ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Μόνη λύση ένα Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.



Εξ αιτίας των όσων είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Αθανασίου για την κατάργηση του άρθρου 60 του Συντάγματος, η κίνηση πολιτών για τη Ριζική Συνταγματική Αλλαγή «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», εξέδωσε....
το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Μείζον θέμα δημοκρατίας τίθεται μετά τις χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου σχετικά με «τα όρια του άρθρου 60» του Συντάγματος, αν και ρητά προβλέπει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Η τοποθέτησή του αποκαλύπτει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα σε εντελώς αντιδημοκρατική κατεύθυνση, θεσπίζοντας ακόμη και την πλήρη συμμόρφωση των αντιπροσώπων του λαού στις επιταγές των κομματικών αρχηγών-ηγεμόνων.


Μόνη λύση πλέον είναι  η ριζική αλλαγή του Συντάγματος με ευρείες  διαβουλευτικές διαδικασίες από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση και έγκρισή του από τον ίδιο το λαό με δημοψήφισμα. Η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει στο καταρρέον πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας να είναι εκείνο που θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα όπως το βολεύει.

Η χώρα έχει ανάγκη ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα που θα προβλέπει ισχυρά θεσμικά αντίβαρα για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από την ανεξέλεγκτη εκτελεστική εξουσία.

Χωρίς δημοκρατικές θεσμικές δικλείδες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: