ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Πυθαγόρας




Ο Πυθαγόρας καταγόταν από τη Σάμο και έζησε από το 571 ως το 497 π.Χ. Άφησε την πατρίδα του και πήγε στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, όπου ίδρυσε τον Πυθαγόρειο Σύλλογο, μια σχολή αριστοκρατική, και πολιτικο-θρησκευτική που σιγά-σιγά απέκτησε μεγάλη δύναμη. Τα μέλη της σχολής διακρίνονταν για την τυφλή υποταγή και τη σιδερένια θέληση και στην ιστορία έχει μείνει ο τρόπος ζωής των μαθητών, ο "Πυθαγόρειος βίος", όπως τον έλεγαν. Κατά τον Πυθαγόρα και τη σχολή του, η αρχή των όντων είναι οι αριθμοί και όλα έχουν ρυθμιστεί με αριθμητικές σχέσεις και αναλογίες. Ολόκληρο το σύμπαν, έλεγε ο Πυθαγόρας, είναι αρμονία και αριθμός. Έτσι ο φιλόσοφος αυτός καλλιέργησε κυρίως την αριθμητική (Πυθαγόρειος πίνακας ή προπαίδεια), τη γεωμετρία (Πυθαγόρειο θεώρημα), την αστρονομία και τη μουσική. Το σώμα, έλεγε ο Σάμιος φιλόσοφος, αποτελεί τη φυλακή της ψυχής, η οποία πρέπει να απαλλαγεί από αυτό.
Έτσι δημιούργησε τη θεωρία για την κάθαρση της ψυχής με την οποία η γνώση γίνεται μέσω ηθικής κάθαρσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη σχολή του Πυθαγόρα γίνονταν δεκτές και γυναίκες, που ήταν ισότιμες με τους άνδρες

Der Spiegel: Προβλέπει μέχρι και στρατιωτική δικτακτορία στην Ελλάδα!


Το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, αναλύει τις πιθανές εξελίξεις στην Ελλάδα και προβλέπει από την επανάληψη των εκλογών, έως ακόμη και την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας. Το χειρότερο όλων; Το τελευταίο σενάριο. Στο ερώτημα αν «μπορεί να υπάρξει...




Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιας


ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΝΔΗΣ ΣΤΗ ΜΙΑ ΟΨΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΜΟΡΦΗ ΟΝΟΥ ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΡΓΑΡΩΜΕΝΩ..... 
                                          Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια

                                         κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό
                                    Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι

                                           ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό
                                                              και μ' αφήναν νηστικό
                                             Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
                                   και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή



Τέλος εποχής … έδυσε ο "πράσινος" ο ήλιος!

Ας μπούμε στα.. παπούτσια τους



thumb
Του Δημήτρη Μυ
Ας ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στη διαδικασία της διερεύνησης σχηματισμού κυβέρνησης, κάνοντας την... υπόθεση ότι οι αποφάσεις και οι συμβιβασμοί δεν λαμβάνουν υπόψη απλά και μόνο τη σωτηρία της χώρας, αλλά ταυτόχρονα υπολογίζουν και τη διάσωση των πολιτικών σχηματισμών οι οποίοι αναλώνονται στην προσπάθεια δημιουργίας μιας κυβερνητικής «λύσης».

19 Μαΐου - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



   ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

« Νασάν εκείνον π’ αποθάν’ σον τόπον ντ’ εγεννέθεν , που κ’ εφέκεν τα χώματα τ’ και που κ’ εξενιτεύτεν»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, η ¨Ένωση Ποντίων Πιερίας θα προβάλλει την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 11 π.μ., στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη, την ταινία « Περιμένοντας τα σύννεφα».

Ιωνική σχολή




Οι πρώτοι φιλόσοφοι εμφανίστηκαν στις ελληνικές αποικίες της Ιωνίας και ειδικά στη Μίλητο. Στην Ιωνία δημιουργήθηκε η ομώνυμη σχολή, οι εκπρόσωποι της οποίας είναι ο Θαλής ο Μιλήσιος. ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, και ο Αναξιμένης ο Μιλήσιος.
  • Θαλής ο Μιλήσιος. Γεννήθηκε στη Μίλητο από Κάρα πατέρα και Ελληνίδα 



Οι πρώτοι φιλόσοφοι εμφανίστηκαν στις ελληνικές αποικίες της Ιωνίας και ειδικά στη Μίλητο. Στην Ιωνία δημιουργήθηκε η ομώνυμη σχολή, οι εκπρόσωποι της οποίας είναι ο Θαλής ο Μιλήσιος. ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, και ο Αναξιμένης ο Μιλήσιος.
  • Θαλής ο Μιλήσιος. Γεννήθηκε στη Μίλητο από Κάρα πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και έζησε από το 624 ως το 564 π.Χ. Τα μεγάλα του ταξίδια τον έφεραν στην Αίγυπτο, όπου μέτρησε το ύψος των πυραμίδων από τις σκιές τους. Προείπε την έκλειψη ηλίου και πίστευε ότι η αρχή των όντων ήταν το νερό. Ίδρυσε την Ιωνική σχολή στη Μίλητο και θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής και παγκόσμιας φιλοσοφίας.
  • Αναξίμανδρος. (610-545 π.Χ.). Ήταν συμπολίτης του Θαλή, νεότερος, μαθητής και διάδοχός του στη σχολή της Μιλήτου. Υποστήριζε ότι η αρχή των όντων ήταν το άπειρο, δηλαδή η αιώνια και συνεχώς μεταβαλλόμενη ύλη, επινόησε το πρώτο ηλιακό ημερολόγιο, σχεδίασε τον πρώτο χάρτη της έως τότε γνωστής γης και ασχολήθηκε με βιολογικά ζητήματα.
  • Αναξιμένης. (585-528 π.Χ.). Μιλήσιος και αυτός, διαδέχτηκε τον Αναξίμανδρο στη σχολή της Μιλήτου. Πίστευε ότι η αρχή των όντων ήταν ο αέρας, που, με την κίνηση, αλλού γίνεται νερό και αλλού γίνεται αιθέρας και φωτιά. Κατάλαβε πρώτος ότι το φως του φεγγαριού προέρχεται από τον ήλιο και εξήγησε φυσικά τις εκλείψεις του ήλιου και του φεγγαριού.

ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ



(7) Η νέα πραγματικότητα πάντως που μας  πρόκυψε από τις επαφές που είχαμε με πολίτες όλης της Πιερίας, είναι  η ανάγκη εν πρώτοις να καταφέρουμε με κάθε μέσον να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε…!
 Ως αποτέλεσμα, λόγο των εκλογών και όπως αυτές   έχουν εξελιχτεί,  είχαμε μικρή  «εκεχειρία»...!
 Και αφορά την εικόνα, η την αποκατάσταση της αληθείας, στην ενότητα του ανατολικού  Όλυμπου, σε σχέση και όπως αυτή παρουσιάζεται  στην ανοιχτή επιστολή των δυο ( αντιδημάρχων) του νότου η όποια  διαβάστηκε μεταξύ άλλων, και στη εκπομπή του Άκη Τάτση στη Δίον τηλεόραση .  
Το «Αγκάθι» ήταν μέχρι και το 2006 στην  κεντρική διάβαση της Λεπτοκαρυάς...!!!
 Αποδειγμένα στο σημείο αυτό δεν υπήρχε για τους οδηγούς, η απαιτούμενη, και η προβλεπόμενη, «ορατότητα», και δικαιολογημένα  χαρακτηρίστηκε ως η αιματηρή διάβαση, λόγο των    πολλών  τροχαίων ατυχημάτων ,εις την οποία   χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές,  πέντε θύματα τον αριθμό μέχρι το 2006.


Αποτέλεσμα : οι θάνατοι που προερχόταν  από τα τροχαία  ατυχήματα στο σημείο,  όχι μόνο μπόρεσαν να ελαττωθούν, αλλά  δεν έχουμε ως σήμερα κανένα θύμα από το 2006 …!!!! Κύριοι δυο αρμόδιοι της ενότητας του νότου …!!!!
Ποιος υλοποίησε  τη λήψη προληπτικών μέτρων…; Ποιος γκρέμισε τις τσιμέντοκατασκευές…; Ποιος  άνοιξε 3 μέτρα σε πλάτος τα  πεζοδρόμια,  και μάλιστα στην  πλευρά εκτός σχεδίου άνοιξε 4 μέτρα…; Ποιος έφερε για πρώτη φορά,  έστω τους παλλόμενους Φώτο – σημαντήρες  στο χωριό, και μπορείς τώρα  να βλέπεις  την πρώην αιματηρή διάβαση από απόσταση
500ων μέτρων …; Ποιος πατέρας αντιδημάρχου άντεξε την   ψυχολογική πίεση σε καθημερινή βάση, με τα άδικα παράπονα  δημοτών...κλπ..!            ( Σουτίρ,  του χουράφφ... ίνη θκόμ...κλπ !!!)  ότι ο Κ. Γιάντσιος τους παίρνει το χωράφι ανοίγοντας τους δρόμους κλπ…; 
 Βεβαίως και γνωρίζετε ότι ο Κ. Γιάντσιος από καθήκον και  πατριωτισμό εφάρμοσε όσα ποιο πάνω αναφέρθηκαν…!!!
Ωστόσο : το ότι για αυτά κωφεύετε καθόλου δεν μας εκπλήσσει.!!!
 Ίσως, δανειστήκατε το 'Γιάντσιε", από τον ημέτερο ( κολλητό ) σας, ίσως,  είστε η συνέχεια από το άλλο παρακλάδι...!!!!!!!!!!!!!Το «Αγκάθι από τη ψευτοφυλλάδα, ο οδηγητής της Λεπτοκαρυάς»  που ορμώμενη από κομματικά κριτήρια, συχνά πυκνά έχει διακριθεί από τη  περίσσια  ειρωνική αναφορά  στο όνομα μου Γιάντσιε...!, και πολλά άλλα...του είδους... !   Ωστόσο,   πήγαινε και στα σπίτια..! ( και ακόμη πηγαίνει  ) και πόρτα –πόρτα σκορπούσε  σκόπιμα με  πικρόχολα σχόλια στους δημότες. Και αντί να τους ενημερώνει , τους  καλλιεργούσε  την άγνοια, η οποία άγνοια επιφέρει τον φανατισμό,  την κακία...!!!! Επακριβώς το ίδιο κάνετε και εσείς εις βάρος μου, δηλαδή λέτε εν ολίγοις ( ούρτουν πάρτουν...!! )  και όλα αυτά για λίγους ψήφους κλπ...!!
  «Δυστυχώς, για τους δημότες της ενότητας του ανατολικού Ολύμπου  ακόμη και για τόσο αγαθά για την κοινωνία μας έργα, η «ψευτοφυλλάδα» των ημετέρων «κολλητών » σας , εκτός του ότι ήταν  παντελώς απούσα…!!! δημαγωγούσε κιόλας…!!! Σεβόμενος τον θεσμό τον οποίο υπηρετείτε , ωστόσο πρέπει να  διαφοροποιηθείτε...!!! Η πεπατημένη και ο φόβος ποτέ δεν έλυσε προβλήματα. Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την ανοχή μας ,για να επιβραβευτεί ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα, και η άρνηση της συμμετοχής.
 Η μικρή μας  κοινωνία  έχει : την ανάγκη, των αξιών !!!.


Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :Κων/νος Γιάντσιος πρώην Αντιδήμαρχος του πρώην  δήμου ανατολικού Ολύμπου  …  η συνέχεια σε επόμενο 


Της Οικουμενικής το κάγκελο.....




Της Μιχαλούς
Ψύλοι στα αυτιά του μπήκανε…βρε πω πω , λέει το παλαιό άσμα το οποίο  ταιριάζει απόλυτα με την αναδίπλωση που έκανε ο Κουβέλης ξαφνικά… Τα ποσοστά του ήδη έχουν πέσει στο ναδίρ και καθώς φαίνεται στην επόμενη αναμέτρηση δεν θα μπορεί να παίξει κανέναν πολιτικό ρόλο! Σκέφτηκε λοιπόν ας κάνω ότι μπορώ, τώρα που με παίρνει! Και τι έγινε μωρέ αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος να κάνω και εγώ  ένα συμβιβασμό στο όνομα της Εθνικής Σωτήριας με την ταμπέλα όμως του «ισορροπιστή»; Έτσι κι αλλιώς δεν με συμφέρει να προχωρήσω διαφορετικά!!!
Άλλωστε με την κίνηση αυτή θα ανακόψω στα σίγουρα την πορεία του Αλέξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τ. Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:



ΓΙΑ   ΣΑΜΑΡΑ ... Αφού διέλυσε την... παράταξη του, τώρα εκλιπαρεί.
Νέο «όχι» ετοιμάζει να πει ο Καμμένος στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς παράταξης. Μετά την ομιλία του Σαμαρά....

Νευρική κρίση στο διεθνή Τύπο από την αστάθεια στην Ελλάδα...




Όσο η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μας παραμένει, τόσο ο διεθνής Τύπος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις κρίσιμες εξελίξεις, με πολλά Μέσα να κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Καθώς η πολιτική αστάθεια συνεχίζεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές χωρίς σαφές αποτέλεσμα της Κυριακής, η Γερμανία αυξάνει την πίεση για οποιαδήποτε νέα...
ελληνική κυβέρνηση, ώστε να τηρήσει τους όρους του μνημονίου, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα αναγκαστεί σε έξοδο από την ευρωζώνη», σημειώνουν οιFinancial Times.

Προειδοποιήσεις την ύστατη στιγμή..



Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό υπενθυμίζουν γερμανοί πολιτικοί.

«Να ξεκαθαρίσει το "ναι" του λαού»




Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι στην πρώτη γραμμή, είπε ο Μίκης Θεοδωράκης
Την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
«Σε αυτές τις εκλογές θα πάρω μέρος, αλλά με ποιο τρόπο και με ποιους θα το ανακοινώσω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απροετοίμαστη η ευρωζώνη για μια έξοδο της χώρας από το ευρώ Economist: Η Ελλάδα αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 10:45



H σκέψη και μόνο μιας «χαοτικής» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , την ώρα που το χάσμα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας διευρύνεται, θα πρέπει να τρομοκρατεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκτιμά ο Economist, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη είναι απροετοίμαστη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού επισημαίνει το πολιτικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει σήμερα την Ευρώπη, καθώς οι πολιτικοί αρκούνται σε αυταπάτες, βομβαρδίζοντας τους πολίτες με «μισές αλήθειες» για εύκολη έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

Economist: Η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή11/05/2012 | 10:51

Ο Economist τονίζει ότι η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές


Η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής συρρίκνωσης σημειώνει σε άρθρο του που δημοσιευτεί στην Καθημερινή, ο Economist. 

Όπως τονίζει, αυτή η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές και οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα και στους πιστωτές της ενδέχεται να ενταθούν ώστε να καταστεί αναπόφευκτη η έξοδός της από το ευρώ. 

Την ίδια ώρα, πολλά στελέχη διεθνών τραπεζών πιστεύουν πως τώρα μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία και θεωρούν πολύ πιθανή. 

Υπογραμμίζουν πάντως πως δεν είναι η μόνη χώρα που προκαλεί ανησυχία.

OIKONOMIA Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 - 11:45 Economist: Οφέλη για την Ελλάδα από την έξοδό της Πηγή:www.capital.gr


Για τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα εάν εξέλθει από την Ευρωζώνη κάνει λόγο δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης».
Η μισή αλήθεια στην Αθήνα, λέει o Economist, είναι ότι οι προκατειλημμένοι Βορειοευρωπαίοι δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα έχει υποφέρει πραγματικά, συνεχίζει. Στο διάστημα 2007-2012 αναμένεται συρρίκνωση της οικονομίας κατά περίπου 1/5. Η οικονομία πλήττεται από τη σφοδρή πιστωτική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας. Ακόμη και εάν όλα πάνε καλά, το χρέος της θα ανέλθει στο 161% του ΑΕΠ το επόμενο έτος. Όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξοφλήσει το χρέος της είναι προϊόν φαντασίας.
Αυτό σημαίνει άραγε πως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου. Πιθανώς ναι, απαντά. Μια έξοδος και μια συνεπακόλουθη χρεοκοπία θα ελάφρυνε το φορτίο του χρέους, θα αποκαθιστούσε την ανταγωνιστικότητα και θα ανάγκαζε τους πολιτικούς να καθορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Από την άλλη όμως, συνεχίζει, η εγκατάλειψη του ευρώ θα προκαλούσε επίσης χάος, θα εξαφάνιζε τις καταθέσεις, άρα είναι πιθανό, όπως συνέβη και στο παρελθόν, τα οφέλη να εξανεμίζονταν γρήγορα. Η υπόλοιπη Ευρωζώνη, θα είναι επίσης καλύτερα χωρίς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Economist. Όχι όμως χωρίς τίμημα.


Πηγή:www.capital.gr

Η Αριστερά, ο Πολιτισμός και οι σχετικοί Μύθοι


thumb


          ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ


''Οι διεθνιστές είναι οι Ιησουίτες του μέλλοντος''
Φλωμπέρ
Στον Δημήτρη Ραπτόπουλο και τον Γιώργο Βαφειάδη
Ο Μύθος λέει ότι η Αριστερά υποστηρίζει τον πολιτισμό και προστατεύει τους καλλιτέχνες. Η αλήθεια είναι ότι οι

Τι οδηγεί στην απιστία; Είναι διαφορετικοί οι λόγοι για τον άντρα και τη γυναίκα;


thumb


ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ


Όλοι οι άνθρωποι είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή στη ζωή τους να συναντήσουν κάποιον, που θα τους οδηγήσει έστω και να σκεφτούν να απατήσουν τον σύντροφό τους. Το σίγουρο είναι ότι δεν ανταποκρίνονται όλοι στον πειρασμό με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η απιστία είναι κάτι το συχνό και απλό, για άλλους είναι κάτι το ανεπίτρεπτο και για κάποιους άλλους η απιστία είναι κάτι που δεν τους απασχολεί παρά μόνο αν συναντήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό στη ζωή τους.