ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο τώρα θα δούμε και την Ελληνική Επανάσταση στο Χόλιγουντ... (φώτο)


 
Ο Σάιμον Κασσιανίδης, ένας ηθοποιός με σημαντικές περγαμηνές στα χολιγουντιανά πλατό, διανύει μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της καριέρας του, αφού μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Cliffs of Freedom» που... 
 
   

 
 
 
 
 
 
πραγματεύεται την Επανάσταση του 1821: «Μου αρέσει που πρωταγωνιστώ σε ένα φιλμ που καταπιάνεται με μια σημαντική περίοδο της Ελλάδας. Ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, η χώρα μας και οι αγώνες της εξακολουθούν να εμπνέουν. Για τους ομογενείς κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Οταν

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ:

«ΑΠΕΜΠΟΛΩΝ, ΤΟΥ ΚΕΙΘΕΝ ΕΜΒΟΛΩΝ» Ή ΑΛΛΙΩΣ «Α ΜΠΕ, ΜΠΑ ΜΠΛΟΝ, ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΝ


Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι: δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε... 
   
  


 



Ο μύθος του Δία και της Ευρώπης (φωτό)




Σύμφωνα με τον Άνδρωνα τον Αλικαρνασσέα ο Ωκεανός είχε δυο γυναίκες την Πομφολύγη και την Παρθενόπη, από τις οποίες απόκτησε τέσσερις κόρες, την Ασία, τη Λιβύη, την Ευρώπη και τη Θράκη απ΄όπου λένε ονομάστηκαν έτσι οι χώρες (Ήπειροι):
 

 
 
«‘Ανδρων δε ο Αλικαρνασσεύς Ωκεανός φημί γήμαι δυο γυναίκας, Πομφολύγην και Παρθενόπην, εξ ων τέσσαρας θυγατέρας γεννά της μεν Ασίαν και Λιβύην, θάτερας δε Ευρώπην και θράκην, αφ ων λέγει και κληθήναι τα χώρας. (ANDRWN GEOGRAFIA, αποσπάσματα, Tzetze Lyc.894)

Ορσηίς - Η μητέρα των Ελλήνων


alt 

Ναιάδα Νύμφη, 480 π.Χ. Μουσείο Τεχνών Νέας Υόρκης

Στην ελληνική μυθολογία η Ορσηίδα (Ορσηίς) ήταν η νύμφη που έμελλε να γίνει η μητέρα όλων των Ελλήνων.

Στον τελικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας μαθήτρια από την Λεπτοκαρυά


 
H μαθήτρια Παρασκευή Ν. Μακρή από την Λεπτοκαρυά θα λάβει μέρος στον τελικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. 
   

 Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ:   
 


Πώς η Γερμανία «υπέταξε» την Ευρώπη.

Του Σωτήρη Χατζηγάκη*
Είναι γεγονός πως πάντοτε τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν δισταγμούς και επιφυλάξεις -όχι παράλογες και αδικαιολόγητες- απέναντι στη Γερμανία.

Γιατί δεν μπορούσαν να παραβλέψουν ένα θεμελιώδες ιστορικό γεγονός: την
κατακτητική διάθεση της Γερμανίας, η οποία εκδηλώθηκε -κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες- είτε ως ιστορική νοοτροπία, είτε ως αρρωστημένη ιδεοληψία. Μεταπολεμικά, τα κατακτητικά βιώματα της Γερμανίας προβλήθηκαν μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, οδηγώντας στην «υποταγή» της.

CNBC: Τα λαϊκιστικά κόμματα είναι ισχυρά μόνο όταν δεν είναι στην εξουσία - Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ.



Το αυξανόμενο αίσθημα κατά του κατεστημένου και η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων ανησυχεί πολλούς, ειδικά στην Ευρώπη, όπου φέτος (2017) αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκλογές.

Ωστόσο, ένας αναλυτής εκτιμά ότι μπορεί σύντομα να
μπει ένα τέλος στην υποστήριξη του λαϊκισμού.

Συγκεκριμένα, ο David Moss της BMO Global Asset Management με δηλώσεις του στο CNBC υποστηρίζει ότι τα λαϊκιστικά κόμματα «είναι πιο ισχυρά όταν δεν είναι στην εξουσία διότι είναι εύκολο να σχολιάζουν τις πράξεις των άλλων».

DW: Έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες ο Ερντογάν.


Την ώρα που η αναζήτηση του δράστη του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται, έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε το momentum αυτής της επίθεσης και τις γενεσιουργούς αιτίες που οδηγούν την κοινωνία της χώρας σε ρότα διάσπασης.

Φαίνεται να υπάρχει όλο και λιγότερη ανοχή στις
εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία θρησκείας Diyanet «είναι γιορτή που αποξενώνει τους μουσουλμάνους από τη θρησκεία τους».