ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Τουριστικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Πιερίας και την Γραμματεία Επαρχιακών Οργανώσεων με θέμα «Πιερία όλο το χρόνο – Κατευθύνσεις Τουριστικής Ανάπτυξης στον Ν. Πιερίας»




ο  Παναγιώτης Ψωμιαδης, η αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.




Γιώργος Γκουνός ,Γιώργος Γκουνός ,  Σακης Πίνακάς.


Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Τουριστικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Πιερίας και την Γραμματεία Επαρχιακών Οργανώσεων με θέμα «Πιερία όλο το χρόνο – Κατευθύνσεις Τουριστικής Ανάπτυξης στον Ν. Πιερίας»  αραβρέθηκε ο υπερκομματικός πρώην   αντιδήμαρχος δήμου  ανατολικού Ολύμπου Κων/νος Γιάντσιος
Πρόταση του  Κων/νου Γιάντσιου η Πιερία, πέραν του Όλυμπου και τα Πιέρια έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τον  δημοφιλέστατο μύθο,"
 Ορφέας και Ευρυδίκη" . 
Η  Πιερία, ο Ολυμπος τα Λείβηθρα και το Δίον , συνδέονται με τη γέννηση και τον θάνατο του Ορφέα. Από τον Μύθο εμπνεύστηκαν,οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι σύνθετες της όπερας ,GLOYK. O OFENBACH MONTEVERTIκλπ.  στην αναγέννηση, γράφτηκαν βιβλία και τον 20 αιώνα έγιναν και ταινίες.
Φιλοξενείτε  σήμερα στα μεγαλύτερα σαλόνια των πρωτευουσών της υφηλίου .
 Ενώ  η Πιερία είναι η γενέτηρά του Μύθου ... θα έπρεπε να το διδάσκει... ειδικά στα σχολεία παραβρέθηκαν:Ο πρώην υφυπουργός υγείας  Γιώργος Κωνσταντόπουλος , ο  Παναγιώτης Ψωμιαδης, η αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. 
Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναπτυχθούν προβληματισμοί και δράσεις όσον αφορά τις προοπτικές του τουρισμού στην Πιερία και να εξεταστούν οι προοπτικές ανάπτυξης.
 Μέσα σε ένα πλαίσιο στοχευμένων προτάσεων η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λεηνα ,και οι άλλοι συνομιλητές μάλιστα ο ένας ανάφερε ότι μπορεί να γίνει μια εβδομάδα... της θεάς Αθηνάς, της Ήρας, του Ερμή, κλπ με στόχο να καταστεί η Πιερία, ως ελκυστικός προορισμός...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: