Γράφει ο Κλεισθένης.
Τις τελευταίες 'μέρες ξαναήρθε στο πολιτικό προσκήνιο η συζήτηση για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλοι, "γνώστες" και γραφικοί υπερθεματίζουν ή το αντίστροφο για
το ευρώ, είτε τρομοκρατώντας τους πολίτες , είτε καθησυχάζοντάς τους .
Το τι ακούνε κάθε 'μέρα τ' αυτιά μας
δεν περιγράφεται. Τις τελευταίες 'μέρες ξαναήρθε στο πολιτικό προσκήνιο η συζήτηση για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλοι, "γνώστες" και γραφικοί υπερθεματίζουν ή το αντίστροφο για
το ευρώ, είτε τρομοκρατώντας τους πολίτες , είτε καθησυχάζοντάς τους .
Το τι ακούνε κάθε 'μέρα τ' αυτιά μας
Φυσικά δεν γίνεται ουσιαστικός διάλογος για το νόμισμα αλλά ακούμε άναρθρες κραυγές, ύβρεις, απειλές και άλλα τέτοια "ευχάριστα". Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία νάναι για γέλια αλλά ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει διάθεση. Ξέρει ή φαντάζεται τι τον περιμένει από αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό σύστημα.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. ΄Οποτε περιμένουμε δόση απ' τους "θεσμούς" ή όταν πρόκειται να κλείσει κάποια "αξιολόγηση", απειλούμαστε απ' τους "θεσμούς" με Grexit και μας κλείνουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Μπροστά σ' αυτούς τους εκβιασμούς, οι μεν ευρωλάγνοι πολιτικάντηδες τρομοκρατούν τον λαό ενώ μερικές ομάδες που είναι υπέρ της δραχμής προτάσσουν σαν μοναδική λύση την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Φυσικά οι "δημοσκοπήσεις" εξακολουθούν να δείχνουν συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του ευρώ.
Τα ερωτήματα είναι θα γίνει το Grexit; Πως; Πότε;
Στο πρώτο ερώτημα (αν θα γίνει το Grexit) δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Θα εξαρτηθεί από το αν εξυπηρετούνται από ένα Grexit οι διεθνείς τοκογλύφοι και το εγχώριο εξουσιαστικό σύστημα. Μήπως περιμένει κάποιος ότι θα ρωτήσουν τον λαό; ή ακόμη και αν ερωτηθεί ο λαός η θέλησή του θα γίνει πράξη;
Στα ερωτήματα πως και πότε υπάρχει απάντηση. Φυσικά δεν πρόκειται για προφητεία αλλά για απλή λογική ανάλυση που προκύπτει από τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα δεν πρόκειται να γίνει ξαφνικά. Ο λόγος είναι προφανής. Υπάρχει πιθανότητα κάτι τέτοιο να έχει μη ελεγχόμενες εξελίξεις, κάτι που το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό μας σύστημα τρέμει. Ανεξέλεγκτες εξελίξεις μπορεί να σημαίνει "σάρωμα" των σημερινών πολιτικών κομμάτων και ίσως μερικοί να οδηγηθούν σε δίκες για το κατάντημα της χώρας.
Το πολιτικό ένστικτο επιβίωσης θα αναγκάσει τους πολιτικάντηδες να προετοιμάσουν έτσι το κλίμα και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα ώστε να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι και οι πάτρωνές τους.
Ακόμη πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες απ' το υπόδουλο οικονομικοπολιτικό σύστημα έτσι ώστε την αλλαγή νομίσματος να την εκμεταλλευτούν οι εξουσιαστές καθώς και να εξασφαλιστεί ότι οι "δανειστές" θα πάρουν όσα το δυνατόν περισσότερα απ' το λεγόμενο χρέος. Πρέπει η αλλαγή να γίνει από τους πολιτικάντηδες ερήμην του λαού.
Όσον αφορά το πότε, σημειώνω ότι όταν δούμε κόμματα με πιθανότερο τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν γραμμή πλεύσης και πάρουν θέση υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, τότε θα είναι και ο χρόνος που θα γίνει το Grexit.
Επίσης θα δούμε στις "δημοσκοπήσεις" το ποσοστό που θα είναι υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα να είναι πλειοψηφικό.
Συμπερασματικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι ευρωλάτρες ούτε να πανηγυρίζουν οι δραχμολάγνοι. Υπάρχει αρκετός χρόνος έως ότου συμβεί το Grexit.
Πηγή: ideopigi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου