ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

«Άνοιγμα» Πούτιν σε Τραμπ.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ και τόνισε πως προσδοκά σε βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας - ΗΠΑ. «Η Ρωσία είναι έτοιμη και επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα του.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, σε τηλεγράφημα του ο Βλαντιμίρ Πούτιν
εξέφρασε την ελπίδα για το ότι «θα υπάρξει συνεργασία προκειμένου να εξέλθουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την παρούσα κατάσταση κρίση».

Παράλληλα, ο Πούτιν στάθηκε στη βεβαιότητα πως «θα υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού και θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη τις θέσεις αμφότερων των πλευρών προς το συμφέρον των λαών (τους) και της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πούτιν στάθηκε και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ,. ο οποίος έκανε λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, εκφράζοντας τη λύπη του για την επιδείνωσή τους και έστειλε «μήνυμα συναίνεσης».

«Όπως έχω πει πολλές φορές, το λάθος δεν είναι δικό μας. Ωστόσο η Ρωσία είναι έτοιμη και επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις να ξαναβρούν μία σταθερή πορεία ανάπτυξης. Αυτό θα είναι ωφέλιμο για τον ρωσικό λαό και για τον αμερικανικό λαό και θα έχει θετική συνέπεια για τη γενική ατμόσφαιρα στον κόσμο, δεδομένης της ιδιαίτερης ευθύνης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας»


Πηγή:  thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: