ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η ώρα της αλήθειας… Ισπανία ή Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης;



thumb
Λίγες ώρες έμειναν για τον μεγάλο τελικό του EURO 2012, με τις Ισπανία και Ιταλία να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης στις 9.45 το βράδυ. 
Οι Ισπανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση, καθώς εάν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης δύο φορές στη σειρά, ενώ ενδιάμεσα έχουν κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πρόκειται για την τέταρτη φορά που οι "φούριας ρόχας" αγωνίζονται σε τελικό (1964, 1984, 2008 και 2012), έχοντας χάσει μόνο το 1984. Στα υπέρ τους, το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι σε δεκαεννιά αγώνες, έχοντας κερδίσει τα τελευταία εννιά νοκ-άουτ ματς που έχουν δώσει και μάλιστα χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί έχουν ξεχάσει πως είναι να νικούν τους Ιταλούς σε επίσημο παιχνίδι, με την τελευταία νίκη τους  να την έχουν πάρει στους… μακρινούς  Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί έχουν να υπερηφανεύονται για μεγαλύτερες επιτυχίες απέναντί στους σημερινούς τους αντιπάλους. Τελευταία; Η νίκη 2-1 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ με το γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κανένας από τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει την καλύτερη ενδεκάδα κόντρα στους Ιταλούς. Το δίλημμα του 61χρονου προπονητή αφορά το σύστημα που θα παρατάξει την ομάδα του. Εάν θα έχει ή όχι έναν καθαρόαιμο επιθετικό. Το πρώτο ενδεχόμενο φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή, κάτι που -εάν επιβεβαιωθεί- θα σημάνει και την παραμονή στον πάγκο του Φάμπρεγας. Περισσότερες πιθανότητες για τη θέση του επιθετικού έχει ο Φερνάντο Τόρες, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Ινιέστα και Σίλβα στα άκρα της επίθεσης.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι συμμετέχει για τρίτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1968, 2000, 2012). Στην πρώτη συμμετοχή ευτύχησε να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ στη δεύτερη έφυγε με "σκυμμένο κεφάλι". Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την Ισπανία για 31η φορά στην ιστορία τους και μετρούν 10 νίκες, 12 ισοπαλίες και 8 ήττες. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Πώς θα παρατάξει ο Πραντέλι τους Ιταλούς; Φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στον τρόπο που αντιμετώπισε την Γερμανία στον ημιτελικό με ένα σφιχτό 4-4-2 αλλά και σε εκείνο που είχε επιλέξει στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου -και πάλι κόντρα στους Ισπανούς με αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1- με φουλ αμυντική προσέγγιση και τον Ντε Ρόσι να αναλαμβάνει έναν ειδικό ρόλο στην άμυνα. Ο 55χρονος προπονητής υπολογίζει ξανά τον Αμπάτε, ο οποίος έχασε λόγω τραυματισμού τον ημιτελικό με τα «πάντσερ» και ο Μάτζιο εξέτισε την ποινή του.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Ολυμπίσνσκι» του Κιέβου και θα την διευθύνει ο Πέδρο Προένσα από την Πορτογαλία.

Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: