ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12\12\2011.




   Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου για τον μήνα Δεκέμβριο με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη κι άλλα 3 εκτός ημερησίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, όπως κάθε φορά, με την προ ημερησίας ενημερωτική συζήτηση, όπου όλοι καλωσορίσαμε τον αναρρώσαντα συνάδελφο κ. Γιώργο Ελευθερίου ευχόμενοι να είναι από εδώ και στο εξής πάντα «σιδερένιος»!. Τα θέματα που εμείς θέσαμε στην συζήτηση αυτή ήταν τα εξής:

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ "ΑΡΓΩ"

 


 
  Αφέθηκε ελεύθερος ο εκδότης της εφημερίδας "ΑΡΓΩ" Γιάννης Μυρωτής με εντολή της εισαγγελέως εφετών Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μυρωτής μετά την απελευθέρωσή του δήλωσε : "Μυρωτής - Παραδικαστικό 1 - 0".

ΕΒΑΛΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ!!!

ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΗΜΕΡΑ,,,Σύμφωνα με την καλύτερα γνωστή παράδοση, o Ορφέας ήταν γιος του Οιάγρου, βασιλιά της Θράκης η οποία φαίνεται κατά την προϊστορία περιλάμβανε μια έκταση από την περιοχή του Ολύμπου στην Πιερία μέχρι τα Στενά του Ελλησπόντου!!!
ΣΗΜΕΡΑ,"ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ "ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ"   ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...Η θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΙ Ο ΧΩΡΤΙΑΤΗΣ !!!   
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ...ΛΕΙΒΗΘΡΑ... καθώς μάλιστα στα ορφικά κείμενα (Αργοναυτικά) αναφέρεται ότι ο Ορφέας γεννήθηκε στο όρος Ελικών στα Λείβηθρα [Πίμπλεια της Πιερίας) και ήταν γιός της Καλλιόπης, της Μούσας  της επικής ποίησης. Σε άλλες παραδόσεις, γονείς του είναι η Καλλιόπη και ο Απόλλων. Ο Ορφέας έμαθε μουσική από το Λίνο, ή από τον Απόλλωνα, που του έδωσε τη λύρα του ως δώρο.!!!    

Ευρωπη......Γιατι την εκλεψε ο Διας???

 



                                                                                                                                                                                                          Στη Φοινίκη ζούσε κάποτε ένας βασιλιάς, ο Αγήνορας, γιος της Λιβύης και του Ποσειδώνα, φτασμένος από την Αίγυπτο. Από το γάμο του με την Τηλέφασσα απόκτησε τρεις γιους, τον Κάδμο, τον Φοίνικα και τον Κίλικα, και μια κόρη, την Ευρώπη.
 Όταν η Ευρώπη μεγάλωσε, την ερωτεύτηκε ο Δίας και

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ "ΑΡΓΩ"


   ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΜΑΘΑ ΤΥΧΑΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ - ΠΙΕΡΙΟΥΣ - ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΤAI Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΡΓΩ" Ο ΜΥΡΩΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
EΠΕΙΔΗ ΚΡΙΝΩ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΔΗΛΩΝΩ  ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝ-ΝΟΥ