ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γάλλος οικονομολόγος: «Η κρίση της Ελλάδας είναι όπως η πυραυλική κρίση της Κούβας»

ImageΟ Γάλλος οικονομολόγος Αλεξάντερ Ντέλεγκ εκτιμά ότι το παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και στο τρίδυμο των πιστωτών της είναι πολύ επικίνδυνο.Η πιθανότητα να φύγει η χώρα από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο θα μπορούσε να επηρεάσει όλον τον κόσμο.


Ο καθηγητής Οικονομικών στη γαλλική στρατιωτική Σχολή Sen Sir Koetkidan και συν-συγγραφέας του βιβλίου « Η Οικονομική Φοβία μας», Αλεξάντερ Ντέλεγκ,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Παρισιού ‘Le Figaro’ εξηγεί την άποψή του για την ελληνική οικονομική κρίση και τη σχετίζει με την πυραυλική κρίση της Κούβας του 1962.

«Πολλοί αναλυτές αναφερόμενοι  στην αδυναμία της Ελλάδας να εκλέξει μια νέα κυβέρνηση προσβλέπουν στις νέες εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες θεωρούνται ως απειλή για τον ερχομό στην εξουσία ενός πολυάριθμου και δημοφιλούς κόμματος που απειλεί ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία για την καταβολή των οφειλών στους πιστωτές τους», αναφέρει ο Γάλλος οικονομολόγος.

«Η κατάσταση αυτή θυμίζει κάπως την πυραυλική κρίση της Κούβας: αναπτύσσεται μια ρητορική από πολλούς αναλυτές που υποστηρίζουν  ότι η κατάσταση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, όπως στην περίπτωση  της κρίσης της Κούβας το 1962,  καθώς  ο καθένας προσπαθούσε να βγεί από την κρίση που ήταν αδιέξοδη και χωρίς όφελος», προσθέτει ο Ντέλεγκ.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στην ελληνική κρίση προτείνει ως λύση τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας για την αποπληρωμή του δανείου προς τη νέα κυβέρνηση, ενώπιον της οποίας οι πιστωτές θα πρέπει να είναι λιγότερο απαιτητικοί από ποτέ.

Οι τριπλοί δανειστές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ΕΕ, θα πρέπει  να αποφύγουν να οδηγηθεί η Ελλάδα  έξω από τη ζώνη του ευρώ, κάτι το οποίο θα αποτελούσε προηγούμενο με απρόβλεπτες συνέπειες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: