ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: «Δεν ψηφίζω την νέα δανειακή σύμβαση»



«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΠΟΤΑΣ»
Την απόφασή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνοντας στην ευχέρεια του πρωθυπουργού του αν θα διατηρήσει τα στελέχη του ΛΑΟΣ στα υπουργεία τους, ενώ κήρυξε παράλληλα «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στην Ελλάδα τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε πως ζήτησε ρητή διαβεβαίωση ότι το νέο Πρόγραμμα θα βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση και ότι τα μέτρα και η δανειακή σύμβαση είναι σύννομα αλλά δεν έλαβε...
ποτέ απάντηση.

«Εγώ πρότεινα τον Παπαδήμο»
Στην αρχή τη συνέντευξης ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε αναδρομή στα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Δύο χρόνια φώναζα για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για να σωθεί η χώρα από τα λάθη και τις παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και υπενθύμισε ότι πριν τρεις μήνες τα δύο κόμματα όταν «σε έναν πανικό εύρεσης πρωθυπουργού έψαχναν» επί τέσσερις ημέρες να βρουν λύση, ο ίδιος πρότεινε τη λύση Παπαδήμου. «Χρειάστηκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει πολλές φορές με την Μέρκελ, τον Ντράγκι και τον Όλι Ρεν. Φανταστείτε να είχαμε πρωθυπουργό εκείνους που πρότειναν τα δύο μεγάλα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Έχω στείλει μια σειρά επιστολών και memo στον πρωθυπουργό όπου του εξηγούσα ποια είναι η διαδρομή για να φύγουμε προς τα εμπρός»

«Δεν επιτρέπω να μας εξευτελίζουν»
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι αυτό που τον έχει ενοχλήσει δεν είναι οι θυσίες αλλά η ταπείνωση της χώρας. «Με έχει ενοχλήσει προσωπικά, όπως όλους τους Έλληνες, όχι τόσο αυτές οι αναγκαστικές θυσίες που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά η ταπείνωση της χώρας. Μας κλέψανε την αξιοπρέπεια, μας επιβάλλανε τον εξευτελισμό. Και δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω. Θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας».»

Persona non grata o Τόμσεν
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι έζησε τον απόλυτο εξευτελισμό «για μια μικρή διαφορά, της τάξεως των 200 εκ., για να μην υποστούν οι συνταξιούχοι μια μείωση στις συντάξεις των 10 ευρώ, έπρεπε να καλέσουμε τον κ. Πολ Τομσεν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Και συνέχισε λέγοντας ότι ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει εκτός Ευρώπης, αλλά «μπορεί να κάνει εκτός Γερμανικής μπότας».

Όλες οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τις Βρυξέλλες αλλά «από έναν πύργο έξω από το Βερολίνο όπου συνεδριάζει η κυρία Μέρκελ με μερικές χώρες-δορυφόρους», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και σημείωσε για τη νέα δανειακή σύμβαση:

«Ζήτησα ρητή διαβεβαίωση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, και το Νομικό Συμβούλιο ότι αυτή η συμφωνία και αυτά τα μέτρα είναι νόμιμα. Δεν πήρα απάντηση.»
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι στη σύσκεψη είπε στους πολιτικούς αρχηγούς  ότι αυτά τα μέτρα και αυτή τη δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τα ψηφίσει, και ζήτησε να αποχωρήσει. «Ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε να παραμείνω για να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση μαζί για τις συντάξεις. Αυτό έκανα».

Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε την απόφασή του ήταν, είπε o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ότι δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση ενόψει του Eurogroup.

«Η χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει» τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, γιατί θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη. «Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός» υπογράμμισε και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Απόφαση του Παπαδήμου αν θα μείνουν Βορίδης-Άδωνις
Στο ερώτημα του αν θα αποχωρήσουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι αυτό είναι απόφαση του Λουκά Παπαδήμου. Τόνισε όμως ότι αυτό είναι μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό για να κάνει ανασχηματισμό με συμμετοχή τεχνοκρατών.

Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: