ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο ρόλος της Αφροδίτης και στην Αργοναυτική εκστρατεία υπήρξε αποφασιστικός.

Ο ρόλος της Αφροδίτης και στην Αργοναυτική εκστρατεία υπήρξε αποφασιστικός. Με την παρέμβασή της, η Μήδεια, η βασιλοπούλα της Κολχίδας, ερωτεύτηκε παράφορα τον Ιάσονα. Για να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει όλους τους δύσκολους άθλους που του έβαζε ο πατέρας της, κατασκεύασε μια μαγική αλοιφή και του τη χάρισε. Μ' αυτήν ο Ιάσονας έγινε ατρόμητος και άρπαξε το χρυσόμαλλο δέρμα. Η Μήδεια ακολούθησε τον εραστή της στην Ελλάδα.

Και σε άλλες στιγμές της εκστρατείας υπήρξε παρέμβαση της θεάς. Όταν οι Αργοναύτες πέρασαν από το νησί των Σειρήνων, τους έσωσε ο Ορφέας παίζοντας με τη λύρα του. Μόνο ο Βούτης, ένα πολύ γενναίο παλικάρι, δεν κατάφερε ν' αντισταθεί στη γοητεία των Σειρήνων και βούτηξε στη θάλασσα για να φτάσει στο νησί τους. Τη στιγμή που πλησίαζε και οι μαγεύτρες τραγουδίστριες ήταν έτοιμες να τον σκοτώσουν, η Αφροδίτη τον άρπαξε και τον μετέφερε σ' ένα ακρωτήρι της Σικελίας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


Η πανέμορφη θεά, εκτός από προστάτιδα του ηδονικού και εξωσυζυγικού έρωτα, παρουσιάζεται μερικές φορές και ως προστάτιδα των νόμιμων ενώσεων. 


Θα ήταν αδύνατον για τους Έλληνες, ένα λαό που τόσο λάτρεψε τη φυσική ομορφιά και το σωματικό κάλλος, να μην εφεύρει κάποια θεότητα που θα τα προστάτευε και θα τα προσωποποιούσε. Έπλασαν γι' αυτόν το λόγο την Αφροδίτη, που συμβόλιζε την αιώνια ομορφιά και την ερωτική διάθεση. Ο επικρατέστερος μύθος για την προέλευσή της είναι ότι γεννήθηκε σε μια ακτή της Κύπρου. Από εκεί ο άνεμος

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ:ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΤΟ 41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ
ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ
ώρα 19:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  στο Φεστιβάλ Ολύμπου!!!   και  συγχαρητήρια. Για το θάρρος  και την ευαισθησία του ΟΡ.ΦΕ.Ο που  περιλαμβάνει για τρίτη  φορά στο σπουδαίο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα την πόλη του Ορφέα .Φέτος με την παράσταση "Στην Αγκαλιά της Σεχραζάτ" που αφορά την αφήγηση του γνωστού μυθιστορήματος "Χίλιες και μία νύχτες" από την Άνθη Θάνου, με μουσική συνοδεία από τον Παναγιώτη Κούλελη στα  ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ τους ευχαριστώ!!Βυζαντινού Πολιτισμού

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.



Το παράδειγμα της Ισπανίας χρησιμοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης , εξαπολύοντας δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο κ Βαρουφάκης μέσω του άρθρου του στο περιοδικό «HOT DOC», αναρωτιέται πως οι «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» και οι «αγορές» οδήγησαν μια χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Ηλιος - Αφροδίτη - Γη ευθυγραμμίστηκαν σήμερα το πρωϊ


Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, στην Αφροδίτη και στον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο. 

Αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη νέα διάβαση της Αφροδίτης το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, ένα φαινόμενο που....
δεν θα επαναληφθεί για τα επόμενα 105 χρόνια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους!



Μία...εναλλακτική πρόταση έχει μέσα στο πρόγραμμα του ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Μεταξύ άλλων προτείνει λοιπόν την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους!
Με αρματοδρομίες, ιππικά αγωνίσματα, παγκράτιο, Δρόμο με… πλήρη- και όχι πλήρες- πολεμικό οπλιτικό φορτίο και πάει λέγοντας.
Μάλιστα αναφέρει πως δικαίωμα συμμετοχής
θα έχουν Έλληνες το Γένος ή αλλοδαποί οι οποίοι θα αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας!
Ολόκληρη η πρόταση;

ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΣΚΗΣΗ....ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΦΥΞΗ...!