ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αγκιόν: Απαραίτητο δεύτερο «κούρεμα» για Ελλάδα, ακολουθούν Ισπανία και Πορτογαλία

Την άποψη ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα χρειαστούν «κούρεμα» του δημόσιου χρέους τους προκειμένου να επιστρέψουν στην ανάπτυξη εξέφρασε ο Φιλίπ Αγκιόν, σύμβουλος του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
«Δε βλέπω την Ελλάδα την Ισπανία και την Πορτογαλία να αναπτύσσονται κατάλληλα δίχως “κούρεμα” [του χρέους τους]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγκιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Στη συνέχεια, ο κ. Αγκιόν υπογράμμισε την ανάγκη τροποποίησης του δημοσιονομικού συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Εάν η ανάπτυξη εφέτος είναι πολύ χαμηλότερη του αναμενόμενου θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ευελιξία στο σύμφωνο», σχολίασε ο σύμβουλος του κ. Ολάντ, καλώντας την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να αποδεχτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Τέλος, ο γάλλος οικονομολόγος επεσήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη του τραπεζικού τομέα της Γηραιάς Ηπείρου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ανεχτεί την αύξηση του πληθωρισμού που θα προκύψει από τις ενέσεις ρευστότητας προς τις τράπεζες.

«[Ο πληθωρισμός] στην ευρωζώνη θα είναι περίπου 2%, ενώ στη Γερμανία θα πρέπει να είναι κάπως υψηλότερος, [κοντά] στο 3 με 4%», τόνισε ο κ. Αγκιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: