ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σωκράτους διδαχές




Ο Σωκράτης υιός του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης (469 π.Χ.-399 π.Χ) ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος – πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.


Με την ζωή του απετέλεσε ύψιστο παράδειγμα σεβασμού των θεσμών και πολιτικής ηθικής (“ο δε ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω” – η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο, Απολογία Σωκράτους).
Ως πολίτης ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του κατά τρόπο υποδειγματικό,
καθότι έλαβε μέρος σε όλες τις εκστρατείες που κλήθηκε και όταν
κληρώθηκε ως δικαστής των 10 στρατηγών (406 π.Χ.) αντιστάθηκε με θάρρος στην καταδίκη.



(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 15-03-12)11 Εμπρός να γίνουμε μια κανονική χώρα!






Με την ευτυχή κατάληξη του PSI, μας δίνεται το δίχως άλλο μια ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία να ξεπεράσουμε ως κράτος τις βαθιά ριζωμένες παθογένειες και ως κοινωνία τον κακό μας εαυτό. Την περασμένη εβδομάδα συντελέστηκε το μεγαλύτερο στην παγκόσμια ιστορία «κούρεμα» χρέους ενός κράτους. Την περασμένη εβδομάδα, επίσης, αποφεύχθηκε το να ζήσουμε το αληθινό πρόσωπο του εφιάλτη στην περίπτωση που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι δυστυχώς η υπόθεση PSI απέτυχε. 

Πρόσκληση Συνεδριάσεως Δημοτικού Συμβουλίου.






Σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 5 του Ν. 3852/2010 καλείσθε να παρασθείτε στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου την 22α του μηνός Μαρτίου έτους 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π. μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:




1. Κατάργηση της ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ν. Πιερίας. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΤΟΠΟΛΙΑΝΗ...KAI ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ







Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΛΙΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ;;;;
 
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ  ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΙΧΟΣ ΠΑΛΙΑ ΓΑΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟ
ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ  ;;;
ΠΑΤΡΗΣ Δ.ΠΡΟΣ  ΣΤΟΝ Θ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΌΜΟΡΦΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΙΧΟΣ...;;;;ΘΟΔΩΡΗΣ ...ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ....Ο ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ
ΛΑΚΗΣ : ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ

                                                                                                            ΚΟΤΕΣ
ΠΑΤΡΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ!!!!!!  ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΑΝ ΑΦΉΝΑΝΕ......... ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .....ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ !!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...

Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα.


Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957
Στις  όχθες του ποταμού Συς σήμερα 100 μέτρα από τη θάλασσα ;  
 
Στην αρχαιότητα ο θεός έστειλε μεγάλη βροχή από τον ουρανό και ο χειμάρρος του Ολύμπου, ο Συς, γκρέμισε τα τείχη των Λειβηθρίων και παρέσυρε τα ιερά των θεών και τα σπίτια των ανθρώπων....

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ  

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ





Κάποτε ένα χρησμός είπε πως όταν ο ήλιος δει τα κόκαλα του Ορφέα, τότε τα Λείβηθρα θα καταστραφούν από τον Συν. 


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΥΣ          ΟΡΦΕΑΣΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ



ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΛΑΤΏΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΈΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΦΊΛΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΥΠΕΎΘΥΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ



 ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ...
 Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΩΝΙΑΔΗΣ

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ... ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ...




Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ



Η μαύρη τρύπα της Μόρνας Η μαύρη τρύπα της Μόρνας Του Αντώνη Νταγλιούδη




Το φράγμα της Μόρνας: Μαζί με τον Βιολογικό Καθαρισμό Νότιας Πιερίας αποτελούν τα δύο πιο κραυγαλέα παραδείγματα μαύρης τρύπας του Νομού μας, όπου χάθηκαν εκατοντάδες
εκατομμύρια χωρίς αποτέλεσμα. Αυτά με τη σειρά τους, μαζί με άλλα εκατοντάδες (ή χιλιάδες;) παρόμοια έργα στη χώρα αθροίζονται σε μια τεράστια μαύρη τρύπα χωρίς πάτο, παράλογης και αναποτελεσματικής σπατάλης πόρων, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν μπορούσε να υπάρξει μια έγκυρη έρευνα (που δεν θα γίνει ποτέ) θα προέκυπτε ποσόν ίσο ή μεγαλύτερο του χρέους της Ελλάδας, μόνο ως σπατάλη, χώρια η στέρηση εισοδημάτων και οι αρνητικές κοινωνικές συνέπειες της μη υλοποίησης αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών.





ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Ορόσημο - Του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά





Η ενασχόληση με το Εικοσιένα ποτέ δεν θα παύσει να είναι χρήσιμη και επίκαιρη για τους Έλληνες. Εννέα μόλις χρόνια πριν τη συμπλήρωση δύο αιώνων (1821-2021) από το κοσμογονικό εκείνο γεγονός που αποτέλεσε τομή, οι νεοέλληνες αποτιμώντας τη συλλογική τους πορεία αναλαμβάνουν να φέρουν το βάρος της ιστορίας με επετειακές δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι μόνον ημερολογιακής επικαιρότητας αλλά βαθύτερης ανάγκης για τη χώρα και την εθνική της μνήμη.

Dj Simos - Pontiako 800 p.x ENOSIS PONTION ESSLINGEN [ 1 of 5 ] NON STOP...

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ...ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

20 Μαρ. 2012 Απομάκρυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Συνέντευξη στην Έφη Κεραμιδιώτη ο
πρώην Δήμαρχος δήμου Δίου και νυν Περιφεριακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Γρηγόρης ΠαπαχρήστοςΣυνέντευξη στην Έφη Κεραμιδιώτη και ο πρώην Αντιδήμαρχος δήμου Ανατολικού Ολύμπου Κων/νος Γιάντσιος


ΟΙ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ...ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Κων/ νος Γιάντσιος :ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΒΑΛΕ,στην τεράστια προθυμία μας να αναδείξουμε την κάθε μετριότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής ζωής, σε βάρος όλων των αρίστων της κοινωνίας…!

Κατερίνη. Διαμαρτυρία για την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. (ρεπορτάζ, βίντεο – φωτογραφίες)


  
20-03-2012 Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της ΚΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της Κατερίνης και όλου του νομού μετά την πρόσφατη απόφαση για κατάργηση της συγκεκριμένης Εφορείας.
Το ραντεβού δόθηκε στην οδό Παρμενίωνος όπου στεγάζεται η υπηρεσία και το πλήθος των 200 και πλέον ατόμων με πανό διαμαρτυρίας και ρυθμικά συνθήματα κατευθύνθηκαν από τον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία Ελευθερίας όπου με μεγάφωνα διατύπωσαν τις ενστάσεις τους.
Κατά κοινή ομολογία το νέο οργανόγραμμα του υπ. Πολιτισμού φέρνει τα πάνω-κάτω τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου πολιτισμού.
Η πρώτη εικόνα είναι ότι το κράτος προσπαθεί να περιορισθεί, η δεύτερη ότι διαμορφώνεται μία νέα τεχνοκρατική αντίληψη, εμφανής είναι η αλλαγή στη φιλοσοφία προσέγγισης και ανάπτυξης του πολιτισμού με διευθύνσεις που θα ασχολούνται με τον κεντρικό σχεδιασμό και τον έλεγχο, ενώ γίνεται και προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που ανέκυψαν τελευταία, όπως της φύλαξης, μέσω της συγχώνευσης των υπηρεσιών. Σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο η μείωση των Εφορειών Αρχαιοτήτων αγγίζει το 40% (από 60 γίνονται 40 οι Εφορείες).
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι της Πιερίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων του νομού είναι η μόνη που καταργείται ουσιαστικά και οι υπηρεσίες της συγχωνεύονται σε μια κοινή Εφορεία με τους νομούς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Υπερτονίστηκε δε το γεγονός ότι ειδικά με το νομό Κιλκίς δεν υπάρχουν καν κοινά γεωγραφικά σύνορα, ενώ δεν υπάρχει και ιστορική σύνδεση ανάμεσα στους νομούς.
Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται μεγάλο πλήγμα για το νομό που βρίθει ιστορικών σημείων και χώρων και έχει καταδικαστεί από τους βουλευτές, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο του νομού με σχετικές ανακοινώσεις.
Έντονη δυσφορία και φόβοι εκφράστηκαν καθώς στη σκέψη της πλειοψηφίας βρίσκεται η τύχη του Ολύμπου μετά από αυτήν την αλλαγή στις υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα του Εθνικού Δρυμού παραμένει ανοικτό και πολλά συζητώνται για συμφέροντα που θέλουν κα εκμεταλλευτούν το μυθικό βουνό.
Το παρών στην σημερινή διαμαρτυρία έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Β. Πολύζος, οι πρώην δήμαρχοι Δίου και Ανατολικού Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος και Α. Χονδρόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Αν. Ολύμπου Κ. Γιάντσιος, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Κατερίνης, Χ. Καραφουλίδης και Α. Μάντζιος. Ηχηρή ήταν η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου αλλά και η απουσία της Περιφέρειας.
Ρεπορτάζ : Έφη Κεραμιδιώτη
Βίντεο – Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τζιρίτας





                                          Κων/ νος Γιάντσιος :ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΒΑΛΕ,στην τεράστια προθυμία μας να αναδείξουμε την κάθε μετριότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής ζωής, σε βάρος όλων των αρίστων της κοινωνίας…!

Συνέντευξη στην Έφη Κεραμιδιώτη ο πρώην  
Αντιδήμαρχος δήμου  Ανατολικού Ολύμπου Κων/νος Γιάντσιος 
Συνέντευξη  στην Έφη Κεραμιδιώτη ο
 πρώην  Δήμαρχος δήμου Δίου και 
νυν Περιφεριακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Γρηγόρης Παπαχρήστος