ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Η αντι-γερμανική διάθεση ανεβαίνει στην Αθήνα


Με έκπληξη σχεδόν αντιμετωπίζει μερίδα των Γερμανών δημοσιογράφων την αντι-γερμανική έκρηξη στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για το κάψιμο ναζιστικής σημαίας στις εκδηλώσεις αντιδράσεων στην Αθήνα, ενώ τονίζει το 'θερμό' κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία...

Το Spiegel, το οποίο έγινε γνωστό για τα ακραία, προκλητικά και προσβλητικά δημοσιεύματά του για την χώρα μας, αντιμετωπίζει τα αντι-γερμανικά συναισθήματα στην Ελλάδα ως κάτι το στερεότυπο, ενώ δεν διστάζει...
να κατηγορήσει και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί ότι τροφοδοτούν τον θυμό των Ελλήνων.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα του ξένου Τύπου και ιδιαίτερα του γαλλικού, το περιοδικό Spiegel ποτέ δεν έχει παρουσιάσει κάποιο ρεπορτάζ για την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός, με την αύξηση της ανεργίας και του αριθμού των άστεγων και την παράλληλη μείωση του εισοδήματος...

Το δημοσίευμα θεωρεί υπερβολικές τις ελληνικές αντιδράσεις και φιλοξενεί δηλώσεις του Γιώργου Τράγκα ο οποίος εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά της Μέρκελ και της Τρόικα για τα ''βάρβαρα μέτρα''.

Ακόμα το άρθρο τoυ Spiegel φιλοξενεί και ένα σκίτσο και δηλώσεις του γελοιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, ο οποίος ήρεμα εξηγεί στο Spiegel ότι με τα σκίτσα του κάνει επικεντρωμένη επίθεση στη γερμανική πολιτική ηγεσία και ποτέ κατά του γερμανικού λαού στο σύνολό του.
Από mediagate

Αφιέρωμα του SPIEGEL στον ...Τράγκα!

Αλλά και τον Στάθη (Σταυρόπουλο)

Γράφει ο Johannes Korge και η ελληνίδα Ferry Batzoglou :

"Ένας άνθρωπος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης μαίνεται από το πρωί ως το βράδυ, κάθε μέρα, εναντίον της Άγκελας Μέρκελ" γράφουν οι δημοσιογράφοι του διαδικτυακού περιοδικού spiegel.de για τον Γιώργο Τράγκα ..."που οδηγεί τους Έλληνες στην καταστροφή" Ποιος είναι ο "σκληρός" Τράγκας που προωθεί το "αντι-γερμανικό αίσθημα"; Ρωτάνε οι συντάκτες και παρουσιάζουν το προφίλ του "επαναστάτη" Γιώργου Τράγκα :
"Ο Γιώργος Τράγκας έχει ξεχάσει αυτή τη στιγμή τους τέσσερις καλεσμένους στο στούντιο ενώ η κάμερα είναι σταθερά αφιερωμένη στο αγαπημένο του θέμα: Το πώς οι Γερμανοί, φορώντας ένα ψυχρό χαμόγελο οδηγούν τους Έλληνες στην καταστροφή."

"για τη Γερμανία δεν έχει σημασία ότι 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι πεθαίνουν εδώ" σημειώνει τονίζοντας εμφατικά ότι ο "Τράγκας βροντοφωνάζει και συνεχίζει με θυμωμένα συνθήματα εναντίον της γερμανικής κατοχής" .
Για τον συντάκτη του ρεπορτάζ το "πρόβλημα" είναι πως ο Γιώργος Τράγκας "είναι αγαπητός στην Ελλάδα και η γνώμη του έχει βαρύτητα": "Το πρόβλημα είναι ότι τα συνθήματα δεν τα φωνάζει σε κάποια ταβέρνα αλλά σε βραδυνή εκπομπή υψηλής τηλεθέασης, ενώ το ίδιο περιεχόμενο έχουν η πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή και στήλες που γράφει σε περιοδικά. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι ο Τράγκας είναι αγαπητός στην Ελλάδα και η γνώμη του έχει βαρύτητα." Ο "προβληματισμένος" γερμανός δημοσιογράφος και η ελληνίδα συνάελφός του, συνεχίζουν στο ίδιο πνεύμα: "Ο Τράγκας στοχεύει πάντα στην καγκελάριο λέγοντας : "Το παίζει καθαρή την ώρα που γερμανικές εταιρίες εταιρίες λυμαίνονται την ελληνική οικονομία. Λέει ψέμματα όταν υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα από αυτά, και τώρα έρχεται εδώ να μας κάνει τον οικονομικό κηδεμόνα".

Από TaXalia

Οι Γερμανοί ανακάλυψαν τον ΣΤΑΘΗ
Μετά την BILD φαίνεται ότι σειρά είχε το spiegel.de στην "ανακάλυψη" του δικού μας ΣΤΑΘΗ στον οποίο χρεώνει ότι καθοδηγεί τους Έλληνες στο "αντι-γερμανικό αίσθημα".

'Ο σκιτσογράφος ΣΤΑΘΗΣ εμφανίζει Γερμανούς υπαλλήλους να φορούν στολές των ναζί και να δίνουν εντολές στους Έλληνες" σημειώνει ο συντάκτης του ρεπορτάζ που συμπληρώνει στην εισαγωγή του : "Στην Ελλάδα, η οργή κατά της Γερμανίας αυξάνεται ολοένα ενώ ορισμένες επαγγελματικές οργανώσεις έχουν ήδη αποφασίσει να μποϊκοτάρουν γερμανικά προϊόντα."

Ένας από αυτούς που προωθούν την αντιπάθεια για τους Γερμανούς είναι ο Στάθης Σταυρόπουλος" συμπληρώνει και δημοσιεύει τα "ντοκουμέντα της έρευνας", δηλαδή μερικά από τα σκίτσα του ΣΤΑΘΗ.

Σημείωμα του enikos στο spiegel.de : Παιδιά ήρθατε δεύτεροι. Προηγήθηκαν οι "απέναντι" της BILD με ακριβώς 24 ώρες διαφορά...
 Από enikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: