ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Kρίσιμο κενό στην αντιπροσώπευση

Christos YiannarasChristos Yiannaras | 
Μ​​εσημέρι της Tετάρτης 15 Φεβρουαρίου, το Πρώτο Kανάλι της κρατικής τηλεόρασης αναμετέδιδε από το Στρασβούργο συνεδρία του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Θέμα της συνεδρίας: «H πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του Προγράμματος Oικονομικής Προσαρμογής για την Eλλάδα».
Mε τον κομψό αυτόν τίτλο η θεματική αφορούσε στην τραγωδία (κυριολεκτικό εφιάλτη) δέκα, περίπου, εκατομμυρίων Eλλήνων, επτά τώρα ολόκληρα χρόνια. Kαι είναι πασίδηλο στους καιρούς μας ότι την ευθύνη για συλλογικές τραγωδίες έχουν αποκλειστικά οι πολιτικές ηγεσίες: O λαός συνεχίζει να τις εκλέγει, όμως οι επιλογές του λαού είναι, σε αποφασιστικό ποσοστό, υπονομευμένες. H «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» (μέγιστη κατάκτηση της μετα-μεσαιωνικής Δύσης) λειτουργεί σήμερα πια απολύτως με την επικυρίαρχη λογική και τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς», νόμους της διαφήμισης: Oι προβληματισμοί και οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι συνάρτηση των χρηματικών κεφαλαίων που θέτει κάθε κόμμα στη διάθεση πληρωμένων διαμορφωτών κοινής γνώμης (opinion makers).

Παρέμβαση Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα.


Μια λιγότερο επιθετική στάση φέρεται να ζήτησε η Ουάσινγκτον από την Άγκυρα με αφορμή τα τελευταία περιστατικά και την όξυνση στις σχέσεις με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της
Καθημερινής που επικαλείται διπλωματικές πηγές, ωστόσο η αντίδραση της  Αγκυρας στην αμερικανική παραίνεση δεν είναι γνωστή. Η διπλωματική κινητοποίηση της Ουάσιγκτον, με αφορμή όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο τον τελευταίο μήνα, υπογραμμίζει την ουσιαστική

ΤτΕ: Mειωση των καταθέσεων κατά 1,5 δισ. ευρω τον Ιανουάριο.

Μείωση κατά 1,5 δισ.ευρω εμφάνισαν οι καταθέσεις τον ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στα 119,7 δισ. ευρω από 121,4 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις
επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 562 εκατ. ευρω, ενώ μείωση κατά 972 εκατ. ευρώ παρουσίασαν,

Μπαχτσελί: «Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τι έγινε το '22!».

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις. Σε ένα ντελίριο εθνικισμού ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να ξαναθυμηθεί τη μικρασιατική καταστροφή και υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι τουρκική.

Stern: «Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ».



'Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές' επισημαίνει το περιοδικό Stern σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα.

Το περιοδικό παραθέτει απόψεις του αρχηγού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, αλλά και του
βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρου Καμμένου. Σύμφωνα με τον Ν. Ξυδάκη, σχεδόν όλες οι πολιτικές

Economist: Τα ταξί στην Αθήνα χρεώνουν υπερβολικά τις διαδρομές τους.

Τα ταξί στην Αθήνα χρεώνουν υπερβολικά ποσά τις διαδρομές των επιβατών τους που επιλέγουν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού” Economist”.

Το εν λόγω δημοσίευμα βασίζεται σε σχετική έρευνα του
πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ το οποίο έστειλε μια ομάδα 400 ερευνητών στην Αθήνα, προκειμένου να συλλέξει σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με το περιοδικό Economist. Οι ερευνητές,

Η άνοδος Σουλτς προβληματίζει τα χριστιανικά κόμματα.


Εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων του SPD και του Μ. Σουλτς στις δημοσκοπήσεις ολοένα περισσότερα στελέχη των δύο χριστιανικών κομμάτωμ πιέζουν την καγκελάριο για άμεση έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Σε γκάλοπ του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του