ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το πρώτο… κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!







   Η Ελβετία παρουσίασε το πρώτο διώροφο κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο, που ξεκινά τοεντυπωσιακό ταξίδι τους στις Άλπεις κοντά στην πόλη της Λουκέρνης.
Το τελεφερίκ, που φέρει την ονομασία «The Cabrio», φτάνει μέχρι το βουνό Stanserhorn, μεταφέροντας 60 επιβάτες τη φορά, στο ιλιγγιώδες ύψος των 1,9 χιλιομέτρων!



Στο δεύτερο «όροφο» του τελεφερίκ 30 τυχεροί επιβάτες έχουν την ευκαιρία να «αναπνεύσουν» τον παγωμένο αέρα των Άλπεων και να αισθανθούν τις «ριπές» στο πρόσωπό τους απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία επάνω στο ανοιχτό «κατάστρωμα».

 

Ο πρώτος «όροφος» του τελεφερίκ είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από γυαλί, προσφέροντας απρόσκοπτη και μαγευτική θέα στην κοιλάδα, κάτω από τα πόδια των επιβατών. Το «ταξίδι» ξεκινά από το χωριό Stans, περίπου 15 λεπτά από τη Λουκέρνη και διαρκεί 2,3 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή είναι και το μήκος του τελεφερίκ, μέχρι να φτάσουν οι επιβάτες μετά από 6 περίπου λεπτά στην κορυφή του βουνού Stanserhorn σε ύψος 1.850 μέτρων.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2007 έως σήμερα: Τι έγινε μετά την καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου Κων/νου Γιάντσιου, κατά της ΕΡΓΟΣΕ...;;;;‘’ Creek-patent’’ !!!



Σε περιόδους  οικονομικής κρίσης , το άδικο υπερισχύει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις  δικαιοσύνη, εκτός αν είσαι πολύ μεγάλος ..η  να είσαι κάποιο άριστο τέκνο της τάξης των ανθρώπων …και έχεις  πρόσβαση σε αυτή …! Έτσι  κατά τεκμήριο την νύφη, την πληρώνουν  πάντα οι αδύνατοι. Αλλά   αυτό συμβαίνει και σε κανονικές συνθήκες…!


Άρα, η κοινωνία μας... έχει κρίση θεσμών δημοκρατίας ;;;γιατί  , και μάλιστα  μετά από 5 χρόνια, να είμαι για συμφέροντα του δήμου, εγώ... πάλι  στο δικαστήριο; Και όχι ο Καλλικρατικός  δήμος Δίου-Ολύμπου… μήπως δεν τον αφορά…;;; ‘’Creek-patent’’ !!!

 Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε ,οι δικαστές επανήλθαν , με άλλα λόγια εκεί που είχαν σταθεί πριν την οικονομική κρίση   στο 2007, ωστόσο με το γνωστό  ‘’Creek-patent’’ ! αναβολή σε αναβολή, φτάσαμε, στο  παρόν,και επιτέλους έγινε η δίκη. Απο  καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου  του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου Κων/νου Γιάντσιου, κατά της ΕΡΓΟΣΕ!! διότι αυτή δεν εφάρμοζε  τη μελέτη στα όρια της απαλλοτριωμένης έκτασης , και  δημιουργούνταν η αίσθηση,  ότι γίνονται εξαιρέσεις σε δημότες που ενώ αποζημιώθηκαν συνέχιζαν ,και κατείχαν  την απαλλοτριωμένη έκταση…! Με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστά το έργο κλπ.Παρόλο που το έργο έγινε με χρήματα της Ε.Ε…! η ΕΡΓΟΣΕ δεν ήξερε ποιους δημότες απαλλοτρίωσε... Creek-patent’’!,   ως εκ τούτου έφερε διάφορους δημότες στο δικαστήριο...και αφού τους τυρανισε  όλα αυτά τα χρόνια χωρίς κανέναν λόγο, δεν ήταν ούτε καν στο δικαστήριο... αφού έχει τον τρόπο...στην Ελλάδα δεν είμαστε!!!‘’Creek-patent’’ !
 
Το δικαστήριο , αθώωσε όσους συμμορφώθηκαν και παρατήθηκαν από την απαλλοτριωμένη έκταση.! 

Ωστόσο  αθώωσε και  τους <παραβάτες…> δηλαδή αυτούς που ακόμη  κατέχουν την απαλλοτριωμένη έκταση…!!!
 Διότι ένα άριστο τέκνο της τάξης των ανθρώπων  προσκόμισε  δια -δικηγόρο του, έγγραφο από το 2011 ότι το υπουργείο προτίθεται… να επιτρέψει τους κατέχοντες να αγοράσουν  πίσω  την απαλλοτριωμένη έκταση…! ‘’Creek-patent’’ !!!

Ποιος φέρει τώρα, την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος… ;;;...Ο ΚΑΝΕΝΑΣ...!
‘’Creek-patent’’ !!!

Παρόλο που ο δήμος ανατολικού Ολύμπου παρέλαβε το έργο για χρήση…! Παρόλο που οι δημότες της περιοχής , περιμένουν, πότε…  επιτέλους,  να ενταχτούν στο σχέδιο της πόλης…!κλπ...‘’Creek-patent’’ !!!!