ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μπουμ Ρώσων τουριστών με αύξηση έως 30%



 


Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Καλές προοπτικές και από Τουρκία
Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη Ρωσική τουριστική αγορά για τη σαιζόν 2012, ενώ ευοίωνες είναι οι προοπτικές και από την Τουρκία, δύο αγορές που είναι πολύ σημαντικές για τη Ρόδο και συνάμα πολλά υποσχόμενες.
Είναι ενδεικτικό ότι οι αεροπορικές εταιρείας που φέρνουν τουρίστες στη Ρόδο, φέτος έχουν αυξήσει κατά 30% τις θέσεις των αεροσκαφών τους και αυτό είναι θετικό για την πορεία του τουριστικού ρεύματος. Από φέτος θα μεταφέρουν τουρίστες στο νησί μας και άλλα δύο τουριστικά πρακτορεία το «Μουζενίδης» και «Κοράλ».


Η ρωσική αγορά θεωρείται ως η πιο δυναμική, για το νησί μας και έχει μεγάλες προοπτικές στο άμεσο μέλλον να αναδειχθεί πρώτη σε αφίξεις τουριστών στη Ρόδο. Η πορεία της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι είναι ανοδική και έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί στο μέλλον η πρώτη δύναμη σε αφίξεις.
Σημειώνεται ότι το 2011 αφίχθησαν στο νησί μας 121.000 Ρώσοι τουρίστες. Η κίνηση από την χώρα αυτή σημείωσε αύξηση της τάξεως του 75% σε σχέση με το 2010 και όπως εκτιμάται φέτος θα ξεπεράσουν τους 150.000.
Οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών θα ξεκινήσουν από τα μέσα Απριλίου. Οι Ρώσοι φέτος μπορούν να αναδειχθούν η τρίτη δύναμη στις αφίξεις τουριστών στο νησί μας, αλλά οι Ιταλοί αναμένεται να σημειώσουν σημαντική μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα τους.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ η Ρόδος «ποντάρει» πολλά στην τουρκική τουριστική αγορά γι’ αυτή τη σεζόν. Η λειτουργία των Visa Center σε Αττάλεια και Μπόντρουμ βρίσκεται στα σκαριά και σε συνδυασμό με τις στοχευμένες δράσεις προβολής που θα γίνουν, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη γειτονική μας χώρα προς στη Ρόδο.
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ συμμετέχει στη Διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης (EMITT) η οποία ανοίγει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 τις πύλες της και διαρκεί μέχρι και την προσεχή Κυριακή. Οι επαφές που θα γίνουν στη διεθνή έκθεση ανάμεσα σε στελέχη του προτουρ, τοπικούς παράγοντες του τουρισμού με Τούρκους τουρ οπερέιτορς αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των αφίξεων.


Η τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ είναι η 6η μεγαλύτερη στον κόσμο και η πρώτη μεγαλύτερη στην Τουρκία. Δέχθηκε πέρυσι συνολικά 114.000 επισκέπτες, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός, ώστε να θέλει ένας τουριστικός προορισμός να συμμετέχει σε αυτή. Μόνο κατά τις δύο πρώτες μέρες επισκέφθηκαν την έκθεση 52.800 επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο. Τις τελευταίες δύο μέρες η έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό και δέχθηκε 61.000 επισκέπτες.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Μετά την τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, τα στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ θα ετοιμάσουν βαλίτσες για το Τελ Αβίβ. Η τουριστική αγορά του Ισραήλ παρουσίασε πέρυσι αύξηση, χρειάζεται όμως κάποια τόνωση, αφού από φέτος διακόπηκαν οι χειμερινές πτήσεις. Οι Ισραηλινοί προτιμούν τη Ρόδο και εκτιμάται ότι με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής, θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, παρόλο που η χώρα επηρεάζεται από την οικονομική κρίση.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: