ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Nα παραμείνει ελεύθερος υπό όρους ο ηγούμενος Εφραίμ, εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών

 

Nα παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Ματζούνης.

Ο εισαγγελέας εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία ήταν αντίθετη με αυτή της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο κ. Ματζούνης στο Συμβούλιο Εφετών, ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών που θα κληθεί να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, θα αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του ηγούμενου, τασσόμενο, μετά τη μελέτη των στοιχείων την υπόθεσης, είτε με την ανακριτική άποψη για προφυλάκιση είτε με την εισαγγελική για υπό όρους ελευθερία.    απο tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: