ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μη κοιτας.....θα τις φας !!!

Μη κοιτας.....θα τις φας !!!



 ?
?
?
?
?
?
?
?
?
..........μην το χασεις αυτο....







Alepoy olympoy

Μακεδονικό Κάµα Σούτρα και ξόρκια του έρωτα...?

 




ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 

Αρχαιολογικά ευρήµατα που αποκαλύπτουν ακόµη και λεπτοµέρειες για τη σεξουαλική ζωή των αρχαίων Μακεδόνων, για την - κατά περίπτωση - ισότητα των γυναικών, ακόµη και για τα ξόρκια που χρησιµοποιούσαν, στεγάζει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 Μένει να τα ανακαλύψει ο επισκέπτης...

Μια χαρα τα ειπε ο Κοσμας....Ή Ελληνας Ή χριστιανος !!!



Κοσμάς ο Αιτωλός


«Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του

 Κυρίου μας Ιησού

 Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες,



δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, 

αλλ' είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί...»


 Τα σχολια ...δικα σας

Tοποθετηση αντιδημαρχου Δημου Διου-Ολυμπου Βασιλη Βροχαριδη για το αγροτικο ιατρειο του Πλαταμωνα

 


  
   Με εκπληξη διαβασα την ανωνυμη τοποθετηση καποιου (υπογραφει ως Ν.Ν) στο blog σας σχετικα με την μεταφορα του αγροτικου ιατρειου του Πλαταμωνα απο τον χωρο στον οποιον στεγαζεται τωρα (κατα κοινη ομολογια ακαταληλου λογω του πολυ μικρου του μεγεθους)στην αιθουσα που λειτουργει το ΚΑΠΗ του δημοτικου διαμερισματος Πλαταμωνα. Κατ'αρχην κανενας Κος Φαρμακης (διοικητης και οχι διευθυντης του νοσοκομειου Κατερινης) και κανενας Κος Βροχαριδης (αντιδημαρχος αν και αναφερομαι στο κειμενο ως δημοτικος συμβουλος) δεν πηραν αποφαση για

Εξωση στα ΚΑΠΗ Πλαταμωνα...ΓΙΑΤΙ ???

 



Με το έτσι θέλω ο Διευθυντής  του Νοσοκομείου Κατερίνης Κος Φαρμάκης και ένας δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ολύμπου Δίου ο Κος Βροχαρίδης ξεσπιτώνουν τους ηλικιωμένους του Πλαταμώνα αλλά και όσους ηλικιωμένους έρχονται στις διακοπές τους στον Πλαταμώνα.

 Ο λόγος????

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον κ. Μυρωτή πρώην εκδότη της εφημερίδας «Αργώ

»

Η  Ελευθερία της Κριτικής,  σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ

                                       του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
                                          Δημοτικού Σύμβουλου Κατερίνης

       Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον κ. Μυρωτή πρώην εκδότη της εφημερίδας «Αργώ».
      Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με το ύφος και  τον τρόπο της κριτικής ενός δημοσιογράφου το πιο σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε δημοσιογράφος να ασκεί ελεύθερα κριτική.
         Όχι για να εγκωμιάζει σε διατεταγμένη και πολλές φορές επ αμοιβή υπηρεσία αλλά για να κρίνει κακώς κείμενα στην πατρίδα μας και στην Πιερία.

Και δυστυχώς τα κακώς κείμενα είναι πολλά και οι κριτικές φωνές λίγες.
       Έχει γίνει δεκτό σε πάγια πλέον νομολογία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και από την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι ο δημοσιογράφος στην κριτική του έχει το δικαίωμα να είναι δηκτικός, καυστικός και ακόμη περισσότερο να υπερβάλλει σε μια προσπάθεια να κεντρίσει την κοινή γνώμη, να ερεθίσει τα αντανακλαστικά της. Φυσικά εδώ δεν μιλάμε για δικαίωμα να υβρίζει ή να συκοφαντεί  και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε ούτε εξύβριση, ούτε συκοφαντία.
       Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη η λέξη περιβόητη «σημαίνει ότι η φήμη της έχει φθάσει παντού, περιλάλητη, ξακουστή», έχοντας μάλιστα θετική και όχι αρνητική έννοια.

Στην Κατερίνη,επέστρεψε πάλι τό ψωμί τών Ελλήνων που ήταν από Ζειά...Σήμερα στον φούρνο του Μαχ !!!!





 

 Οι αρχαίοι υμών πρώγονοι τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό]





Το ψωμί παράγετε εδώ  στην Κατερίνη από τον Γερμανικό φούρνο του  ΜΑΧ εδώ και τρεις μήνες!!! όπως μας είπε το συστήνουν οι γιατροί και έτσι το ζητάει ο κόσμος ως πολύ καλό για την υγειά τούς!!!. 
 Εγώ το ζήτησα ως το Γερμανικό " Dinkel" !!! βεβαίως γνωστό σε όσους ξέρουν από Γερμανία …  την ζυθοποιεία τής Στουτγάρδης [ DINKELAKER   ΑΓΡΟΣ ΤΗΣ ΖΕΙΑΣ ]
Καταρχάς το 1923 στην Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών  εξέτασε την διατροφή των..... Ελλήνων, επηρε­ασμένη από τον Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε στους ασθενείς "φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθηκαν οτι ο Ιπποκράτης , έχει καθιερώ­σει στόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή των Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως των Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι από σιτάρι!!!
 .Τό ψωμί από Ζεια έχει τις πρωτεΐνες στηρίξεως . !!!

Εδω ο ΜΑΧ  περιποιητε το αγαθον !!!
 Ή Ζεια προστατευει τήν ύγεία, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυία, τον πολιτισμό της άνθρωπότητος.!
.

 Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι.
Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.



Οι κοσμοκράτορες  δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα!!!

ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 13/12 2011