ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Γερουλάνος: Σε αναπτυξιακή τροχιά πολιτισμός και τουρισμός



thumb
«Με τη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού, το υπουργείο κατάφερε να δώσει μια αναπτυξιακή διάσταση που δεν υπήρχε στο παρελθόν, παρά τα ελάχιστα κονδύλια», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος από το βήμα ημερίδας για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε για το ΕΣΠΑ πως «αν και ξεκίνησε από μηδενική βάση, πλέον η απορρόφηση έχει φτάσει στο 23%, καθώς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 378 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 530 εκατομμυρίων ευρώ.
Επισήμανε ακόμα πως «το 2009 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ΚΑΣ διαχειρίστηκε 900 υποθέσεις, ενώ φέτος οι υποθέσεις ξεπέρασαν τις 1.700, δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας που επικρατεί στο υπουργείο». «Πλέον, η αναμονή στο ΚΑΣ για τα μεγάλα έργα είναι 25 ημέρες. Αφήσαμε το ΚΑΣ να λειτουργήσει αυτόνομα ενώ δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση σε καμία υπόθεση» συμπλήρωσε.
Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για τα έργα τουρισμού αγγίζουν τα 108,143 εκατ. ευρώ, ενώ ενδεικτικά σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται έργα όπως το μουσείο ναυπηγικών ναυτικών τεχνών Αιγαίου στη Σάμο, η αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, ηανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του δήμου Περάματος, το οικοτουριστικό πάρκο φαναρίου Ροδόπης, το πάρκο οικοανάπτυξης ιαματικών πηγών Καϊάφα αλλά και η ανάδειξη ανάπλαση των μονοπατιών γύρω από το μικρό θέατρο της Επιδαύρου.
Στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεχωρίζει μεταξύ άλλων με την εγκεκριμένη δαπάνη να ανέρχεται στα 14,47 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ στον άξονα του τουρισμού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μέρος της χρηματοδότησης, ύψους 1,74 εκατ. ευρώ, προβλέπεται και για την μετεκπαίδευση των εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα.

Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: