ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Οι πρώτες επαφές με CIA και Μεξικό


Τραμπ: Οι πρώτες επαφές με CIA και Μεξικό
Με μια επίσκεψη και ένα τηλεφώνημα, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκινά να διαμορφώνει το έδαφος πάνω στο οποίο θα καλλιεργήσει τις σχέσεις του με τους μέχρι πρότινος αντίπαλούς του.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο με το Πρόεδρο του Μεξικό Ενρίκε Πένα Νίετο, συμφωνήθηκε η άμεση συνάντηση των δύο ανδρών, όπως διέρρευσε το γραφείο τύπου του Μεξικανού Προέδρου.
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του στον Πρόεδρο Τραμπ, να δημιουργηθεί ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών και υπήρξε αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τον διάλογο αυτό.
Την ίδια ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στην έδρα της CIA, στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, σε μια
άκρως συμβολική επίσκεψη μετά την έντονη κριτική που εξαπέλυσε σε βάρος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, με αφορμή την εμπλοκή της Ρωσίας στις κυβερνοεπιθέσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Οπως ανέφερε κατά την επίσκεψή του, κανένας άλλος δεν εμπιστεύεται τις μυστικές υπηρεσίες όσο αυτός  και χαρακτήρισε του υπαλλήλους της CIA, «σπουδαίους ανθρώπους, με μια δουλεία που πραγματικά λίγοι μπορούν να κάνουν.
Επισήμανε ακόμα πως αναγνωρίζει την έλλειψη υποστήριξης προς την υπηρεσία και δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει το έργο τους
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λάνγκλεϊ, αναφέρθηκε και στο Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά, «πρέπει να ξεριζώσουμε αυτό το κακό» και πρόσθεσε πως η χώρα δεν έχει χρησιμοποιήσει, όπως είπε κατά λέξη, «όλες τις δυνάτότητές της» στην εξάλειψη της ισλαμικής τρομοκρατίας».
Αναφερόμενος στον Μάικ Πομπεο, που επέλεξε για αρχηγό της CIA, τόνισε πως είναι η πιο δυνατή του επιλογή και ο μόνος υποψήφιος που είδε και έκανε ξεκάθαρη την «1000% υποστήριξή» του προς την υπηρεσία.
Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στην κόντρα του με τις μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε πως όλα ήταν απλώς «πόλεμος από τα ΜΜΕ που έδωσαν την εντύπωση ότι είχε προηγούμενα μαζί τους»
Συνομιλία είχε και με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ο οποίος αφού τον συνεχάρη, συζήτησε μαζί του για τις εμπορικές τους σχέσεις
«Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσαν την σημασία των διμερών τους σχέσεων και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Τριντό, ό οποίος τόνισε στον Τραμπ τη βαρύτητα των οικονομικών τους σχέσεων, καθώς η χώρα του αποτελεί κορυφαίο εξαγωγικό προορισμό για τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: