ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου του Δήμου Δίου Ολύμπου


Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Σερρών, καθώς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, σε συνεργασία με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν ημερίδα το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου του Δήμου Δίου Ολύμπου για την...





κατάρτιση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σχετικά με την θεατρική τέχνη και παιδεία.

Η ημερίδα με τίτλο:

«Το θέατρο στην Εκπαίδευση- Στήνοντας μια σχολική παράσταση» αποτελούνταν από τις εξής θεματικές ενότητες:
         
·        Επιλογή έργου
·        Συγκρότηση ομάδας
·        Διανομή των ρόλων
·        Διδασκαλία των ρόλων
·        Μουσική επένδυση
·        Ενδυματολογία και επιλογές
·        Σκηνογραφία
·        Βιωματικά εργαστήρια

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι παρακάτω:

·         Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Σερρών  Δρ. Φιλοσοφίας κα Τζιώκα Πηνελόπη  με θέμα: «Αρχαία δραματική τέχνη: Τα όρια του ανθρώπινου»
·         ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» και θεατρικός Συγγραφέας κ. Θανάσης Μπίντας με θέμα: «Ερμηνεία Θεατρικού Κειμένου »
·         ο  Σχολικός Σύμβουλος  Πιερίας κ.  Νίκος Γραίκος  με θέμα: «Οργανώνοντας μαθητικές δράσεις αφήγησης και δραματοποίησης στο σχολείο»
·         η Εκπαιδευτικός-Μουσικός και Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα  κ.  Ζιακούλη Ακατερίνη  με θέμα: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»
·         ο  Σκηνοθέτης Όπερας-Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος, αλλά και Λέκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, κ. Τάσος Πρωτοψάλτου  με θέμα: «Μεταμορφώσεις της Σκηνής : Σκηνογραφία και Ενδυματολογία»
·         οι Υπεύθυνες των Γραφείων  Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας κ. Μαργαρίτα Αμανατίδου με θέμα: . «Εικόνες Θεάτρου»,και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ.  Μυράντα Παππά με θέμα:   «Διεθνής  Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος- Μουσικής και Αθλητισμού: Μία καινοτόμα δράση»
·         ο Σκηνοθέτης  κ. Τάσος Ράντζος με θέμα: «Eυριπίδης ο Αθηναίος και η διάδραση: Εκπαιδευτικές τεχνικές για τη δημιουργική προσέγγιση και δραματοποίηση της Ελένης στην τάξη».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογότατος Αρχιμανδρίτης πάτερ Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου- Ολύμπου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κύριος Θανάσης Καλαϊτζής , ο Πρόεδρος του Δ.Σ.του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου κύριος Παύλος Ανδρεδάκης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών από όλη την Κεντρική Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: