ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρώην σύμβουλους του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπττει!


Πρώην σύμβουλους του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει!!! Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΡΕΟΣ 0 % !!! ΒΙΝΤΕΟ!!







Θαλασσοπνίγεται... Spiegel: Kάποτε βράχος στην καταιγίδα-Τώρα θαλασσοπνίγεται...


Γρατσουνίστηκε το τελευταίο διάστημα η εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ». Η Καγκελάριος της Γερμανίας έλαμπε στο διεθνές στερέωμα, όπου είχε κατακτήσει τη φήμη της Μις Υφήλιος και της Μις Ευρώπη, όμως τίποτα δεν πηγαίνει καλά αυτές τις ημέρες για τη Μέρκελ, αν και διαδέχεται η μία συνάντηση κορυφής την άλλη.
Στη διάσκεψη για το ΝΑΤΟ υπήρξε διάσταση απόψεων για την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στη συνάντηση του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ έκανε επίδειξη δύναμης ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ψάχνει συμμάχους για να κάμψει την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ ώστε να επιβάλει τα ευρωομόλογα, που απορρίπτονται από το Βερολίνο.
Οι προσπάθειες του Ολάντ δεν μένουν άκαρπες και οι Γερμανοί απειλούνται με απομόνωση, σύμφωνα με το «Σπίγκελ» και όπως αναφέρουν σχετικά Τα Νέα.  Ολα αυτά θα μπορούσε να τα αντέξει η Μέρκελ ευκολότερα αν επικρατούσε ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο, όμως η αποπομπή του υπουργού Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Image

Η κατάκτηση της ανθρώπινης ευτυχίας κατά τον Έλληνα φιλόσοφο Επίκουρο


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Επίκουρος (341 π.Χ. - 270 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και ότι ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή, η οποία ονομαζόταν Κήπος του Επίκουρου. Θεωρείται μια από τις πιο γνωστές σχολές της ελληνικής φιλοσοφίας. Ο Επίκουρος πίστευε πως η ευτυχία μπορεί να κατακτηθεί μέσω ορισμένων βασικών αποκτημάτων. Ποια είναι όμως αυτά; Ακολουθεί η επικούρεια λίστα αποκτημάτων :



Ι. Φιλία

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 306 π.Χ., ο Επίκουρος στην ηλικία των 35, επέλεξε μια ασυνήθιστη κατοικία. Εντόπισε μια μεγάλη οικία λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στον δήμο της Μελίτης, μεταξύ αγοράς και λιμανιού στον Πειραιά, και μετακόμισε εκεί με μια παρέα φίλων. Ο Επίκουρος παρατήρησε ότι: «Από όσα παρέχει η σοφία για την ευτυχία της ζωής συνολικά, το κατά πολύ πιο σημαντικό είναι η απόκτηση φίλων». Τέτοια ήταν η προσήλωση του στην ευχάριστη παρέα, ώστε ο Επίκουρος συνιστούσε να προσπαθεί κανείς να μην τρώει ποτέ μόνος: «Προτού φας ή πιεις οτιδήποτε, σκέψου προσεκτικά με ποιον τρως ή πίνεις παρά τι τρως και τι πίνεις: το να τρέφεσαι χωρίς κάποιο φίλο θυμίζει τη ζωή λέοντα ή λύκου». Δεν υπάρχουμε παρά μόνο αν υπάρχει κάποιος που διαπιστώνει την ύπαρξη μας, όσα λέμε δεν έχουν νόημα μέχρι να τα καταλάβει κάποιος. Ο Επίκουρος, διακρίνοντας την κρυφή μας ανάγκη, αναγνώρισε πως μια χούφτα πραγματικοί φίλοι μπορούσαν να παρέχουν την αγάπη και το σεβασμό που πιθανόν να μην επιτύγχανε μια ολόκληρη περιουσία.

ΙI. Ελευθερία


Δείτε πρώτα αυτό το βίντεο και μετά ψηφίστε. "Ναί ή όχι στο μνημόνιο;".





Τα κυβερνητικά σενάρια της 18-6-2012.




Τι κυβέρνηση θα έχουμε στις 18 Ιουνίου; Προφανώς αυτό το ερώτημα απασχολεί όλους τους Έλληνες. Αυτή τη φορά δεν έχουμε απλά μια εναλλαγή στη κυβέρνηση των δύο παλιών κομμάτων εξουσίας. Αυτή τη φορά θα έχουμε είτε άνοδο στην κυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων είτε των αντιμνημονιακών.

Αυτοδυναμία δεν πρόκειται και πάλι να υπάρξει από κανένα κόμμα. Η εκλογική μάχη για την πρώτη θέση που σημαίνει.....
και απόκτηση του bonus των 50 επιπλέον βουλευτών, θα δοθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το κάδρο και ούτε για ταdebates πλέον δεν υπολογίζεται. 

"Ατομική βόμβα" η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα.




Ατομική βόμβα έχει πέσει από το πρωϊ σήμερα στο πολιτικοοικονομικό καθεστώς της χώρας μας, όταν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ψέλλισαν την απαγορευμένη στην Ελλάδα λέξη: «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ».

Αντί η συμμετοχή του ίδιου του λαού στη χάραξη του μέλλοντός του να χαιρετίζεται ως γιορτή της Δημοκρατίας, έπεσε ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό καθεστώς (πολιτικοί και οικονομικά συμφέροντα) από σήμερα το πρωϊ να κατασπαράξει....

Βαρουφάκης: "Κενή" η απειλή της εξόδου από το ευρώ...




Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, www.yanisvaroufakis.eu, ο διάσημος καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων από Σουηδία και Κίνα που έχουν κατακλύσει το email του. 

Ακολουθούν οι ερωτο- απαντήσεις:


Είναι προφανές ότι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τις εκλογές για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στο μνημόνιο. Ποιο είναι το πιθανό σενάριο μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου;

Η "νύφη της Συγγρού" ετοιμάζεται για την … καρέκλα!



ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ 
     Ας κάνουμε μια σύντομη αποτύπωση της στρατηγικής Σαμαρά  με δεδομένα  πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και τώρα. Το κακό τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συγκυβερνούσε!!! Αλλά δεν μπορούσε πια να συγκυβερνά, γιατί ήθελε η ΝΔ  να έχει άνετη πλειοψηφία για να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο. Κομμουνιστικός κίνδυνος και αναρχοκομμουνιστές από.........
τους οποίους κινδυνεύει η πατρίδα δεν υπήρχαν ή τους είχε κρυμένους για να τους βγάλει στις δεύτερες εκλογές!!!. Ούτε και έξοδος από το ευρώ υπήρχε στο πρόγραμμα τους ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα

Από πότε το όνομα Παπανδρέου είναι προσβολή;





Ενοχλήθηκε η ΝΔ από το ότι ο κ. Τσίπρας και μάλιστα επί Γαλλικού εδάφους, τόλμησε να προσβάλει τον νεοεκλεγέντα Γάλλο Πρόεδρο κ. Ολάντ, όταν του επισήμανε να μην γίνει «Ολανδρέου». Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι το «Ολανδρέου», το είχαν βγάλει για τον κ. Ολάντ, οι Γάλλοι πολιτικοί αντίπαλοί του κατά την πρόσφατη γαλλική προεκλογική περίοδο.  

Κατ΄ αρχήν θα θέλαμε να μας εξηγήσει η ΝΔ, από πότε θεωρεί ότι.....
η παρομοίωση ενός οποιουδήποτε πολιτικού με τον κ. Παπανδρέου, προσβάλει τον συγκεκριμένο πολιτικό;; Εξάλλου, δεν είναι μήπως η ΝΔ αυτή που συγκυβερνούσε μέχρι πρόσφατα με τον κ. Παπανδρέου;;

Έπειτα, θα πρέπει να επισημάνουμε στην ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας, με τον οποίο δεν μας ενώνει κάτι, δεν βγήκε στο εξωτερικό να κατηγορήσει τη χώρα του ως διεφθαρμένη και ως «Τιτανικός» που βυθίζεται. Βγήκε και κατηγόρησε Μέρκελ και Ολάντ, δηλαδή ξένους ηγέτες και όχι Έλληνες.

Τώρα, το εάν η ΝΔ κατατρόμαξε γιατί δεν τηρεί ο κ. Τσίπρας το διεθνές political correct, καθώς και το ότι δεν επιδεικνύει εθελοδουλία προς ξένους ηγέτες, αυτό καλύτερα να το ψάξει λίγο, γιατί απευθύνεται σε Έλληνες πατριώτες. 


ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΧΑ ΕΠΕΞΕ Ο ΧΑΡΙΣ Georgia on my mind - Ray Charles


ΑΡΤΕΜΙΣ, Το Αγκάλιασμα της Φύσης - Artemis

NΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ- ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ 50%



Με τίτλο «φόβοι για εμφύλιο πόλεμο» και υπότιτλο «Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως» κυκλοφορεί το νέο ρεπορτάζ τους περιοδικού Focus αναφερόμενο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Όπως επισημαίνεται «τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα για την Ευρώπη. (…)Παράλυση και
σιωπηρός πανικός επικρατεί στη

Ιωνική σχολή Νεοπλατωνισμός Πλωτίνος


                   
Πλωτίνος 
Ένα είδος φιλοσοφίας του 3ου αιώνα που δημιουργήθηκε από την ένωση  πλατωνικών, αριστοτελικών, πυθαγόρειων, στωικών και ανατολικών-μυστικιστικών στοιχείων.  Εμφανίστηκε τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Σπουδαιότεροι εκπρόσωποι είναι:
  • Πλωτίνος (205-270 μ.Χ.). Είχε μεγάλη φιλοσοφική κατάρτιση και ίδρυσε στη Ρώμη σχολή, την οποία διηύθυνε μέχρι το θάνατό του.
  • Πορφύριος (232-304 μ.Χ.). Μαθητής του Πλωτίνου, του οποίου τα έργα εξέδωσε. Ο σκοπός της φιλοσοφίας κατ' αυτόν, είναι η σωτηρία της ψυχής.
  • Πρόκλος (410-485 μ.Χ.). Ίδρυσε σχολή στην Αθήνα και θεωρείται από τους σημαντικότερους νεοπλατωνικούς. Πηγή:http://www.livepedia.gr



                                                      
                                            






           

ΦΑΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..



Καυτά Σορτς! - Αντέχετε άλλες συγκινήσεις? (part6)



Απολαύστε ακόμη μία coolαριστή φωτογραφική συλλογή με σορτσάκια που θα σας κάνουν να ιδρώσετε... Τι καλύτερος συνδυασμός από ένα καλλίγραμμο κορμί μ' ένα καυτό σορτς... Τζην, βαμβακερά, κολλητά όλα έχουν τη δική τους χάρη κι όλα περιλαμβάνονται στο παρακάτω αφιέρωμα...

ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣTΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΕGA.....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)






Αύξηση 30% σημειώθηκε στις κρατήσεις τουριστών για την Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με το προηγούμενο 15ημερο, σύμφωνα με τον...
ιστότοπο Travelzoo που περιλαμβάνει στοιχεία 2.000 τουριστικών πρακτόρων και γραφείων.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941



Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου... Κανείς δεν θα περίμενε πως θα έδειχνε διαφορετικά συναισθήματα για όσους πεινούν ή πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία.
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.

Από την μεγάλη πορεία για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Κέντρο της Πόλης Στουτγκάρδης Stuttgart.



Υποβάθμισε και την Ιαπωνία ο Fitch


Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Ιαπωνίας σε "Α+"    
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα κατά δύο βαθμίδες σε "Α+" τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας, επικαλούμενος το πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο του ΑΕΠ της.
   Η Ιαπωνία βρίσκεται πλέον στην πέμπτη καλύτερη βαθμίδα της κλίμακας του Fitch, η οποία έχει συνολικά 22 βαθμίδες.
   Ο οίκος Fitch διατήρησε την "αρνητική" προοπτική την οποία αποδίδει στο ιαπωνικό αξιόχρεο από το Μάιο του 2011, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί σε ένα με δύο χρόνια να την υποβαθμίσει ξανά.
   Ο Fitch υπενθύμισε ότι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας θα ανέλθει "σε 239% του ΑΕΠ της ως το τέλος του 2012, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες που αξιολογούμε".