ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ενθουσιασμός και πανηγυρισμοί στο «στρατόπεδο» του Τραμπ - Συνεπαρμένοι από τη διαφαινόμενη νίκη του οι ψηφοφόροι - Φωτογραφίες



Με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ να φαίνεται να τερματίζει πρώτος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και για πολλούς τα πράγματα να έχουν ήδη κριθεί, οι υποστηρικτές του ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ιδιαίτερα στο άκουσμα της νίκης του σε κρίσιμες πολιτείες που έγειραν υπέρ του την πλάστιγγα των προεδρικών εκλογών, όπως η Φλόριντα και το Οχάιο.

Ελληνικη Μυθολογια - Αρχαιοι Αστερισμοι

Ο ίδιος λέει ότι η επιτροπή εθνικού διαλόγου είχε ολοκληρώσει το έργο της Έφυγε «τρέχοντας» ο Λιάκος μόλις πήγε στο Παιδείας ο Ζουράρις Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας μόλις ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε τον κ. Λιάκο «βρωμώδη, βοσκηματώδη και πατριδοκλάστη»Έφυγε «τρέχοντας» ο Λιάκος μόλις πήγε στο Παιδείας ο Ζουράρις


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ? ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ



Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε διαχρονικές φράσεις λαϊκής σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Οι φράσεις αυτές κρύβουν μία μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μίας άλλης εποχής.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λαϊκή αυτή σοφία, έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, αποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την συνέχεια του Ελληνισμού, εφόσον τις ίδιες φράσεις χρησιμοποιούμε και σήμερα.
Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, ταυτόχρονα όμως, εύκολα διαπιστώνει κανείς, πως στην πραγματικότητα μοιραζόμαστε διαχρονικά τα ίδια πάθη, φόβους, ανησυχίες και ελπίδες.

ΑΙΡ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΤΙΣ!!!

Αυτή την χρονική περίοδο του έτους, οι ελαιώνες γεμίζουν από παρέες για να συλλέξουν τον ευλογημένο ελαιόκαρπο της Πιερίας.

 Το μοναδικό ελαιόλαδο μόνο στον μυθικό Όλυμπο μπορεί να ευδοκιμήσει χάρη στον ΑΙΡ τον ΟΛΥΜΠΙΑΤΙΣ  όταν  αυτός προς τον   Θερμαϊκό κόλπο κατευθύνεται !!!



Ελαιοτριβείο Γκριμουρας Σκοτινα