ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θέμα ωραρίου σε Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Δίου



Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου


Επιστολή στην προϊσταμένη της ΚΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων απέστειλε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, στην οποία εκφράζει την έκπληξη του, για την απόφαση μη λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου Δίου τα απογεύματα του καλοκαιριού.
Η επιστολή, κοινοποιείται στους βουλευτές Πιερίας, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού

Στην επιστολή του ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, αναφέρει: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, τις απογευματινές ώρες θα είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πως είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που η Πιερία αναμένει προσέλευση τουριστών, να είναι κλειστό σε ώρες μάλιστα αιχμής της επισκεψιμότητας, ότι σπουδαιότερο έχει να επιδείξει ο νομός μας.
Να σημειώσουμε μάλιστα πως από την πλευρά του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου,  έχουν προγραμματιστεί ημερήσιες εκδρομές επισκεπτών από τους γύρω νομούς , σε συνδυασμό επίσκεψης στο μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο, με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αρχαίο θέατρο Δίου.
Είναι λυπηρό για 2-3 άτομα εποχικού προσωπικού, να παραμείνουν τα απογεύματα κλειστά το μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.
Πρέπει άμεσα να εξευρεθεί λύση. Οι φορείς της Πιερίας καλούνται να πάρουν θέση.
Είναι γεγονός πως για ακόμα μια φορά, προκλητικά η Πιερία παραγκωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: