ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 28 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013 Αξέχαστες μέρες με Lulu στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ


Είχα τη μεγάλη χαρά να περάσετε μερικές ημέρες στην Ιερουσαλήμ με Lulu και να τον συνοδεύσει για να "ανοίξει το δρόμο" ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ.
Εθελοντές για μερικά χρόνια στο σπίτι του Αβραάμ στην Ιερουσαλήμ, βρήκα Lulu στην πλήρη του μορφή σε αυτό το σπίτι προσκυνητές Secours Catholique. Εμείς δεν είχαμε δει για 35  χρόνια. Γεμάτη συγκίνηση και τη χαρά της επανένωσης!

Σπίτι-of-Abraham.jpg
 Σπίτι-of-Αβραάμ-copy-1.jpg

Lulu μου είπε την άφιξή του στη Χάιφα όπου προσγειώθηκε χωρίς Ισιδώρου παρέμεινε στην Αθήνα. Κατά πρώτον, παραδίδονται από τις ισραηλινές αρχές. Η παρέμβαση της Valerie, σύζυγος ενός διπλωμάτη, πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση.

Είναι με ένα γαϊδουράκι που βαπτίσθηκε Josephine θα μπορούσε να φτάσει στο σπίτι της Annick Oasis στην Τιβεριάδα και ο Γιώργος (γεννήθηκε στην Μπεζανσόν).oasis.jpg

Lulu-και-Josephine.jpg 
Έπειτα από ένα ξεκούραστο βράδυ πήρε τους δρόμους της Γαλιλαίας προς την Ιερουσαλήμ, μέσω της Τζενίν και της Ναμπλούς. Στη συνέχεια έπρεπε να διαχωρίσει Josephine γιατί οπλές της είναι πολύ φθαρμένα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία. Lulu έδωσε καλή καρδιά σε μια οικογένεια Παλαιστινίων που είχαν εξέφρασε την ικανοποίησή του.

on-the-route.jpg

Είχα την χαρά να εξυπηρετεί ως οδηγός στην Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της και να το συζητήσουν με τις Γραφές με το ύφος του που μου ταιριάζει τέλεια.
Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι Lulu δεν ήξερε τη διαχείριση του χρόνου. Είχαμε χρόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και γι 'αυτό έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου ως θεματοφύλακας του χρόνου! Ευτυχώς Lulu ήταν πολύ υπάκουος. Στα αραβικά φωνητική, το U προφέρεται Ή, Lulu ονομαζόταν Loulou από την Παλαιστινιακή προσωπικό. 

Κατόπιν αιτήματός του, πήγαμε στις 13 Ιουνίου στο Αμπού Γκος και να έχουν συζητήσει το δρόμο προς Εμμαούς, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Μονή Latrun, για να χαιρετήσει Trappist μοναχούς, ο αδελφός Bernard Marie και ο αδελφός τους φίλους Rene Jean Marie Muller. Ανήκουν στην ίδια κοινότητα των μοναχών της χωριό Τιμπιρίν, εορτάσαμε την τραγωδία με έναν από αυτούς. Στη συνέχεια φύγαμε με ένα μπουκάλι από τους φημισμένους αμπελώνες της Latrun.


Emmaus.jpg    Αδελφός του Latrun
  
Στις 14 Ιουνίου , θα επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους από το Όρος των Ελαιών, την Παλιά Πόλη και στη συνέχεια πήγαμε στον Πανάγιο Τάφο, το site της σταύρωσης και της ανάστασης του Χριστού.


Dominus-Plevit.jpg

Πρότεινα να Lulu πάρει στους Αγίους Τόπους για την αντιμετώπισή τους Marie-Armelle Beaulieu, εκδότης του περιοδικού Αγίους Τόπους. Ήλπιζα και μπορεί να κινητοποιήσει μια ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού ΚΤΟ στη Βηθλεέμ. Μας ενημέρωσε ότι πολλοί προσκυνητές έφτασαν με τα πόδια στους Αγίους Τόπους και ότι ήταν δύσκολο να καλύψει κάθε άφιξη. Αυτή τη στιγμή Lulu μίλησε και ένιωσα ότι το ρεύμα που περνά μεταξύ τους. Βεβαίως Lulu τέχνη να αλληλεπιδρούν και αυτό είναι το familiarly εξήγησε ότι η πραγματική προσέγγισή του. Πέταξε το blog της, πήρε τις σημειώσεις, και στη συνέχεια τηλεφώνησε το τηλεοπτικό συνεργείο. Έτσι, το βράδυ, Daniela, δημοσιογράφος, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι θα είναι παρόντες στις 6:00 π.μ. την Δευτέρα 17, την ημέρα της αναχώρησης για την Βηθλεέμ.

Το Σάββατο 15 ​​Ιούνη , Σαββάτου, πήγαμε στο Τείχος των Δακρύων. Μια kippa στο κεφάλι του, Lulu πήγε για να προσευχηθούν στο Τείχος.


Wall-of-lamentations.jpg
  
Στη συνέχεια, με επικεφαλής τον ήλιο οδηγήσει το Cenacle, όπου ο Χριστός πήρε το τελευταίο γεύμα του με τους αποστόλους τους οποίους θυμάται την αφοσίωση. Επίσης, στον τόπο όπου βρίσκεται η Πεντηκοστή.

 cenacle.jpg

Στις Κυριακή, 16 Ιουνίου εθελοντές το House of Abraham επιθυμητό να έχουν έναν τρόπο να διασχίσουν με Lulu την Via Dolorosa μέσω Παλαιστινίων σουκ.


Via-Dolorosa.jpg 
Via-dolorosa.jpg

Via Dolorosa-2-1 αντίγραφο

Την ίδια ημέρα Ελισάβετ και ο Ζακ, η κόρη τους Rachel, η αδελφή Τερέζα και ο φίλος Jacques Marie-Pierre έφτασε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν μια στιγμή μεγάλης χαράς για όλους αυτούς να συναντηθούν και πάλι με την Lulu. Θυμάμαι Elizabeth είναι το πρόσωπο που ήταν σε επαφή με τον Lucien να δώσει νέα σχετικά με το blog.


Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου Βηθλεέμ, η μεγάλη μέρα. Αποφασίσαμε ότι θα τον συνοδεύσει για να ανοίξει το δρόμο για να λάβει τη διαδρομή της αρχαίας οδού προσκυνητές που ονομάζεται επίσης αστέρια. Ήμουν προσεκτικός για να γράψει σε ένα χαρτί το όνομα της Βηθλεέμ στα αραβικά. 
Στις 6:00, Lulu φορώντας ένα επισημασμένο T-shirt "r'voyotte έχει" έφερε από τους φίλους Jura, ήταν έτοιμη για το τελευταίο βήμα .
Η ομάδα ΚΤΟ παρόντες στη σκηνή, είναι σε θέση να κάνει κάποια πλάνα που αντιμετωπίζει η Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια, Lulu κάτω από το Όρος των Ελαιών σε όλη την εβραϊκό νεκροταφείο, και στη συνέχεια δανείστηκε την κοιλάδα Kidron παρελθόν από τον τάφο του Αβεσσαλώμ, ο γιος του βασιλιά Δαβίδ, που χτίστηκε τον 10ο αιώνα π.Χ.. Χριστός θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα αυτή τάφο κατά τη διάρκεια το πάθος του.


 Αναχώρηση για Bethlehem
  Αναχώρηση για Bethlehem 2

Η ομάδα TV qqs λαμβάνονται εκ νέου στη συνέχεια καθορίζεται ένα ραντεβού 10 ώρες πίσω από την πλευρά του οδοφράγματος Βηθλεέμ. Επίσης, συμφώνησαν να συναντηθούν την οικογένεια της Ελισάβετ, η Μαίρη Pierrre, Valerie Anne, Claudine έως τις 11:00 στην πλατεία της Βασιλικής της Γεννήσεως.

Μπήκα μπροστά από μια γαλλική τηλέφωνο σε μια τσέπη, μια ισραηλινή τηλέφωνο στο άλλο για να καλέσετε Valerie σε περίπτωση προβλήματος.

9-30 μ.μ. αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρώτα σπίτια στη Βηθλεέμ, μια πόλη 30.000 κατοίκων.

Βηθλεέμ

Τις 9 π.μ. έως 45 ήμασταν μπροστά από το σημείο ελέγχου. Lulu στη συνέχεια έφτασε στην τσέπη του και μου είπε ότι είχε ξεχάσει το διαβατήριό του. Έγινα «πράσινη»!Ευτυχώς, ήταν ένα αστείο. Με τη σειρά μου, το επόμενο πρωί πέρασα τον μια κλήση λέγοντάς του ότι ήταν το Βατικανό. Ήταν η σειρά του να αλλάξει χρώμα.

Περάσαμε το σημείο ελέγχου εντυπωσιάζονται εύκολα από το μακρύ λαβύρινθο των διαδρόμων μετάλλου. Νομίζαμε ότι οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι που χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή κάθε μέρα δείχνει περάσματα τους για να πάνε να εργαστούν έξω.
Από την άλλη πλευρά του τοίχου, Daniela περιμένει με τον κάμεραμαν. Τους ένωσε κατά μήκος του διαχωριστικού τείχους ανάμεσα στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη.Τσιμεντένιους τοίχους 8 μέτρα ύψος στο οποίο τοιχογραφίες και graffiti συντάχθηκαν από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Sad τέχνη για να διαμαρτυρηθούν για αυτό το σύμβολο της κυριαρχίας.


Wall-to-separation.jpg


Στις 23:00 ήμασταν σύμφωνοι ως προς το Ναό της Γεννήσεως.
Στιγμές έντονης συγκίνησης για Lulu. Ήταν το τέλος του μακρύ ταξίδι του για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό. Jacques, ο σύζυγος της Ελισάβετ, ημιπληγικής έκανε ό, τι οδυνηρή ταξίδι να είναι παρόντες κατά την άφιξη της Lulu στη Βηθλεέμ.
 Βηθλεέμ-2.jpg

 Μαζί μπήκαμε στη βασιλική από μια μικρή πόρτα που ονομάζεται 1m20 πόρτα της ταπεινοφροσύνης. Έμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον Jacques και την οικογένειά του και βγήκε και πάλι για το ΚΤΟ συνέντευξη. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του AFP.

 Βηθλεέμ-3.jpg Βηθλεέμ-4.jpg

Βηθλεέμ-5.jpg

Τρίτη 18 Ιούνη στο πρωινό από το σπίτι του Αβραάμ, υπήρξε εξαιρετικά πολλές Παλαιστίνιες γυναίκες που φορούν κοστούμι τους. Ένας από αυτούς ήρθαν να συγχαρώ Lulu, επειδή είχε αναγνωριστεί το άρθρο της εφημερίδας "Φωνή της Jura" Είχα επικολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων. Σε τέλεια γαλλικά, εξήγησε ότι είχε όλα της Γάζας. Μερικοί από αυτούς ήταν καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας. Χάρη στο Προξενείο της Γαλλίας είχαν την άδεια για να έρθει 24 ώρες Ιερουσαλήμ για να επισκεφθείτε το γαλλικό πολιτιστικό κέντρο. Οι ιστορίες τους μας άγγιξε βαθιά.

Gazaouies.jpg

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς Καρμέλ της Σεμές Bet. Είχαμε ένα ραντεβού με τη Στέφανι, Valerie και τους γονείς της. Απίστευτο ταξίδι της Stephanie που πραγματοποίησε στην ηλικία των 18 ετών με τον ίδιο τρόπο όπως Lulu, και ένα γαϊδουράκι. Με την επιστροφή του στη Γαλλία, ανακοίνωσε στους γονείς της ότι είχε αποφασίσει να επιστρέψει στους Αγίους Τόπους για να εισέλθουν Carmel.

Bet Shemesh-copy-1.jpg

Μετά το δείπνο, έφυγα Lulu με τη Stephanie και τους γονείς της και συνοδεύεται Claudine, ψυχοκινητική και 2 θηλυκά διπλωμάτης για να φτάσετε στο Ein Karem να επισκεφθείτε ένα ισραηλινό κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τετάρτη 19 Ιουνίου, ημέρα της αναχώρησής μου, έφυγα LULU μεγάλη καρδιά, γεμάτη από τις μοναδικές και αξέχαστες στιγμές, πολύ καλά ότι η οικογένειά του και όλοι πολλοί bloggers του φίλοι θα ήθελαν να είναι μαζί του.
 adieux.jpg

Διαλογισμοί, τα δάκρυα, το γέλιο, έχουν προστεθεί διαμονή μας. Σας ευχαριστούμε LULU


 ME Chalon Allimann

    Δεν υπάρχουν σχόλια: