ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

zappIT.gr Λυριτζής: "Γαμ... τύπος"!

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2007 έως σήμερα: Τι έγινε μετά την καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου Κων/νου Γιάντσιου, κατά της ΕΡΓΟΣΕ...;;;;‘’ Creek-patent’’ !!!





Σε περιόδους  οικονομικής κρίσης , το άδικο υπερισχύει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις  δικαιοσύνη, εκτός αν είσαι πολύ μεγάλος ..η  να είσαι κάποιο άριστο τέκνο της τάξης των ανθρώπων …και έχεις  πρόσβαση σε αυτή …! Έτσι  κατά τεκμήριο την νύφη, την πληρώνουν  πάντα οι αδύνατοι. Αλλά   αυτό συμβαίνει και σε κανονικές συνθήκες…!


Άρα, η κοινωνία μας... έχει κρίση θεσμών δημοκρατίας ;;;γιατί  , και μάλιστα  μετά από 5 χρόνια, να είμαι για συμφέροντα του δήμου, εγώ... πάλι  στο δικαστήριο; Και όχι ο Καλλικρατικός  δήμος Δίου-Ολύμπου… μήπως δεν τον αφορά…;;; ‘’Creek-patent’’ !!!

Την έκπληξη του για τις μισθώσεις ακινήτων στον Σ.Σ. Πλαταμώνα εκφράζει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας


Με επιστολή του στα «Σ.Ν» ο υπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Σουηδίας κ. Ανδρέας Μπούκας εκφράζει την έκπληξη του για την μίσθωση ακινήτων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα και αυτό όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος του Κέντρου  χωρίς να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους προτάσεων.  Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Μπούκα.


 Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας
Στοκχόλμη 5 Σεπτεμβρίου 2012
Προς      Τα Σιδηροδρομικά Νέα
Θέμα: Μίσθωση Σ.Σ. Πλαταμώνα

Αξιότιμε κ. Γιαννακίδη,
Από αναρτήσεις σας πληροφορήθηκα σήμερα για τις προκηρύξεις και τις μισθώσεις του Σ.Σ. Πλαταμώνα και των περί αυτού κατοικιών.
 Ομολογώ πως εκπλάγηκα!
 Έχοντας υπόψη το από διετίας έκδηλο ενδιαφέρον του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας (ΚΕΠΣ) να μισθώσει τα εν λόγω κτίρια και την ξεκάθαρη δήλωση των στόχων αξιοποίησης των κτιρίων ως παράρτημα του ΚΕΠΣ και πολιτιστικού πολυχώρου, εντυπωσιαζόμαστε (το ελάχιστο) από τις συνοπτικές διαδικασίες μίσθωσης, την αγνόηση των προτάσεών μας και την μίσθωση του χώρου με κατώτερο μίσθωμα -απ’ ότι είχε μας είχε αναφερθεί. Το θέμα της μίσθωσης (ή και αγοροπωλησία) είχε προσκρούσει σε εσωτερικές διαδικασίες της ΓΑΙΑΟΣΕ και εν καιρώ θα ενημερωνόμασταν...για να προχωρήσουμε στη μίσθωση.
 Χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως για το θέμα αυτό έχουμε στείλει τέσσερεις σχετικές επιστολές (20 Μαΐου 2010, 25 Αυγούστου 2010, 12 Φεβρουαρίου 2011 και ηλ. επιστολή στις 6 Απριλίου 2011), επικοινωνήσαμε πολλές φορές με το τηλέφωνο αλλά ουδέποτε λάβαμε έγγραφη απάντηση ή πρόταση ή έστω ανακοίνωση για να συμμετέχουμε στο ”διαγωνισμό” με προσφορά.
Ίσως το θέμα χρήζει κάποιου ελέγχου.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Μπούκας
Διευθύνων το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας(ΚΕΠΣ)

 «Σ.Ν» Ελπίζουμε η απάντηση από την ΓΑΙΑΟΣΕ θα είναι άμεση.

Δημοκρατία χωρίς Βαϊμάρη



thumb
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Η τρικομματική κυβέρνηση συμπλήρωσε τις πρώτες εκατό «εύκολες μέρες», όπου η – εξουθενωμένη – κοινωνική ανοχή είναι δε­δομένη, καθώς και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευ­ση. Το πλέον εντυπωσιακό αυτής της περιόδου είναι η πρωτοφανής ψυχραιμία που επέδειξαν οι κατά συρροή φορολογούμενοι – κι αυτό έχει την ιδιαίτερη αξία του, αν το συνδυάσει κανείς με την πλήρη αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών του συνόλου του πολιτικού μας συστήματος ότι δεν θα θιγούν για άλλη μια φορά τα χαμηλά εισοδήματα.

IfW: Δε σώζεται η Ελλάδα χωρίς νέο κούρεμα.



Ανοιχτά γίνεται πλέον η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στη Γερμανία. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο IfW επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί χωρίς νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Λίγο νωρίτερα, ο Rainer Bruederle, επικεφαλής της...
κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Angela Merkel, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί. 

Το μέλι χαρίζει υγεία......Φάτε όσο μέλι θέλετε άφοβα.....Διαβάστε!!!




Image and video hosting by TinyPic
Το μέλι έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει.
Μια κουταλιά της σούπας μέλι προσδίδει περίπου 60 θερμίδες, δηλαδή έχει αντίστοιχη θερμιδική αξία με ένα φρούτο.
Επιπλέον, έχει μηδενικό ποσοστό λίπους.

Το προϊόν των μελισσών περιέχει 15 γραμ. υδατάνθρακες, η πρόσληψη των οποίων είναι απαραίτητη καθημερινά και θα πρέπει να καλύπτουν το 50% της ημερήσιας εργειακής πρόσληψης.

Επιπρόσθετα, το μέλι αποτελεί τροφή πλούσια σε απλά σάκχαρα (γλυκόζη), που είναι το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου.
Η κατανάλωσή του στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά μας οπλίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες, οι οποίες παρουσιάζονται στη συνέχεια.


Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα τη Βοσνία στις 21:45


Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα στις 21:45 (pamesports.gr, mega, Real FM) τη βασική της αντίπαλο για τη πρώτη θέση του ομίλου, Βοσνία, για τη 3η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2014, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να θέλει να κάνει το 3 στα 3 και να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες, καθώς νοκ άουτ από τον σημερινό αγώνα τέθηκαν οι τραυματίες Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος και Χολέβας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ο οποίος ταλαιπωρείται από ανεμοβλογιά.
Αυτό που οφείλει να προσέξει η Εθνική μας ομάδα, είναι επιθετική τριπλέτα τον Βοσνίων, η οποία αποτελείται από τους Τζέκο, Ιμπίσεβιτς και Μισίμοβιτς. Η γραμμή κρούσης των αντιπάλων μας βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, καθώς από τα 12 γκολ έχει βάλει η Βοσνία ως τώρα στα προκριματικά, 11 εξ αυτών τα έχουν πετύχει οι παραπάνω παίκτες. Συγκεκριμένα ο Έντιν Τζέκο έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 4 φορές, όσες και ο Ιμπίσεβιτς, ενώ τρεις φορές έχει σκοράρει ο Μισίμοβιτς. Στόχος της ομάδας του Σάφετ Σούσιτς είναι να διατηρήσει το απόλυτο των βαθμών και να βρεθεί μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας, αναμένεται να ακολουθήσει το σύστημα 4-4-2.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΛΟΥΒΡΟ - ΔΙΟΝ. Μια σχέση πολιτισμού με διάρκεια





  

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς





  

   Με επιτυχία και μέσα σε κινηματογραφική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα έγινε η προβολή της πρώτης ταινίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Επιθυμία των μελών είναι οι προβολές να συνεχιστούν σε μόνιμη βάση κάτι που μαρτυρά άλλωστε και ο τίτλος της εκδήλωσης.  Οι διοργανωτές υπόσχονται εκπλήξεις ,κινηματογραφικές, και όχι μόνο. Η συνέχεια στην οθόνη με την Ιταλική ταινία ‘TERRAFERMA’
ένα δυνατό δράμα που κινείται γύρω από το ζήτημα της ανθρωπιάς και της μετανάστευσης’
η ιταλική υποψηφιότητα για τα Όσκαρ του 2011

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς