ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Αφήστε την Ελλάδα ήσυχη» τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit,




«Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα», τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit, στο οποίο αναφέρεται πως η χώρα μας δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για μία ένωση, με την πραγματική έννοια του όρου. Το άρθρο παραθέτει τις εικόνες δύο χωρών...

της ΕΕ. Από τη μία η Γερμανία, όπου τα έσοδα αυξάνονται, η ανεργία πέφτει και τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, μία νησίδα ευτυχίας.

Από την άλλη η Ελλάδα, η οποία υπό την πίεση της τρόικας εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο τίτλος του πλέον ανίκανου πολιτικού, δικαιωματικά σου ανήκει Α. Σαμαρά



Σε ποιους απευθυνόσουν ρε Α. Σαμαρά;
- Στο 1 εκατομμύριο ανέργους;
- Στις ατέλειωτες σειρές των συσσιτίων;
Στους ανιχνευτές των σκουπιδιών;
- Στα παιδάκια που λιποθυμούν λόγω ασιτίας;
- Στους άστεγους....



Πως δημιουργείται το χιόνι και υπό ποιες συνθήκες;

Το χιόνι(καθαρεύουσα η χιών)δημιουργείται, μεταξύ κάτω ή πάνω από τα στρώματα των νεφών, ανάλογα του                      πλάτους και της θερμοκρασίας τους,από τη συμπύκνωση των υδρατμών σε θερμοκρασία κατώτερη του σημείου πήξεως αλλά με πολύ βραδύ ρυθμό.

ΟΡΦΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ


Εκ των Λειβήθρων ορμωμενοι Αστέριος Χονδρόπουλος  Κωνσταντίνος Γιάντσιος ΔΙΑΛΟΓΟΣ στη Λεπτοκαρυά

Οι  πρώην αυτοδιοίκηση του Ανατολικού  Ολύμπου, ο Δήμαρχος  Αστέριος Χονδρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιάντσιος.

 Κωνσταντίνος : Δήμαρχε … γράφτηκαν,  τόσες ψευτιές, και ανακρίβειες, και πικρόχολα σχόλια εις βάρος μας  αλλά δεν θέλησες ποτέ  να απαντήσουμε ,εμείς σε αυτούς …!
Δήμαρχε, όσο αφορά το θέμα να ξέρεις, ότι θα θυμάμαι, πάντα εκείνη, τη δική σου ατάκα ...Κώστα άστους… ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ…!
Ωστόσο Δήμαρχε, αυτοί παίξανε το παιχνίδι τους…! Ξέρεις…σήμερα με τα χιόνια,  πήγα ως τις πρόποδες του Ολύμπου, και  έφτασα έως την πινακίδα που τοποθέτησα μεταξύ άλλων,  προς την πόλη του Ορφέα, τα Λείβηθρα …και απορώ...! ακόμη με αυτά που γίνονται  πως  ακόμη, δεν έβγαλαν και την πινακίδα… !
Πάντως Δήμαρχε, την γιορτή εις μνήμην του Ορφέα με το όνομα ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ που εμείς ξεκινήσαμε,  την κατήργησαν…!
Αυτοί… με θυμίζουνε εκείνες τις έξαλλες γυναίκες της Πιερίας που από την περιφρόνησή, του Ορφέα προς αυτές, ξεσηκώθηκαν εναντίον του και επέπεσαν μια μέρα λυσσασμένες πάνω του και τον κατακρεούργησαν…!



Αστέριος : Κώστα, στο κέντρο του γαλαξία μας, βρίσκεται μια γιγάντια αόρατη μαύρη τρύπα,  και φαίνεται να «καταβροχθίζει» αστεροειδείς και κομήτες κάθε μέρα… το γεγονός ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν στη περιοχή να διαχειριστούνε [ τον Ορφικο Κυκλο ]  τον Ορφεα είναι λυπηρό. Μπορεί να εξηγηθεί, μόνο,ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι η μαύρη τρύπα του Ορφικού  κύκλου…Εδώ στον Όλυμπο είναι ο Ορφικός Κύκλος…!
Αστέριος : αφού ανέλυσε κατέληξε…! Μα… που σε βρήκα… ρε Κώστα…μα ο Δίας σε έστειλε…;