του δήμου Ανατολικού Ολύμπου,
 με απόφαση Δ.Σ. έχει απορριφτεί  , αιτιολογημένα ,και ομόφωνα ,..!!!!! [Δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις τους...!]

 


 Επανέρχεται το θέμα,στην νεοεκλεγείσα Διοίκηση του δημάρχου Χονδρόπουλου όπου υπηρέτησα τον θεσμό του αντιδημάρχου, και ακολουθήσαμε επακριβώς το ίδιο, με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ ζητάμε να εισακουστούν η προτάσεις μας ...! Αυτό  ήταν, και είναι,  το αίτημα των δημοτών, όπως και των δυο απερχόμενων Δ.Σ. Ως εκ τούτου,  στα άδυτα της  γραφειοκρατίας, του Ελληνικού μας κράτους για  την λύση του προβλήματος, χρειάστηκε άλλα τρία χρόνια αγώνα συσκέψεων,και με ειδικούς συμβούλους κλπ...! Κηρυχθείσα, επιτέλους, τουλάχιστον,  έκπτωτη η ανεπιθύμητη,  Μελετήτρια κ. Κορώνη,την οποία εμείς την βρήκαμε, αλλά δεν την επιλέξαμε...! Και ενώ πληρώθηκε την Α. φάση βάση με τον νόμο 50% ποσό των 80.000 ευρώ....!!!!!!!!

 Άραγε, εδώ και ένα χρόνο τώρα, θα μπορούσε να γίνει νέος διαγωνισμός...! 
Και δεν γίνεται να συνεχίσει η Β φάση ...!  Εκτος αν...;!



 Όμως  στον Αν. Ολυμπο , αλλά και στην επικράτεια του σημερινού δήμου Δίου-Ολύμπου τα προβλήματα ασφυξίας,και αυθαιρεσίας,  που έχουν δημιουργήσει οι  ΖΟΕ ζώνες οικιστικού ελέγχου, εδώ και 20  χρόνια ... έχουν καταγραφεί...!
 Ωστόσο υπόψην ότι στο Γενικό Πολεοδομικό 
Σχέδιο ,έχουν ήδη  καταγραφεί οι προτάσεις και θα έδιναν, σήμερα,  λύσεις στα θέματα της περιοχή μας,  και με  στοχευμένες δράσεις για την ανάπτυξη, παρόλες τις προσπάθειες... μένει ακόμη ανενεργό ...! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ...;;;;;;;;
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!!!!  

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΟΥΧΑΪΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


 ΓΙΑ ΤΑ... "ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ"...

Meret
 
   Ο αναπληρωτής δημάρχου Δίου - Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης βρέθηκε σήμερα στο Λύκειο Κονταριώτισσας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση με βραβεύσεις μαθητών. Όταν πήγε στο μικρόφωνο, βλέποντας κάποιους μαθητές να φορούν πράσινα σκουφάκια, θέλησε να αστειευτεί, λέγοντας : "Χαίρομαι που βλέπω τόσα πολλά πράσινα σκουφάκια, τόσους πολλούς παναθηναϊκάκηδες"...Τότε, αρκετοί μαθητές, που μάλλον θα ήταν θαυμαστές άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, άρχισαν να τον γιουχάρουν.  Ρε τι έπαθε ο δημαρχεύων, ένα αστειάκι πήγε να κάνει ο άνθρωπος και τον πήραν στο γιούχα...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ...ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ !!!


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ...ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ !!!



ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Σχολεία σε κίνδυνο και Δήμαρχος εκτός ελέγχου





Κατά την άποψη του Δημάρχου, αν τελειώσουν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικά έξοδα μιας σχολικής μονάδας, τότε ο Δήμος δεν θα δώσει ούτε ευρώ. Άρα το σχολείο ή θα λειτουργήσει χωρίς θέρμανση, ΔΕΗ κ.λπ. ή θα …κλείσει. Αυτά είπε στην τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της 19-1-2012 στο θέμα: «Λειτουργία Σχολικών Μονάδων».
Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο σημείο

ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ...


[ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ]

O προϋπολογισμός ενός κράτους συνιστά τον πυρήνα της ύπαρξής του. Από αυτή την άποψη η – γερμανικής προέλευσης – ιδέα να ανατεθεί ο προϋπολογισμός της Ελλάδας σε ειδικό επίτροπο ισοδυναμεί με ακύρωση της ύπαρξής της. Αυτό κανένας λαός δεν θα δεχόταν να το διαπραγματευτεί – με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το υπογράψει. Συνεπώς οι εμπνευστές της ιδέας υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Τροφοδοτούν τον λαϊκισμό των άκρων και υπονομεύουν την προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος της τρόικας με τις ελληνικές Αρχές. Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει στο έπακρο τα συμφωνημένα. Αλλά και οι δανειστές της οφείλουν να μην τα αλλάζουν διαρκώς προς το δυσμενέστερο. Αν σπάσει το σκοινί δεν θα χάσουν μόνο οι Ελληνες – θα χάσουν όλοι οι Ευρωπαίοι...Ta nea

Συμβουλές για νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες



Οι σαλάτες αποτελούν ένα υγιεινό γεύμα απαραίτητο στη διατροφή μας. Συνήθως είναι ένα πιάτο ελαφρύ χωρίς πολλές θερμίδες, μερικές «παγίδες» όμως μπορούν να μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και επιπλέον λιπαρά...

Με μερικές προσεκτικές κινήσεις μπορούμε να διασφαλίσουμε πως η σαλάτα μας είναι γευστική, θρεπτική και light.