ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!

Μετά από «αντίσταση» αρκετών εβδομάδων, ο Γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ υποχρεώθηκε τελικά να υποβάλει την παραίτησή του, όταν η εισαγγελία έστειλε αίτημα για άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ερευνηθούν οι εναντίον του κατηγορίες για αθέμιτη αποδοχή προνομίων. 

Ο κ. Βουλφ είχε δεχθεί την ισχυρή υποστήριξη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε σπεύσει να… τον αθωώσει, δηλώνοντας πριν από λίγο καιρό ότι ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του. 

Η είδηση της προεδρικής παραίτησης μάλιστα, υποχρέωσε την κ. Μέρκελ να ακυρώσει την επίσκεψή της στη Ρώμη. 



Από την πλευρά του, ο κ. Βουλφ, στο κείμενο της παραίτησής του, υπογράμμισε πως «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού και επομένως η αποτελεσματικότητά μου έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα. Για το λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για εμένα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου όπως απαιτείται στο εσωτερικό και το εξωτερικό». 

Προσθέτει επίσης πως «η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού». 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουλφ έχει παραδεχθεί – και το πράττει και με την επιστολή παραίτησής του – ότι έκανε λάθη, υπογραμμίζει ωστόσο ότι υπήρξε πάντα ειλικρινής και δηλώνει βέβαιος ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν πως σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε τα νόμιμα. 

Η κ. Μέρκελ προχωρά ήδη σε διαβουλεύσεις προκειμένου, όπως είπε, να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει το υψηλό αξίωμα. 

Η καγκέλάριος Μέρκελ, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή της στη Ρώμη, δήλωσε ότι λυπάται για την παραίτηση και ότι θα έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση για να βρεθεί ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής για το αξίωμα. 

Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι να εκλεγεί νέος θα εκτελεί ο πρόεδρος της Ανω Βουλής (Bundesrat) Χορστ Ζέεχοφερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). 

Ο Βουλφ, ο οποίος επελέγη για το προεδρικό αξίωμα το 2010 από την καγκελάριο Μέρκελ, δεχόταν πυρά τους δύο τελευταίους μήνες εν μέσω σκανδάλου σχετικά με στεγαστικό δάνειο που έλαβε όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: