ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Σάλος με αποκάλυψη Βαρουφάκη: «Ο Σόιμπλε μου είπε πότε θα ρίξει την κυβέρνηση…»



Τι αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα ξαναμπαίνει στον λαβύρινθο της διαπραγμάτευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να κάνει μια αποκάλυψη για το ποιος και πότε αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο πρώην υπουργός στην παρουσίαση το βράδυ της Δευτέρας του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης» περιέγραψε με το γνώριμο ύφος στους παρισταμένους μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία που είχε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

« Τον ρώτησα «Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;». Και μου λέει τον Ιούνιο του ‘14» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα σχολιάζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το τι πιστεύει για την Ελλάδα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε «Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα;

Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας», ενώ συμπλήρωσε πως ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι ο έλεγχος του εθνικού προϋπολογισμού της Γαλλίας.

Υπογράμμισε πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμφωνούν με τις θέσεις Σόιμπλε ότι «εντός αυτής της Ευρώπης δεν υπάρχει εναλλακτική».

Και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δυστυχώς τώρα το πιστεύει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ότι ένιωσε την ανάγκη υποταγής στο 3ο μνημόνιο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική».

  «Είδε (ο Σόιμπλε) την συντριβή της αντίστασης της Αθήνας για να την χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα στους ευρωπαίους ηγέτες» σημείωσε επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρομοίασε μάλιστα τον κ. Σόιμπλε με τον Μέτερνιχ.

Από το «όπλο» του δεν ξέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν είχα καμία όρεξη να γίνω υπουργός οικονομικών, αλλά είχα μια άποψη για εποικοδομητική ανυπακοή … να έχει ελπίδες ο λαός ! Αυτό ήθελα. Είχα τονίσει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε …

Ανήθικοι θα ήμασταν αν δεν απαντούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα γίνει αν μας έκλειναν τις τράπεζες; Εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο.

Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες … δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας … δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού!

Κλείνοντας ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πάντως πως η χώρα δεν πρέπει σήμερα να βγει από το ευρώ. Συγκεκριμένα τόνισε «μπήκαμε αλλά δεν θα πάμε στην θέση που ήμασταν πριν μπούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: