ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Στενή γενετική σχέση με δύο λαούς αρχαίων πολιτισμών που άνθισαν στην Ελλάδα σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.


Με ποιους από τους λαούς των αρχαίων πολιτισμών που άνθισαν εντός των ορίων της σημερινής ελληνικής επικράτειας έχουν συγγενική σχέση οι σύγχρονοι Έλληνες; Σε αυτή την ερώτηση απαντά μια ομάδα επιστημόνων μέσα από μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

«Ξαφνικός θάνατος» λόγω POS για χιλιάδες επιχειρήσεις.


Του Κωστή Πλάντζου
Ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός που εξήγγειλε πέρυσι ο πρωθυπουργός έμεινε στα χαρτιά και για να επιζήσουν πολλοί επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις τους προτιμούν να αρνηθούν τις πληρωμές με POS στους πελάτες τους ή και να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ, αντί να προμηθευτούν τη συσκευή πληρωμής με κάρτες. Από τον φόβο κατάσχεσης των εισπράξεων των POS, καταστηματάρχες δεν διστάζουν να προσφέρουν ακόμα και... διπλές τιμές (προς άγραν μετρητών) στους πελάτες τους.

Εξαρση φοροδιαφυγής

Το πρόβλημα διαπιστώνουν και στο υπουργείο Οικονομικών, που παραδέχονται ότι έτσι όπως επιβλήθηκε πριν από δέκα ημέρες η υποχρεωτική εγκατάσταση των συστημάτων POS, έμεινε κουτσή και προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη ετοιμόρροπη αγορά. Και ενώ προσβλέπουν σε επιπλέον έσοδα 1,3 δισ. ευρώ τον χρόνο από άμεση είσπραξη του ΦΠΑ που πληρώνεται με κάρτα, από την άλλη φοβούνται μεγάλες απώλειες από μαζικές διακοπές εργασιών ή και νέο κύμα φοροδιαφυγής -για λόγους επιβίωσης αυτή τη φορά- από επαγγελματίες και επιχειρήσεις που βλέπουν ότι χάνουν τα πάντα. Και αυτό γιατί:

Βερολίνο: Ορατός ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου!


«Όπως συνέβη και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που βαδίσαμε ως υπνοβάτες σε έναν πόλεμο, μόνο που αυτή τη φορά ο πόλεμος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμη και με πυρηνικά όπλα». Η δήλωση ανήκει στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και είναι χαρακτηριστική της σοβαρής ανησυχίας που προκαλεί πλέον η κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα στη Βόρειο Κορέα και