ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Financial Times: «Η Ελλάδα είναι ο Προμηθέας και η τρόικα της τρώει το συκώτι»



Financial Times: «Η Ελλάδα είναι ο Προμηθέας και η τρόικα της τρώει το συκώτι»
 
   Με την Ιφιγένεια, η οποία οδηγήθηκε στη θυσία για να έχουν οι Αχαιοί ούριο άνεμο για να φτάσουν στην Τροία έχει παρομοιαστεί στο διεθνή Τύπο η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη.
Όμως, σε γνώμη που δημοσιεύεται στους Financial Times, ένας νέος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας χρησιμοποιείται προκειμένου να σκιαγραφηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Αυτή τη φορά, η Ελλάδα δεν είναι η άβουλη Ιφιγένεια που ανεβαίνει στο βωμό με κατεβασμένο το κεφάλι.
Είναι ο αλυσοδεμένος Προμηθέας! Και η τρόικα το αρπακτικό που της τρώει καθημερινά τα σωθικά.
«Η Ελλάδα είναι αλυσοδεμένη στο ευρώ και η τρόικα της επιβάλλει την καθημερινή τιμωρία μέσω ασφυκτικής λιτότητας η οποία έχει βουλιάξει την ελληνική οικονομία σε ύφεση επικών διαστάσεων» αναφέρει το δημοσίευμα των FT.
Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, εν αντιθέσει με τον Προμηθέα, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να σπάσει τα δεσμά της και να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ.
«Εάν η αποδέσμευση αυτή εκτελεστεί σωστά, μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ένα πολύ πιο αισιόδοξο μέλλον σε αντιδιαστολή με χρόνια και χρόνια βαθιάς λιτότητας που έχει να περιμένει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., εντός του κοινού νομίσματος» καταλήγει η άποψη.

Ανεξ. Έλληνες: Προσφέρουν «γη και ύδωρ» για «λίγο αέρα»



thumb
Επίθεση στον Πρωθυπουργό, με αφορμή όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στη Bild, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.
«Ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο όχι για να διαπραγματευθεί αλλά για να αποδείξει την πλήρη υποταγή στις επιταγές της τρόικας προσφέροντας «γη και ύδωρ» με αντάλλαγμα λίγο αέρα τον οποίο σκοπεύει να πουλήσει ακριβά προσδοκώντας επικοινωνιακά κέρδη», σημείωσε ο κ. Ζώης.
Το χειρότερο απ΄ όλα, πρόσθεσε, είναι «ότι δεν διστάζει να το ομολογήσει δημόσια και μάλιστα σε ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο αντιμετωπίζει με κίτρινο έως και χυδαίο τρόπο την χώρα μας όλη αυτή την περίοδο της κρίσης».

Tags:

Η πραγματική αιτία της κρίσης και πως θα βγούμε από αυτήν.




Ως προς την αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μια διάκριση σε σχέση με την κρίση στα άλλα ευρωπαϊκά ιδίως κράτη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Ενώ στα υπόλοιπα κράτη η κρίση οφείλεται σε μια δυσλειτουργία του τραπεζικού τους κυρίως και γενικότερα του...
χρηματοπιστωτικού συστήματος,  στην Ελλάδα αντίθετα το τραπεζικό σύστημα δεν έφερε την κρίση. Στην Ελλάδα αιτία της κρίσης,  αποτέλεσε και αποτελεί το κράτος και αυτό από δύο βασικούς λόγους: Αφενός από τη ριζωμένη αντίληψη της ιδιοποίησης του κράτους στο εκάστοτε πολιτικό προσωπικό και στις παρασιτικές δυνάμεις της διαπλοκής γύρω του και αφετέρου από το παντοδύναμο πελατειακό σύστημα το οποίο και μόνο αυτό συνδέει την κοινωνία με την πολιτική στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό της έννοιας του κράτους που είδαμε σε άλλη ανάρτηση (Η απελευθέρωση της Ελληνικής κοινωνίας προϋποθέτει την κατάρρευση του πολιτικού καθεστώτος)κράτος είναι η διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση ενός λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε ορισμένη χώρα και το οποίο ασκεί πρωτογενή και αυτοδύναμη (κυρίαρχη) εξουσία. Στην Ελλάδα όμως και σε αντίθεση με τον πιο πάνω ορισμό, απουσιάζει ένα βασικό στοιχείο. Δεν υπάρχει πουθενά στην υλοποίηση της έννοιας του κράτους ο λαός...

Σε ποια ηλικία κάνουν οι γυναίκες το καλύτερο σεξ; Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σε ποια ηλικία κάνουν οι γυναίκες το καλύτερο σεξ; http://24wro.blogspot.com/2012/08/blog-post_9899.html#ixzz24HpXecf9

Τόσες και τόσες έρευνες έχουν γίνει για το πια ηλικία είναι η ιδανική για τις γυναίκες να απολαμβάνουν το σεξ...
Ολες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι 40άρες, απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ, είναι πιο έμπειρες στο σεξ, με άλλα λόγια… οι 40άρες δεν παίζονται στο κρεβάτι. Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό Top Sante, απλά το επιβεβαιώνει.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 γυναικών από όλο το φάσμα των ηλικιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 81% στις ηλικίες 40 – 50, δήλωσαν πως έχουν τεράστια διάθεση για σεξ, δεν έχουν αναστολές, θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα με τον σύντροφο τους και έχουν αυτοπεποίθηση επειδή ξέρουν να ικανοποιούν αλλά και να ικανοποιούνται.

Οι 40άρες της έρευνας δήλωσαν επίσης πως σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία της ζωής τους, όταν δηλαδή ήταν 30άρες, θέλουν να πειραματίζονται περισσότερο, τόσο σωματικά, όσο και… πνευματικά. Δηλαδή οι φαντασιώσεις τους κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι αχαλίνωτες και πολλές φορές σοκαριστικές όταν τις εξομολογούνται στον εραστή τους.